ورود

ثبت نام



Abbasi

تاریخ خبر: سه شنبه - ۳۱ تیر ۱۳۹۹

رضا رضوانی، یک مدرس حوزه گردشگری در خصوص گردشگری سیاه گفت: امروزه توسعه صنعت گردشگری در جهان به تعریف انگیزه‌های گوناگون گردشگران از سفر به مقاصد دنیا منجر شده که از دل آن گونه‌های مختلفی از توریسم متناسب با اهداف و انگیزه‌های تعریف شده شکل گرفته است. گردشگری سیاه گونه‌ای از گردشگری است که نگاه آن بازدید از مکان‌هایی بوده که یادآور حوادث تلخ و سیاه است، به همین دلیل تحت عنوان گردشگری تاریک یا سیاه از آن نام می‌برند، به عنوان مثال بازدید از اردوگاه "آشویتس" در لهستان نمونه‌ای از گردشگری سیاه است.

وی عنوان کرد: گردشگری سیاه و وحشت با یک‌ دیگر متفاوت هستند؛ اما به نوعی همه این نوع از گونه‌های گردشگری زیرمجموعه‌ای از گردشگری ماجراجویانه‌اند. قدمت گردشگری سیاه مربوط به بعد از جنگ جهانی دوم یعنی از دهه هفتاد به بعد است، در واقع بعد از دهه هفتاد چند مکان را به عنوان مقاصد گردشگری در نظر گرفتند که از جمله این مکان‌ها می‌توان به منطقه "واترلو" که در آن جنگ‌های ناپلئون بناپارت رخ داده بود، اشاره کرد.

رضوانی افزود: دلیل این که گردشگر جذب چنین مکان‌هایی می‌شود، به انگیزه‌های درونی و روان ‌شناسی وی بستگی دارد و مساله‌ای کاملا درونی است، افراد برای دیدن سرگذشت نسل‌های پیش از خود به چنین مکان‌هایی سفر می‌کنند تا تاریخ را پیش ‌روی خود و در برابر چشمان خود مشاهده کنند. در کشور ما نوعی نگاه اعتقادی به این مساله بخشیده شده که این خود دلیلی برای جذب گردشگر به مکان‌های جنگ ‌زده است.

رضا رضوانی تصریح کرد: هرساله حدود یک میلیارد نفر گردشگر در دنیا سفر می‌کنند که 60% از آن‌ها به مکان‌های تفریحی و مناطق ساحلی برای گذراندن اوقات فراغت می‌روند، 40% بقیه مربوط به گونه‌های دیگر گردشگری است. گردشگری سیاه درصد پایینی از سفرهای گردشگران را تشکیل می‌دهد. اما امروزه انگیزه‌های گردشگری در حال تغییر است و ممکن است در آینده این گونه از گردشگری درصد بیشتری را شامل شود.

این مدرس حوزه گردشگری بیان کرد: به بیان دیگر، در واقع تا دو دهه گذشته مدلی تحت عنوان "4S" حدود 90% از گردشگران را شامل می‌شد. اما اکنون درصد آن کاهش یافته و به 60% رسیده که این به معنی تغییر انگیزه گردشگران برای سفر کردن است. امروز نوعی سفر تحت عنوان سفرهای صلیبی بر روی کشتی انجام می‌شود که از حوزه اسپانیا شروع شده، تا حاشیه کشور ایتالیا، دریای مدیترانه، سواحل کشور ترکیه و تا حاشیه کشور اسرائیل ادامه می‌یابد، دلیل نام‌گذاری این سفرها به سفرهای صلیبی این است که چنین سفرهایی یادآور انتقال سربازان، حدود هزار سال قبل در دوران جنگ‌های صلیبی به اورشلیم است.

وی اظهار کرد: نمونه‌هایی از مقصدهای گردشگری سیاه، آشویتس در لهستان، بیت‌المقدس و محل مبارزه مایاها در مکزیک است. در ایران خوزستان از جمله این مکان‌ها است اما ما به معنایی که در کشورهای دیگر تحت عنوان گردشگری سیاه از آن نام می‌برند، از این مکان‌ها یاد نمی‌کنیم. زیرا تعریف ما از جنگ متفاوت است و این مکان‌ها برای ما به نوعی مقدس محسوب می‌شوند، یعنی در ایران این گونه از گردشگری رنگ معنویت یافته است.

رضوانی ادامه داد: به همین ترتیب، در کشورهای مختلف معانی و مفاهیم از گونه‌های گردشگری و حتی خود گردشگری متفاوت است و هر کشور باتوجه به فرهنگ و ارزش‌های خود این مفاهیم را تفسیر می‌کند. همچنین هر گردشگر برای سفر کردن انگیزه متفاوتی دارد، به عنوان مثال فردی برای عبرت گرفتن و مشاهده سرگذشت گذشتگان سفر می‌کند و فردی دیگر برای زیارت، ماجراجویی و... سفر می‌کند.

این مدرس حوزه گردشگری خاطرنشان کرد: همچنین گردشگری بر اساس تقاضا عرضه می‌شود، یعنی هر قدر گردشگر بیشتر متقاضی یک موضوع باشد، عرضه در آن زمینه افزایش می‌یابد، لذا همه چیز بر اساس عرضه و تقاضا تعیین میگردد.

تاریخ خبر: سه شنبه - ۳۱ تیر ۱۳۹۹

خیرالله خادمی، مدیر عامل شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حمل و نقل کشور گفت: تدابیر لازم را برای بهره‌ برداری از یک باند منطقه دو آزادراه تهران-شمال در بهار ۱۴۰۰ اتخاذ کرده‌ایم.

وی در جلسه بررسی روند تکمیل پروژه های راه سازی در حوزه البرز که روز سه شنبه ۳۱ تیرماه در سالن جلسات استانداری البرز برگزار شد، با اشاره به اینکه بهره برداری یک باند از منطقه ۲ آزادراه تهران-شمال تا پایان سال در دستور کار است، افزود: این امر در بازدید رییس محترم سازمان برنامه و بودجه، وزیر محترم راه و شهرسازی، رییس محترم بنیاد مستضعفان کشور و استاندار محترم البرز از آزادراه تهران-شمال مصوب شد.

خادمی افزود: پیشرفت فیزیکی منطقه ۲ به ۳۲% رسیده و برای یک باند مورد تعهد حدود ۴۰% است.

مدیر عامل شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حمل و نقل کشور گفت: منابع مالی که در این بازدید تعهد داده شد، تا حدود ۶۰% از سهم دولت ابلاغ و تامین شده است و مقدار باقی مانده نیز در زمان مقرر اجرایی می‌شود.

وی ادامه داد: روند اجرای پروژه منطقه ۲ آزادراه تهران-شمال با این ابلاغ از سوی دولت و همچنین تامین مالی از سهم مورد تعهد بنیاد مستضعفان نیز تسریع شده است.

خادمی با اشاره به روند تکمیل پروژه آزادراه چرمشهر-آبیک به طول ۱۵۸ کیلومتر با ۱۳ تقاطع غیرهمسطح، افزود: این ابر پروژه مشترک در البرز، تهران، قزوین و استان مرکزی بسیار مهم و موثر در شبکه حمل و نقل کشور است.

معاون وزیر راه و شهرسازی گفت: این پروژه حدود ۸۲% پیشرفت فیزیکی دارد و بهره برداری از آن تا پایان سال در دستور کار است و سهم دولت به میزان ۳۸۰ میلیارد تومان است که تخصیص شد.

وی تصریح کرد: تدابیر لازم را برای بهره‌برداری از یک باند منطقه دو آزادراه تهران-شمال در بهار ۱۴۰۰ اتخاذ کرده‌ایم.

خادمی عنوان کرد: پیمانکار این پروژه قرارگاه خاتم الانبیا است که منابع مالی خوبی را تامین کرده و روند اجرای پروژه مطلوب است که می‌تواند گره‌های ترافیکی البرز و تهران را حل می کند.

او با اشاره به راه هشتگرد-طالقان، افزود: این پروژه نیز از اهمیت بالایی برخوردار است و مطالبه ای مردمی است که استاندار محترم البرز نیز در این راستا پیگیری جدی دارد.

معاون وزیر راه و شهرسازی خاطرنشان کرد: این پروژه نیز ۹۰% پیشرفت فیزیکی دارد و بر اساس تعهد راه و شهرسازی استان تا پایان سال زیر بار ترافیک خواهد رفت.

وی در خاتمه گفت: راه هشتگرد-طالقان علاوه بر کاهش مسیر دسترسی به مبادی اصلی، رونق اقتصادی قابل توجهی نیز برای منطقه دارد.

تاریخ خبر: دوشنبه - ۳۰ تیر ۱۳۹۹

علی رفیعی، معاون گردشگری تهران گفت: در راستای حمایت از کسب و کارهای گردشگری در فضای مجازی و ساماندهی و نظارت بر فعالیت استارت آپ‌ها و شرکت‌های گردشگری خلاق، گواهینامه کسب و کارهای گردشگری در فضای مجازی صادر می‌شود.

او روز یکشنبه 29 تیر ماه 99 با بیان اینکه صدور این مجوز به منظور تسهیل و رونق فعالیت بخش خصوص در فضای مجازی و حذف افراد سودجو و سالم‌سازی تبلیغات در فضای مجازی صادر می‌شود، افزود: تمامی اشخاص حقیقی و حقوقی دارای شرایط لازم می‌توانند گواهینامه کسب و کارهای گردشگری در فضای مجازی را دریافت کنند.

علی رفیعی خاطر نشان کرد: پس از دریافت گواهینامه، صاحب کسب و کار می‌تواند در حوزه اطلاع رسانی، بازاریابی، فروش و استارت آپ‌های خدمات گردشگری فعالیت کند و از حمایت‌های اداره‌کل استان در مراکز شتاب‌دهنده نیز بهره‌مند شود.

وی خاطرنشان کرد: به همین منظور یک دوره مجازی توجیهی برای علاقه‌مندان روز یکشنبه 5 مرداد در شبکه ‌های مجازی اداره کل به نشانی Tehran_mcthh برگزار می‌ گردد.

تاریخ خبر: دوشنبه - ۳۰ تیر ۱۳۹۹

سارا فلاحی، نماینده مردم استان ایلام در مجلس شورای اسلامی گفت: رونق اقتصادی ایلام با توسعه اقامتگاه‌های بوم‌گردی محقق می‌شود.

وی روز یکشنبه 29 تیرماه در نشستی که با مدیر‌کل استان داشت، اظهار کرد: یکی از راه‌های اصلی رونق اقتصادی در استان، توسعه و سرمایه‌گذاری در بخش اقامتگاه‌های بوم‌گردی به‌ویژه در روستاها است.

نماینده مردم استان ایلام در مجلس شورای اسلامی گفت: اقامتگاه‌های بوم‌گردی به‌عنوان یکی از ارکان مهم زیرساختی اکوتوریسم و توجه بیش از پیش به نیازهای سرمایه‌گذاران، اهمیت زیادی دارد.

سارا فلاحی تصریح کرد: از آنجایی که در اکوتوریسم کمک به بهبود شرایط زندگی جامعه محلی از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است و با توجه به این که صاحبان این اقامتگاه‌ها اغلب از جامعه محلی هستند، حمایت و توسعه این مکان‌های اقامتی چه در مناطق شهری و چه روستایی گامی در راه رسیدن به اهداف اکوتوریسم است. یکی از انواع گردشگری، توریسم بر پایه طبیعت یا طبیعت‌گردی است.

او با اشاره به احداث و توسعه خانه‌های بوم‌گردی به ‌عنوان اولویت سرمایه‌گذاری در حوزه گردشگری، افزود: توجه به این حوزه علاوه بر اشتغال‌ زایی برای مردم بومی، سبب جلوگیری از مهاجرت مردم از روستاها به شهر می‌شود.

وی با بیان اینکه سرمایه‌گذاری در توسعه اقامتگاه‌های بوم‌گردی باید بیشتر مورد توجه قرار گیرد، گفت: با توجه به اینکه بوم‌گردی به‌عنوان یکی از شاخه‌های صنعت گردشگری محسوب می‌شود، اگر مناسب مدیریت شود، می‌تواند به اشتغال، توسعه و حفظ محیط طبیعی منجر شود.

فلاحی در ادامه افزود: با توسعه بوم‌گردی، تمام مشاغل مرتبط با آداب و رسوم، صنایع‌دستی، فرهنگ و غذاهای محلی احیا می‌شود و احیای مشاغل به معنای رهایی از بیکاری است، به عبارتی با رونق صنعت بوم‌گردی زمینه سرمایه‌گذاری و اشتغال هرچه بیشتر افراد در منطقه فراهم می‌شود.

تاریخ خبر: شنبه - ۲۸ تیر ۱۳۹۹

احسان کریمی، معاون هماهنگی امور عمرانی فرمانداری تربت حیدریه گفت: طرح رودپارک به منظور ایجاد ظرفیت گردشگری در مناطق پایین ‌دست رودخانه شصت‌ دره و در مناطق کم برخوردار تربت ‌حیدریه احداث می‌شود.

او امروز شنبه 28 تیرماه 1399 در جلسه بررسی طرح رود پارک تربت‌ حیدریه که در محل امور منابع آب تربت‌ حیدریه برگزار شد، با بیان این مطلب افزود: طرح گردشگری رودپارک تربت‌ حیدریه در بستر و حریم رودخانه شصت‌دره با ملاحظات فنی امور آب شهرستان در فاصله بین پل نهضت تا پل ملکی به طول یک کیلومتر مورد بررسی قرار گرفته و زمینه برای اجرای طرح‌ های گردشگری با مشارکت شهرداری و سرمایه‌ گذاران حوزه گردشگری آماده شده است.

وی ادامه داد: دو کیلومتر باند دوچرخه‌سواری ایمن، دو کیلومتر پیاده‌راه سلامت، استراحتگاه خانوادگی، پارک ورزشی کودکان، زمین تنیس بانوان و آقایان و پارک بانوان بخشی‌هایی از این طرح رودپارک است.

 کریمی تصریح کرد: در شهرستان تربت‌حیدریه، ۱۰ روستای هدف گردشگری، پنج اقامتگاه بومگردی در پنج روستا، پنج رستوران بین راهی زیر نظر اداره میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی وجود دارد. مرکز شهرستان ۲۲۵ هزار نفری تربت‌حیدریه در حدود ۱۵۰ کیلومتری جنوب مشهد قرار دارد.

تاریخ خبر: شنبه - ۲۸ تیر ۱۳۹۹

احمد دیناری، معاون سرمایه ‌گذاری و تامین منابع اداره ‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌ دستی خراسان رضوی از 82 میلیون دلار سرمایه‌گذاری خارجی در حوزه گردشگری استان خراسان رضوی خبر داد.

وی امروز شنبه 28 تیرماه 1399 با بیان این مطلب افزود: با توجه موثر دولت تدبیر و امید به حوزه گردشگری و حمایت از این بخش و همچنین تحولات ناشی از برجام در سال‌های 96 و 97 شاهد رشد قابل توجه سرمایه‌گذاران خارجی به حوزه گرشگری در این استان هستیم.

احمد دیناری افزود: این میزان سرمایه‌ گذاری شامل 23 میلیون دلار در دولت یازدهم و 59 میلیون دلار سرمایه ‌گذاری خارجی در حوزه گردشگری و هتلداری از ابتدای آغاز به کار دولت دوازدهم تاکنون است.

او ادامه داد: این میزان سرمایه‌گذاری خارجی در پروژه‌های حوزه گردشگری شامل هتل، هتل آپارتمان، مهمان‌پذیر، مرکز تفریحات، سرگرمی و گردشگری، مجتمع گردشگری و دفترخدمات مسافرتی انجام شده است.

معاون سرمایه‌گذاری و تامین‌منابع اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی خراسان‌ضوی گفت: در راستای توسعه صنعت گردشگری خراسان رضوی هم‌ اکنون 248 طرح با سرمایه‌گذاری معادل 162 هزار میلیارد ریال در مراحل مختلف ساخت قرار دارد.

دیناری افزود: استان خراسان رضوی دارای حدود دو هزار و 300 واحد تاسیسات گردشگری دارای مجوز است و از این نظر رتبه نخست کشور را دارد.

تاریخ خبر: شنبه - ۲۸ تیر ۱۳۹۹

سید امین قاسمی، مدیرکل میراث ‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌ دستی استان لرستان از تعطیلی تمامی تورهای گردشگری لرستان تا پنجم مرداد ماه خبر داد.

او روز پنجشنبه 26 تیرماه با اعلام این خبر گفت: به منظور جلوگیری از شیوع ویروس کرونا و با توجه به مصوبه ستاد استانی بیماری کرونا که به ریاست استاندار برگزار شد، فعالیت تمامی تورهای گردشگری در لرستان تا پنجم مرداد ماه ممنوع خواهد بود.

قاسمی بر رعایت اجرای پروتکل‌های بهداشتی بر اساس تصمیمات ستاد ملی کرونا در تاسیسات گردشگری تاکید و بیان کرد: با متخلفان در این زمینه برخورد جدی خواهد شد.

وی با بیان اینکه بیشتر شهرهای لرستان در حال حاضر در وضعیت قرمز یا هشدار شیوع بیماری کرونا قرار دارند، افزود: این محدودیت‌ها به منظور حفظ سلامت مردم و گردشگران اعمال شده و انتظار می‌رود فعالان گردشگری و مردم نیز همکاری لازم را در این خصوص داشته باشند.

تاریخ خبر: شنبه - ۲۸ تیر ۱۳۹۹

مدیر کل میراث ‌فرهنگی، گردشگری و صنایع ‌دستی استان البرز، فریدون محمدی گفت: با اجرای طرح زیباسازی و سامان ‌دهی آق‌ تپه کرج، این اثر تاریخی تبدیل به یک جاذبه خاص گردشگری با رعایت کلیه پروتکل‌ های حفاظتی می‌شود.

وی در این نشست مشترک با علی آرایی مدیر منطقه ۳ شهرداری کرج و دکتر احد رسولی رئیس کمیسیون سرمایه‌گذاری و تأمین منابع مالی شورای اسلامی کلان ‌شهر کرج با اشاره به نقش کلیدی مدیریت شهری در ایجاد فضاهای گردشگری با طراحی و اجرای المان ‌های خاص و جذاب مخصوصاً در مبادی ورودی شهر گفت: تصویب طرح توسعه و سامان‌ دهی تأسیسات و مؤسسات گردشگری توسط شورای اسلامی کلان‌ شهر کرج گامی بلند در راستای توسعه صنعت گردشگری در استان البرز است.

محمدی با اشاره به موارد تخصصی و کارشناسی شده در تصویب طرح اخیر  شورای اسلامی کلان‌ شهر کرج  افزود: تنها در یکی از بندهای این مصوبه به‌منظور توسعه و رونق گردشگری، مالکان ساختمان‌های مسکونی خدماتی و اداری برای تبدیل کل ساختمان به هتل آپارتمان، مهمان‌پذیر و خانه مسافر موجود در معابر شهری (۲0 متر به بالا) به‌شرط تأمین پارکینگ و اخذ مجوز از شهرداری کرج و موافقت اداره‌ کل میراث‌ فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان البرز و مراجع قانونی مربوطه بدون ارجاع به کمیسیون ماده ۵ معاف از پرداخت بهای خدمات ناشی از تغییر کاربری خواهند بود.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان البرز در ادامه با اشاره به برنامه‌ریزی ‌های مدون شورای شهر و شهرداری کرج برای توسعه تأسیسات و زیرساخت‌های گردشگری در این کلان ‌شهر اضافه کرد: طرح سامان‌دهی و زیباسازی تپه‌های باستانی یک عامل بسیار مهم در مسیر بهره‌ برداری از مواریث تاریخی برای توسعه گردشگری است و اولین اثر از مجموعه تپه‌ های باستانی برای اجرای طرح سامان‌ دهی، نورپردازی و زیباسازی، محیط آق ‌تپه کرج است.

تاریخ خبر: چهارشنبه - ۲۵ تیر ۱۳۹۹

روز سه شنبه 24 تیرماه، رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی شهرستان رزن با اعلام خبر صدور اولین موافقت اصولی برای ایجاد مجتمع بوم‌گردی در روستای محمدآباد شهرستان رزن، گفت: با توجه به پتانسیل‌ و قابلیت‌های شهرستان رزن به ویژه در بخش طبیعت گردی و کمبود زیرساخت ‌های مرتبط با حوزه گردشگری اولین موافقت اصولی ایجاد مجتمع بوم گردی در روستای محمد آباد برای ایجاد تاسیسات گردشگری در این شهرستان صادر شد.

وی با اعلام این خبر افزود: این مجموعه‌ گردشگری، اقامتی و بومگردی در روستا‌ی محمد آباد، ایجاد خواهد شد که اشتغال روستایی ۶۰ نفر را در پی خواهد داشت.

شهروز کهیایی گفت: در خصوص سرمایه گذاری در این پروژه ‌گفت: سرمایه گذاری در نظر گرفته شده برای این پروژه‌ها ۲۰۰ میلیارد ریال است که امیدواریم با ایجاد این واحد‌های گردشگری شاهد توسعه صنعت گردشگری در این شهرستان باشیم.

تاریخ خبر: چهارشنبه - ۲۵ تیر ۱۳۹۹

نشست کمیته برنامه‌ریزی و توزیع اعتباری شهرستان گچساران صبح امروز چهارشنبه 25 تیرماه به ریاست فرماندار و با حضور معاون برنامه‌ریزی و بودجه استان، سرپرست اداره ‌کل میراث ‌فرهنگی، گردشگری و صنایع ‌دستی استان و برخی دیگر از مسئولان استانی و شهرستانی برگزار شد.

در این نشست مجید صفایی، سرپرست اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی کهگیلویه و بویر احمد گفت: در شورای برنامه‌ریزی شهرستان گچساران 130 میلیارد ریال اعتبار به توسعه زیر ساخت‌های گردشگری و صنایع‌ دستی شهرستان گچساران اختصاص یافت.

وی در حاشیه این نشست با بیان اینکه به دنبال تحول در زیر ساخت‌های گردشگری شهرستان گچساران هستیم، اظهار کرد: از مبلغ 130 میلیارد ریال، 120 میلیارد ریال اعتبار ملی و 10 میلیارد ریال اعتبار استانی است.

صفایی بیان کرد: از محل اعتبارات استانی نیز مبلغ 10 میلیارد ریال اعتبار برای توسعه زیر ساخت‌های گردشگری و صنایع‌ دستی به شهرستان گچساران اختصاص یافته است.

وی افزود: خوشبختانه برای ایجاد طرح گردشگری در سد چم‌شیر 70 میلیارد ریال اعتبار ملی اختصاص یافته است.

مجید صفایی با بیان اینکه به دنبال این هستیم تا روستای سربیشه گچساران را به ‌عنوان روستای ملی صنایع‌ دستی ثبت کنیم، عنوان کرد: انتظار می‌رود مسئولان استانی و شهرستانی نگاه ویژه‌ای به اعتبارات صنایع ‌دستی این شهرستان داشته باشند.

عضو شورای برنامه‌ریزی استان کهگیلویه و بویراحمد، به اهمیت ایجاد موزه نفت شهرستان گچساران اشاره کرد و تصریح کرد: برای ایجاد پروژه موزه نفت گچساران نیز 40 میلیارد ریال اختصاص یافته است.

صفحه1 از301

راهنمای اخذ وقت سفارت ها