امروز:
چهارشنبه- ۲۹ فروردین ۱۴۰۳
ورود

ثبت نام



اخذ ویزا

ویزا چیست؟

‌ویزا مدركی است كه ضمیمه گذرنامه فرد متقاضی می‌شود و نشان دهنده این است که درخواست متقاضی مبنی بر ورود به كشور مقصد بررسی و تشخیص داده شده است كه فرد دارای شرایطی می باشد كه اجازه ورود به آن كشور را دارد. تایید صلاحیت فرد بر عهده ی یكی از نمایندگان دولت آن كشور در سفارتخانه یا كنسولگری‌ مورد نظر است.
باید توجه  داشت دریافت ویزا و تایید نماینده ی کنسولگری تضمین ورود به كشور مورد نظر نیست و افسران مهاجرت در مرزها می‌توانند از ورود مسافران به دلایل مختلف جلوگیری ‌كنند.
بطور کلی نوع ویزای درخواستی نشان دهنده ی هدف سفر متقاضی، مدت زمان اقامت در کشور مقصد و تعیین کننده ی مهلت آخرین تاریخی است كه فرد برای ورود به كشور مورد نظر دارد.

انواع ویزا

ویزا بر اساس هدف اعلام شده از جانب متقاضی انواع مختلفی دارد. ویزا پس از اعلام هدف، تعیین نوع ویزا، ارائه مدارک برای اثبات آن و در نهایت تایید نهایی کارشناس کنسولگری صادر می‌شود.
گذرنامه به منزله كارت شناسایی و برگه هویت شما در کشورهای خارجی است و همچنین داشتن ویزا به منزله ورود قانونی شما به خاك آن كشور است كه به همین دلیل باید در حفظ و نگهداری آن كوشا باشید‌.
اكیدا توصیه می شود از ابتدا باید روادید دریافت شده توسط مسافر مناسب فعالیت مورد نظر وی از جمله تجاری، توریستی، دانشجویی یا هر نوع دیگر باشد. در غیر این صورت ممكن است مسافر در طول سفر دچار مشكلات احتمالی شود. ویزاهای رایج عبارتند از: ویزای توریستی،‌ دانشجویی،‌ تجاری، ‌پژوهشی و...
بطور کلی ویزا به دو صورت صادر می گردد. ویزای single و ویزای multiple. در ویزای single متقاضی تنها یکبار اجازه ورود به کشور مقصد را خواهد داشت. همچنین‌ ویزای شما ممكن است multiple باشد كه به این ترتیب متقاضی امكان ورود و خروج متعدد به كشور صادركننده ویزا را در طی مدت اعتبار ویزا خواهد داشت.
پیشنهاد میشود به خاطر این ‌كه مجبور نباشید برای سفر بعدی ویزا بگیرید واگر نیاز به مسافرت بعدی به كشور مورد نظر خود را دارید، سعی كنید ویزایی با مدت اعتبار طولانی‌تر و به صورت multiple بگیرید.
نكته مهم دیگری كه ‌‌باید به آن اشاره كرد این است که جز در مواردی خاص مانند مشكلات پزشكی، امكان تمدید ویزا برای ویزاهای توریستی و ویزاهای كمتر از 6 ماه اعتبار وجود ندارد.

 

چگونگی تهیه ویزا

معمولاً برای دریافت ویزا به پاسپورتی قانونی با حداقل شش ماه اعتبار نیاز دارید. سفارت یا کنسولگری کشور مربوطه که در کشور شما مستقر است پس از دریافت مدارک و تایید صلاحیت شما ویزا را صادر می‎کند.
مراحل دریافت وقت سفارت، تکمیل مدارک و بررسی مدارک متقاضی جهت صدور ویزا مدتی طول می‏‌کشد، بنابراین پیشنهاد می شود که این کار را تا دقایق آخر به تأخیر نیاندازید. گاهی در شرایط خاص، می‏‌توانید ویزای صادر شده را زمان رسیدن به مقصد دریافت کنید، اما همیشه به این روش تکیه نکنید.

 

در صورت مفقود شدن ویزا چه باید کرد؟

بسته به سیاست‏‌های صدور ویزا در کشوری که به آن سفر کرده‌‏اید، شاید اجازه‌‏ی اقامت تا پایان سفر  را به شما بدهند و ویزای شما هنوز دارای اعتبار باشد. در هر حال اگر پاسپورت و ویزای شما مفقود یا دزدیده شود بهترین کار تماس فوری با نزدیک‏ترین سفارت‏خانه‌‏ی کشور خود شما است. با این حال، برای اینکه بدون دردسر به کشور خود برگردید، در اسرع وقت باید پاسپورت المثنی تهیه کنید.
به خاطر داشته باشید از تمامی صفحات گذرنامه و ویزا 2 سری فتوكپی تهیه كرده و یكسری را در محل اقامت گذاشته و سری دیگر را همراه خود داشته باشید تا در صورت سرقت یا مفقود شدن گذرنامه از آنها استفاده كنید.

 

مدارک اخذ ویزا

مدارک مورد نیاز برای دریافت ویزا

اولین گام برای دریافت ویزای هر کشوری انجام هماهنگی های لازم با سفارت کشور مقصد میباشد. مدارک مورد نیاز برای دریافت ویزا در هر کشوری متفاوت است اما برخی موارد در بین همه کشورها مشابه است که گاهی در بعضی از جزییات با هم متفاوت هستند. این مدارک شامل موارد زیر است:

۱- فرم درخواست ویزا: اولین مرحله برای اخذ ویزای هر کشور تکمیل فرم درخواست ویزای آن کشور است.

۲- اصل گذرنامه و گذرنامه‌های قبلی: گذرنامه باید تا حداقل شش ماه پس از درخواست ویزا، اعتبار داشته باشد.

۳- دو قطعه عکس رنگی ۴×۳: دو قطعه عکس رنگی با مشخصات زیر
مشخصات عکس:
- به تازگی گرفته شده باشد (زمان آن بیشتر از ۶ ماه نباشد)
- رنگی باشد.
- پس زمینه عکس سفید باشد.
- عکس باید شفاف بوده و صورت در مرکز آن قرار داشته باشد
- عکس در کاغذ معمولی عکاسی چاپ شده باشد.
- گردی کامل صورت، بدون لبخند (بدون عینک آفتابی، هر گونه کلاه، مگر اینکه متقاضی چنین اقلامی را بخاطر اعتقاد مذهبی یا پیشینه ی قومی خود بپوشد)

۴- مدارک شغلی رسمی: این مدارک شامل جواز کسب، روزنامه‌ی شغلی، فیش حقوقی و گواهی اشتغال به کار یا تحصیل میباشد. این مدارک باید دارای ترجمه‌ی رسمی باشد.پ

۵- اسناد ملکی شخص متقاضی و منابع مالی وی همراه با گردش حساب رسمی همراه با ترجمه‌ی رسمی

۶- بلیط پرواز رفت و برگشت به کشور مقصد یا رزرو بلیط

۷- بیمه‌ مسافرتی فردی یا جمعی: شرکت بیمه‌گذار نیز باید نماینده‌ معتبری در کشور مقصد داشته باشد.

۸- برگه‌ی تاییدیه‌ رزرو هتل (واچر هتل) و یا اصل دعوت‌نامه‌ای که شخص دعوت‌کننده از کشور مقصد برای متقاضی فرستاده است.