آموزش درآمد دلاری را در کانال تلگرام دنبال کنید

سایت آموزش درآمد دلاری را در لینکدین دنبال کنید سایت آموزش درآمد دلاری را در فیس بوک دنبال کنید سایت آموزش درآمد دلاری را در اینستاگرام دنبال کنید

صرافی های داخلی برتر بازار رمزارزها

درآمد دلاری | صفر تا صد کسب درآمد دلاری در سال 1402 - درآمد دلاری

با توجه به تورم بالای 40 درصدی (در زمان نگارش این مطلب) و کاهش ارزش پول ملی و شرایط بد اقتصادی در سال های اخیر در کشورمان ایران، تصمیم گرفتم مطلبی جامع و کاربردی در خصوص سرمایه گذاری تهیه کنم تا شاید کمکی باشد به مردم کشورم برای حفظ ارزش پول، قدرت خرید و شناخت روش های موجود برای سرمایه گذاری در ایران. در نگارش این مطلب سعی کرده ام تا استفاده از لغات تخصصی اقتصاد و مطالب مالی را به حداقل رسانده و محتوایی کاملا عمومی، ساده و قابل درک برای تمام اقشار جامعه تهیه و منتشر کنم.


سرمایه گذاری یعنی چه؟
سرمایه گذاری در سکه، طلا، سهام و مسکنسرمایه گذاری یعنی ما منابع موجود شامل منابع مالی، زمان و انرژی خود را به یک یا چند دارایی مختلف اختصاص دهیم به امید این که در آینده منابع ارزشمندتر و زندگی و شرایط با کیفیت تری را به دست بیاوریم. در واقع ما با سرمایه گذاری کردن از مصرف منابع و کسب لذت های کوتاه مدت در زمان حال صرف نظر کرده و به دنبال منابع بیشتر، پایدارتر و با کیفیت تر در آینده هستیم.

 

در تعریف کامل تر:
سرمایه‌گذاری به معنی اختصاص دادن پول برای چیزی با انتظار سود (حسابداری) و منافع از آن در آینده است. به‌طور دقیق‌تر سرمایه‌گذاری تعهد پول یا سرمایه برای خرید وسایل یا دارایی‌های دیگر، به منظور به دست آوردن منافع از آن است. در علم اقتصاد، سرمایه‌گذاری یعنی خرید کالایی که اکنون مصرف نمی‌شود اما در آینده فرد به آن نیاز پیدا خواهد کرد و آن کالا برای او سودآور خواهد بود. در علم مالی، سرمایه‌گذاری به این معنی است که فرد یک دارایی مالی نظیر سهام را می‌خرد و پیش‌بینی می‌کند که آن دارایی مالی در آینده سودآور خواهد بود و قیمتش افزایش خواهد یافت، لذا با فروش در قیمت بالاتر سود به دست خواهد آورد.

 وارن بافت برترین سرمایه گذار آمریکایی سرمایه گذاری را این گونه تعریف می کند:
«فرایند برنامه ریزی برای پول، تا در آینده پول بیشتری نصیب شما شود»

 

خب قبل از این که ادامه مطلب سرمایه گذاری رو مطالعه کنی اگر تو اینستاگرام هستی، همین الان پیچ اینستاگرام منو فالو کن. کلی خبر خوب دارم برات.

 

چرا باید سرمایه گذاری کنیم؟
دلایل مختلفی برای سرمایه گذاری وجود دارد. از جمله حفظ ارزش پول در برابر تورم، حفظ و افزایش قدرت خرید، احتمال وجود تورم های بزرگتر در آینده، افزایش کیفیت زندگی، تامین هزینه های آتی و ...

چرا باید سرمایه گذاری کنیم؟

بنابراین سرمایه گذاری به دلایل زیر می‌تواند مفید و ضروری باشد:

1. رشد و افزایش سرمایه: سرمایه گذاری به شما اجازه می‌دهد تا پول خود را در بخش‌های مختلف اقتصادی قرار داده و به صورت پایدار سودآوری داشته باشید. این کار به شما کمک می‌کند تا سرمایه و ثروت خود را افزایش دهید.
2. حفظ ارزش پول: با توجه به افزایش تورم در ایران و سایر کشورها، قدرت خرید پول در طول زمان کاهش می‌یابد. با سرمایه گذاری در بخش‌های مختلف، شما می‌توانید از کاهش قدرت خرید پول جلوگیری کنید و از نظر مالی توانمند شوید.
3. درآمد ثابت: سرمایه گذاری مناسب به شما این اجازه را می‌دهد که از محل سرمایه گذاری های خود درآمد ثابت و منظم ماهانه یا سالانه داشته باشید.
4. تامین زندگی در آینده: با سرمایه گذاری مناسب، شما می‌توانید تمام هزینه های زندگی خود در آینده از جمله مخارج شخصی مانند نیازهای روزانه، هزینه های درمان، بازنشستگی و مخارجی مانند هزینه تحصیل فرزندان، سفر و... را به سادگی پوشش دهید.
5. حفظ استقلال مالی: با سرمایه گذاری پول خود در بخش های سودآور، استقلال مالی خود در آینده را حفظ خواهید کرد.

متاسفانه قبلا پیشبینی نرخ دلار تا سال 1406 رو بررسی کردیم. اینجا نگاه کنید. با فرض رسیدن نرخ دلار به اون اعداد، قیمت همه چیز حداقل 5 تا 10 برابر مجددا رشد خواهد کرد. بنابراین تصمیم ما بر سرمایه گذاری قطعا ریشه در تورم داره.

 

تورم یعنی چه؟
تورم به افزایش پایدار و مداوم قیمت‌ها در یک اقتصاد گفته می‌شود. در واقع، تورم نشان دهنده کاهش ارزش پول است که منجر به افزایش قیمت‌ها و کاهش قدرت خرید مردم می‌شود. تورم معمولاً به علت افزایش نرخ تولید پول، رشد نامتعادل عرضه و تقاضا، کاهش ارزش ارز یا عوامل دیگری که باعث بالا رفتن قیمت‌ها می‌شوند، رخ می‌دهد.

تورم به افزایش پایدار و مداوم قیمت‌ها در یک اقتصاد گفته می‌شود.

تورم می‌تواند تأثیرات منفی بسیار زیادی بر اقتصاد و زندگی روزمره مردم داشته باشد، مثل کاهش قابل توجه قدرت خریداران، ناتوان شدن در بودجه خانوار و سبب نابسامان شدن بازار کار شود.

برای درک بهتر این موضوع کافیست مطلب: تورم بزرگ در راه است؟ دلار پنجاه هزار تومانی و سکه بیست میلیون تومنی! را حتما مطالعه کنید تا متوجه شوید چقدر سریع فرصت ها از دست میره و متاسفانه پیشبینی های قبلی ما در خصوص افزایش قیمت دلار و سکه محقق شد.

 

پس انداز یا سرمایه گذاری؟
به میزان پول نقدی که بعد از کسر هزینه‌های مصرفی از درآمد ما باقی می‌ماند، پس انداز گفته می‌شود. پس‌انداز معمولا به شکل وجه نقد نگهداری می‌شود. از این رو بازدهی چندانی برای شخص ایجاد نخواهد کرد! در واقع با توجه به این که در بیشتر کشورهای دنیا تورم وجود داره و فقط درصد آن متفاوت است، پس انداز روش مناسبی برای حفظ ارزش پول نیست خصوصا در کشورهایی که با تورم های بالا مواجه هستند(مثل ایران)، پس انداز به معنی نابودی پول و سرمایه شخص است.

اما اینجا نکته ی مهمی وجود دارد.

اگر نقدینگی (پول) نداشته باشیم چطور می تونیم سرمایه گذاری کنیم؟ طبیعتا ممکن نیست.

پس میشه گفت پس انداز با هدف سرمایه گذاری می تونه کار درستی باشه. به عنوان مثال شما اگر 500 هزار تومان پول داشته باشید شاید نتونید باهاش سرمایه گذاری کنید اما اگر به صورت هفتگی 500 هزار تومان پس انداز کنید، در انتهای ماه شما 2 میلیون تومان نقدینگی دارید. حالا می تونید با این 2 میلیون تومان در بازار سهام، صندوق طلا یا بازار رمز ارزها سرمایه گذاری کنید.

پس انداز یا سرمایه گذاری طلا

حالا فرض کنید فقط اون 500 هزار تومان رو پس انداز کنید. یک سال بعد با فرض تورم 40 درصدی 300 هزار تومان قدرت خرید دارید. اما اگر فقط همین 500 هزار تومان رو سرمایه گذاری کنید و مثلا 100 درصد سود کنید، در بدترین حالت قدرت خرید شما به اندازه همون 500 هزار تومان حفظ شده. بنابراین پس انداز رو جدی بگیرید و نقدینگی حاصل شده رو سرمایه گذاری کنید. پیشنهاد می کنم در زمینه پس انداز و سرمایه گذاری حتما کتاب ثروتمندترین مرد بابل رو مطالعه کنید.

در چه زمینه هایی می توانیم سرمایه گذاری کنیم؟
قطعا اولین و مهم ترین زمینه ای که باید بر روی آن سرمایه گذاری کنیم، سرمایه گذاری روی خودمان است. چرا که جسم و ذهن ما بزرگترین دارایی ماست. هر چقدر جسم سالم تری داشته باشیم توانایی حرکت بیشتر و هر چقدر ذهن آگاه، با سواد و آماده تری داشته باشیم توانایی برنامه ریزی، تصمیم گیری و اقدام به سرمایه گذاری های بهتری را خواهیم داشت.

کجا سرمایه گذاری کنیم

بعد از توسعه توانایی های فردی از طریق مطالعه، شرکت در دوره های آموزشی، کارگاه ها و سمینارهای آموزشی که منجر به افزایش آگاهی و هوش مالی ما خواهد شد، می توانیم به سرمایه گذاری در منابع و دارایی های فیزیکی دیگر اقدام کنیم. روش ها و بازارهای مختلفی برای سرمایه گذاری وجود دارد که در ادامه مهم ترین روش های موجود در ایران را با هم بررسی خواهیم کرد.

اگر به سرمایه گذاری و توسعه فردی خود اهمیت میدهید قطعا با لزوم آموزش دیدن برای انجام هر نوع فعالیت اقتصادی یا سرمایه گذاری موافق هستید. در این خصوص در صورتی که نیاز به دیدن دوره های آموزشی برای فعالیت در بازار های مالی داخلی خصوصا بازار بورس ایران را دارید، کافیست در دوره های مورد تایید ما که توسط کارگزاری آگاه به صورت دوره ای، حضوری و آنلاین برگزار می شود شرکت کنید. برای این منظور در زیر منو کارگاه آموزشی می توانید لیست تمام دوره های فعال برای ثبت نام را مشاهده کنید.

 
اهمیت تشکیل سبد سرمایه گذاری
سبد سرمایه گذاری به مجموعه‌ای از دارایی‌ها و سرمایه‌گذاری‌ها گفته می‌شود که توسط یک فرد یا یک شرکت انجام می‌شود. این سبد شامل انواع دارایی‌ها مانند سهام، اوراق قرضه، طلا، املاک و مستغلات، صندوق‌های سرمایه گذاری قابل معامله (ETF) و سایر دارایی‌های قابل نقل و انتقال است. در تصویر زیر یک نمونه سبد سرمایه گذاری رو میبینید. البته این یک مثال هست و درصدها باید بر اساس شرایط و سرمایه هر فرد تعیین بشه.

نمونه ای از یک پرتفوی سرمایه گذاری بهینه
سبد سرمایه گذاری به عنوان یک راه برای تنوع بخشی در سرمایه‌گذاری استفاده می‌شود. با تشکیل یک سبد متنوع، ریسک سرمایه‌گذاری به طور کل به حداقل رسیده و عملکرد آن دارای نتایج بهتر و پایدارتری خواهد بود.

تمام تخم مرغ های خود را در یک سبد قرار ندهید! هدف اصلی تشکیل سبدهای سرمایه گذاری، کاستن از ریسک نامطلوب است. یک سبد سرمایه گذاری بهینه می تواند شامل درصدهایی به صورت: 40 درصد املاک، 30 درصد طلا، 20 درصد سهام، 5 درصد اوراق یا صندوق درآمد ثابت و 5 درصد رمز ارز باشد. نکته مهم این که اگر شخصی تنها در یک بازار فعالیت می کند، باز هم می تواند سبد سرمایه گذاری متناسب با همان بازار را ایجاد و مدیریت کند.

 

ایجاد پرتفوی سرمایه گذاری بهینه
یک پرتفوی بهینه تشکیل شده از دارایی های مختلف که بتوانند در مواقع خاص رشد بالایی داشته باشند، یا در مواقع بحرانی ریسک سبد دارایی رو پوشش بدهند. مثلا همانطور که در بحث سرمایه گذاری در طلا عنوان شد، طلا در سبد دارایی می تونه نقش بیمه دارایی رو داشته باشه، و رمز ارزها که یک دارایی پر ریسک در پرتفوی سرمایه گذازی ما محسوب میشه، توانایی کسب سودهای 1000 درصدی و حتی بالاتر رو برای ما فراهم کنه.

ایجاد پرتفوی سرمایه گذاری بهینه برای کاهش ریسک سرمایه گذاری

نکته مهم تخصیص درست این منابع در سبد دارایی هست. به عنوان مثال نباید بیشتر از 10 درصد سبد سرمایه گذاری ما شامل رمزارزها باشه. چون این بازار در کنار سودهای بالا، ریسک بالاتری رو هم داره. برای سرمایه های خیلی بزرگ این درصد حتی باید کوچکتر هم باشه. مثلا فقط 5 درصد از کل سرمایه.

راستی اگه قصد سرمایه گذاری و ایجاد یک پرتفوی سرمایه گذاری بلند مدت برای دوران بازنشستگی خودتون یا فرزندتون رو دارید من میتونم در تهیه این پرتفو بهتون کمک کنم. در ادامه بیشتر توضیح میدم.

 

سرمایه گذاری در سهام
یکی از بهترین روش های سرمایه گذاری در ایران، سرمایه گذاری در بازار سهام هست. بازاری که به اعتقاد من در سال های گذشته حیات خلوت دولت و ثروتمندان بود. بورس ایران تشکیل شده از حدود 1000 شرکت که در زمینه های مختلف در حال تولید و فعالیت اقتصادی هستند. البته در این بازار شما می توانید نسبت به سرمایه گذاری و خرید دارایی های دیگر از جمله صندوق های طلا، اوراق سکه، صندوق های زعفران، صندوق های درآمد ثابت و ... هم اقدام کنید.

سرمایه گذاری در بازار سهام برای کسب سود

با سرمایه گذاری در بازار سهام شما علاوه بر کسب سود تورمی که ناشی از رشد قیمت دارایی های شرکت است، سود اقتصادی به واسطه تولید و فروش محصولات شرکت ها رو هم کسب خواهید کرد. خرید سهام شرکت های بورسی به نوعی معادل شریک شدن در سود یک کسب و کار (کارخانه تولیدی) است. در واقع شما با سرمایه گذاری در سهام شرکت ها، هم از رشد قیمت سهام در بلند مدت و هم سود نقدی توزیع شده ی سالانه شرکت بهره مند خواهید شد. فراموش نکنید که با انتخاب سهام یک شرکت زیانده، شما در زیان حاصل شده از فعالیت شرکت هم شریک هستید.

سرمایه گذاری در سهام برای حفظ ارزش پول در برابر تورم

مقایسه بازدهی کلاس‌های دارایی مختلف در بازه ی زمانی پنج ساله منتهی به پایان خرداد ماه 1402 نشان میدهد که رشد شاخص بورس ایران (سهام) بالاتر از بازدهی طلا و دلار در بلند مدت بوده است. همچنین در بازه ی زمانی 10 ساله بازدهی شاخص کل بورس و سهام از بازدهی سرمایه گذاری در مسکن هم بالاتر بوده.

جالب هست که بدونید 80 درصد مردم آمریکا در بازار بورس هستند.( کد معاملاتی دارند) اما ۹۰ درصد بورس آمریکا در دستان 10 درصد افراد این کشور هست! چرا؟ در واقع در تمام دنیا ثروتمندان همواره سهام دار بوده اند و مردم عادی صرفا حضور غیر فعال دارند. در ادامه در بخش کجا سرمایه گذاری کنم بیشتر به سرمایه گذاری در بورس و سهام میپردازم.

 

برای فعالیت در بازار سهام ایران باید علاوه بر آشنایی با روش های تحلیلی از جمله تحلیل تکنیکال و تحلیل بنیادی، به مباحث مدیریت سرمایه و روانشناسی بازار هم آشنایی کامل داشته باشید. اگر تمایل به سرمایه گذاری در بازار بورس ایران را دارید حتما مطلب: آموزش ورود به بازار بورس ایران را مطالعه کنید.


سرمایه گذاری در طلا
قبلا در خصوص سرمایه گذاری در سکه و طلا مطالبی رو در سایت منتشر کردم و توضیح دادم که سرمایه گذاری در سکه و طلای فیزیکی دارای ریسک های خاص خودش هست. مثل حمل و نقل و نگهداری، که میشه به جای خرید سکه فیزیکی، سکه طلا رو در بازار بورس در قالب اوراق سکه خریداری کنیم و به جای خرید طلای فیزیکی، در صندوق های طلا در بورس سرمایه گذاری کنیم. پس خرید اوراق سکه یا صندوق طلا برای مبالغ بالای سرمایه گذاری، گزینه امن تری نسبت به طلای فیزیکی هست. اما اگر قصد دارید طلای فیزیکی بخرید طلای آبشده قطعا از سکه بهتره.

سرمایه گذاری در طلا به عنوان بیمه ی دارایی

سرمایه گذاری در فلز گرانبهای طلا همیشه یکی از بهترین گزینه های موجود برای حفظ ارزش پول در برابر تورم بوده و یکی از گزینه های محبوب ایرانی ها برای سرمایه گذاری هست. اما در واقعیت اینطور نیست که با خرید طلا بتونیم بیشتر از تورم سود کنیم. سرمایه گذاران بزرگ در تمام دنیا برای کسب سود در طلا سرمایه گذاری نمی کنند. بلکه دیدگاهشون به طلا به عنوان بیمه کردن سبد دارایی هست. در واقع طلا به شما سود اقتصادی نمیده. و سود حاصل شده از محل رشد طلا صرفا سود تورمی هست.

سرمایه گذاری در طلا

بنابراین خرید طلا عموما بخاطر حفظ ارزش پول در برابر تورم هست نه برای سرمایه گذاری. بهتر هست که سرمایه گذاری به ما سود اقتصادی بده. به گونه ای که حتی اگر تورم نبود ما از محل سرمایه گذاری سود کنیم. اما اکثریت مردم چون مفهوم سرمایه گذاری رو نمی دانند یا سرمایه گذاری رو به شکل اصولی بلد نیستند، فکر می کنند که طلا گزینه ی خوبی برای سرمایه گذاری است. واقعیت این هست که نگاه ما به طلا باید به عنوان بیمه دارایی باشه. صرفا به عنوان بخشی از پرتفوی سرمایه گذاری، با هدف کاهش یا جبران ریسک سایر دارایی های سبد سرمایه گذاری. پس طلا به نوعی بیمه سبد دارایی ما است.

در کنار طلا میشه بخشی از دارایی رو هم به نقره اختصاص داد که به نوعی همون بحث تنوع بخشی به دارایی ها هست. نقره هم به شکل شمش نقره یا نقره ساچمه ای (ساچمه نقره) تهیه بشه بهتر هست. قیمت لحظه ای طلا و سکه رو اینجا ببینید.

سرمایه گذاری در شمش نقره


سوالی که الان ممکن هست برای شما پیش بیاد این هست که چه میزان از سبد سرمایه گذاری خودم رو به طلا اختصاص بدم؟ بسته به میزان سرمایه شما، اگر 20 تا 30 درصد از سبد سرمایه به طلا اختصاص پیدا بکنه مناسب و کافی هست.

اگر علاقه مند به سرمایه گذاری در سکه (به صورت خرید اوراق سکه در بورس) هستید کافیست مطلب: آموزش نحوه خرید سکه در بازار بورس ایران رو مطالعه کنید. همچنین اگر علاقه مند به سرمایه گذاری در طلا (در قالب خرید صندوق های طلا در بورس) هستید کافیست مطلب: آموزش کامل خرید طلا در بازار بورس ایران رو بخونید.

 

سرمایه گذاری به شکل سپرده در بانک
با توجه به نرخ سود بانکی حداکثر 25 تا 27 درصد و نرخ تورم حداقل 40 درصدی در ایران، در صورت سرمایه گذاری در بانک با هدف دریافت سود نقدی ماهانه، شما عملا در حال زیان هستید. به قول یکی از اقتصاددان های داخلی، سپرده گذاران بانکی در ایران دارند زیان اقتصاد رو میخرند! بنابراین سرمایه گذاری در بانک در کشوری که تورم بالای 40 درصد داره اصلا توصیه نمیشه و منجر به کاهش ارزش پول و کاهش قدرت خرید شما در آینده خواهد شد. اما سرمایه گذاری پول به دید کوتاه مدت در بانک و با هدف کسب سود حداقلی تا زمان یافتن بازار مناسبی برای سرمایه گذاری های بالاتر از تورم، مانعی نداره.

سرمایه گذاری به شکل سپرده در بانک

پس اگر سرمایه ای در بانک دارید و هیچ برنامه ای براش ندارید در جریان باشید که سالانه حداقل 40 درصد از ارزش سرمایه (پول) شما در بانک داره از بین میره. بانک با همون سرمایه شما وارد سرمایه گذاری در مسکن و سهام و ... میشه و پس از کسب سودهای عموما بالاتر از تورم، نهایتا 27 درصد رو به شما پس میده.

سرمایه گذاری در زمین و مسکن
سرمایه گذاری در مسکن و املاک یکی از روش‌های محبوب برای سرمایه گذاری است که به عنوان یک منبع درآمد پایدار و رشد سرمایه شناخته می‌شود. سرمایه گذاری در این بخش به دلیل وجود تقاضای پایدار برای خرید و فروش ملک‌ها، رشد قابل توجه قیمت‌ها در طول زمان و امکانات متنوعی که بازار این صنعت فراهم می‌کند، جذاب است.
برخلاف سایر روش‌های سرمایه گذاری، سرمایه گذاری در مسکن و املاک نسبت به نقدها و نوسانات بازار سرمایه، کمتر حساس است. همچنین، با توجه به نقش ضامن بانک ها در خصوص تأمین منابع مالی برای خرید ملک، ریسک اعتباری کاسته شده است.

سرمایه گذاری در مسکن و املاک یکی از روش‌های محبوب برای سرمایه گذاری است که به عنوان یک منبع درآمد پایدار و رشد سرمایه شناخته می‌شود.
املاک به عنوان دارائی فیزیکی قابل لمس، قابل استفاده بودن در زندگی روزانه و همچنین قابل تأجیر بودن(اجاره دادن)، از جذاب‌ترین جنبه‌ها برای سرمایه گذاران هستند. با خرید یک ملک، شخص قادر است درآمد ثابت و پایدار حاصل از اجارۀ آن را کسب کند. علاوه بر آن، با افزایش قابل توجه قیمت خانه خود، سود حاصل از فروش آن در آینده جذاب است. رابرت کیوساکی در کتاب هوش مالی تاکید زیادی بر روی سرمایه گذاری در بخش املاک داره خصوصا به دلیل توانایی اهرم کردم این دارایی.

آموزش سرمایه گذاری در مسکن

تا زمانی که دولت مشکل عرضه و تقاضا در مسکن رو برطرف نکنه و مسکن بیشتری تولید نشه، وجود تقاضا در کنار تورم، در این بازار متاسفانه منجر به ادامه ی افزایش قیمت ها خواهد شد.

بزرگان سرمایه گذاری اعتقاد دارند مسکن مقصد سرمایه گذاری است. در واقع تمام سرمایه گذاری های ما در بازارهای مختلف در نهایت منجر به رشد و بزرگتر شدن سرمایه ما میشه. هرچه سرمایه ما بزرگتر میشه حفظ سرمایه سخت تر میشه و در مقابل تمایل ما به ریسک کردن کاهش پیدا می کنه.

 

با توجه به این که ملک و زمین جز دارایی ها و سرمایه گذاری امن محسوب میشه، همیشه سرمایه های بزرگ در نهایت تبدیل به ملک و زمین میشه. پس فراموش نکنید در سرمایه گذاری همیشه مقصد ملک (یا زمین) است. اگر سرمایه شما کوچک هست بهتره ابتدا وارد بازارهای پر ریسک مثل رمز ارزها و بورس بشید (طبیعتا بازار پر ریسک پتانسیل سود بیشتر رو هم داره) و سرمایه خودتون رو بزرگ کنید. بعد بخشی از اون رو وارد ملک یا زمین کنید. در یک پرتفو بهینه همیشه درصد بالایی از سرمایه به شکل املاک و زمین هست. برای سرمایه گذاری در بخش املاک، خرید واحد های کوچک متراژ مسکونی حتی در حومه شهر ها و خرید زمین در استان هایی که مشکل آب ندارند توصیه میشه.(حتما نگاهتون به 5 سال آینده باشه)

 

سرمایه گذاری در خودرو
متاسفانه در کشور ما به دلیل وجود تورم بالا و افزایش دائمی قیمت ها در کالاهای مصرفی و این که رشد درصد تورم کالایی همیشه بالاتر از درصد تورم عمومی اعلام شده توسط دولت هست، مردم به سمت سرمایه گذاری در خودرو هم کشیده شده اند. یعنی خودرویی رو خریداری می کنند تا بعدا با قیمت بالاتر بفروشند. طبیعتا این نوع سود، سود تورمی حساب میشه و تاثیرات بدی رو هم برای مصرف کننده نهایی که خود مردم هستند داره. تصمیمات و قوانین غلط در این صنعت از جمله قیمت گذاری دستوری و جلوگیری از واردات خودرو باعث شده تا مردم ایران، به خودرو که یک کالای مصرفی هست به چشم کالایی سرمایه ای نگاه کنند.

سرمایه گذاری در خودرو سود اقتصادی ندارد

اینجانب خرید خودرو به دید سرمایه گذاری رو کار شایسته و تصمیم اقتصادی مناسبی نمی دونیم و کلا با این موضوع مخالفم. خرید خودرو فقط برای مصرف شخصی و ترجیحا در زمان رکود بازارها توصیه میشه. یعنی چه همه مردم دلال خودرو شده اند؟! در مجموع خودرو سرمایه نیست. هزینه است. خودرو رو نبرید توی پرتفوی سرمایه گذاری. (قیمه هارو نریزید تو ماستا)

هیچ کجای دنیا خودرو کالای سرمایه ای نیست!


سرمایه گذاری در رمزارزها
سرمایه گذاری در رمزارزها به معنای خرید و نگهداری ارزهای دیجیتال است که به عنوان واحدهای مالی برای تبادل و ذخیره سازی ارزش استفاده می‌شوند. رمزارزها، مانند بیتکوین و اتریوم، با استفاده از تکنولوژی بلاکچین (Blockchain) فعالیت می‌کنند.

سرمایه گذاری در رمزارزها و بیت کوین

سرمایه گذاران در رمزارزها به دلایل مختلف سرمایه گذاری می‌کنند. چندین عامل کلیدی شامل رشد قابل توجه قیمت رمزارزها در چند سال اخیر، فعال شدن بازار جدید رمزارز، علاقه به فناوری بلاکچین و نقطه قوت آن، همچنین فرصت‌های سودآور در بازار رمزارز هستند. اخیرا هم صندوق‌های سرمایه گذاری قابل معامله (ETF) بیت کوین تایید شده و  با توجه به نزدیک بودن هاوینگ بعدی بیتکوین در سال 2024 که منجر به کاهش پاداش استخراج بیتکوین میشه، توجه به این بازار برای سرمایه گذاری بیشتر از قبل شده.

در حال حاضر سرمایه گذاری در این بازار توصیه میشه. در خصوص این که در کدام بخش از این بازار میشه سرمایه گذاری کرد هم خرید و نگهداری خود رمز ارزها و همچنین سرمایه گذاری در پروژه های معتبر متاورس پیشنهاد میشه. توجه کنید که قبل از هر اقدامی باید آموزش ببینید. اگر تجربه اندکی در این بازار دارید فقط روی 100 رمزارز اول مارکت که در سایت کوین مارکت کپ لیست شده اند خصوصا بیتکیون و اتریوم، سرمایه گذاری کنید.

همچنین می توانید مطلب آموزش صفر تا صد بازار رمزارزها و مطلب آموزش صفر تا صد متاورس رو مطالعه کنید تا با لیست بهترین رمزارزها و پروژه های متاورس برای سرمایه گذاری آشنا بشید. برای خرید رمزارزها هم بهتره از صرافی های معتبر ایرانی مثل صرافی نوبیتکس، صرافی آبان تتر، صرافی تبدیل و صرافی بیت پین استفاده کنید.

 

بهترین زمان برای سرمایه گذاری
تمام بازارهای مالی دارای دوران رونق و رکود هستند. در واقع بازارها و اقتصاد دارای چرخه های تکرار شونده شامل رونق (افزایش حجم معاملات و قیمت ها و گاهی افزایش بیش از حد قیمت ها)، ریزش قیمت ها (بحران های مالی به واسطه ترکیدن حباب های قیمتی) و در نهایت رکود ناشی از این ریزش ها هستند.

نقشه تلب وال استریت نشان دهنده ی چرخه بازارهای مالی

این موضوع بارها در اقتصاد جهانی (مثل بحران سال 2008) و حتی ریزش های بازار سهام ایران در سال های 1392 و 1399 دیده شده. یا رشد اخیر دلار در ایران در اواخر سال 1401 تا اوایل سال 1402 که قیمت دلار از محدوده 35 هزار تومان تا 60 هزار تومان هم رشد کرد. طبیعتا با توجه به این که در اون بازه زمانی ارزش ذاتی دلار با قیمت دلار برابر نبود(حباب قیمتی شکل گرفته بود) تخلیه این حباب و ریزش قیمت دلار تا 45 هزار تومان تمام بازارها رو وارد رکود کرد (البته ایجاد رکود در اقتصاد معمولا با تصمیم دولت ها انجام میشه که عموما با اتخاذ سیاست های انقباضی و افزایش نرخ بهره و همچنین کاهش سرعت گردش پول در جامعه صورت میگیره).

در این شرایط تعداد معاملات کاهش پیدا میکنه و نقدینگی در دست افراد با ارزش تر میشه. در واقع کسی که نقدینگی داره قدرت چانه زنی بیشتری برای خرید داره (این موضوع امروز که بازار مسکن در رکود هست به خوبی احساس و مشاهده میشه) بنابراین بهترین زمان برای سرمایه گذاری در بازارها در ایران، زمان رکود هست. بازه ای که مسکن در رکود است، حجم معاملات بازار سهام به شدت کاهش پیدا کرده و کسی سهام خوب رو نمیخره، قیمت خودرو کاهش پیدا کرده، قیمت طلا و دلار کاهش پیدا کرده و.... برای درک بهتر این موضوع شما یا باید تجربه چند دوره رونق و رکود رو داشته باشید یا مطالعه کنید و آموزش ببینید. پیشنهاد می کنم کتاب تسلط بر چرخه بازارها از هاوارد مارکس رو حتما مطالعه کنید.

کجا سرمایه گذاری کنم؟
قطعا خیلی از شما دوستان می دونید که چه بازارهایی برای سرمایه گذاری وجود داره. اما مشکل بیشتر شما این هست که اولا نمی دونید بهترین زمان برای سرمایه گذاری در بازارها کی هست. (سوالی که مدام پرسیده میشه: الان طلا بخرم؟ الان سکه بخرم؟ الان خونه بخرم؟ کی بخرم؟ الان بفروشم؟). دوما با چه مقدار سرمایه ای باید چه نوع سرمایه گذاری (در کدام بازار) انجام بشه. مثلا پاسخ به سوال با 10 میلیون تومان کجا سرمایه گذاری کنم، در مقابل، 10 میلیارد تومن دارم کجا سرمایه گذاری کنم متفاوت هست. شاید الان زمان سرمایه گذاری در بازار مسکن باشه. اما آیا می تونید با 10 میلیون تومان در مسکن سرمایه گذاری کنید؟ طبیعتا خیر. سوما در چیدن پرتفوی سرمایه گذاری و تخصیص مناسب منابع به دارایی ها مشکل دارید. مثلا شخصی یک ملک به ارزش 5 میلیارد تومن داره به همراه یک خودرو، اما هیچ سرمایه ای در قالب سهام، طلا، یا وجه نقد در قالب سپرده برای مواقع بحرانی نداره. این مشکلی هست که 90 درصد مردم در ایران دارند. یا همه ملک دارند، یا همه طلا خریدن یا... البته یادآوری می کنم که با یه مبلغ کم در حد 10 میلیون تومان هم میشه پرتفوی سرمایه گذاری ساخت.

سوال درست چیست؟ میشه با 10 میلون تومان هم یک پرتفوی سرمایه گذاری ایجاد کرد؟ (عدد سرمایه مثال است) بله میشه.

پرتفوی سرمایه گذاری برای کاهش ریسک

فرض کنید شخصی تمام سرمایه اش در قالب طلا هست. کافیه تا با یک بحران مالی روبرو بشه (مثلا ابتلا به یک بیماری خاص). برای تامین هزینه های درمان ناچار هست مدام مقداری از طلای خودش رو بفروشه. چون طلا دارایی مولد نیست. ارزش افزوده ای ایجاد نمیکنه! اما میتونست با سود نقدی ناشی از سهام یا درآمد ناشی از اجاره ملک (اصل دارایی هزینه نمیشه و سر جای خودش هست) و یا حتی درآمد ناشی از کسب و کارش (ایجاد یک کسب و کار هم نوعی سرمایه گذاری هست) هزینه های درمانش رو پوشش بده.

متاسفانه حدود 90 درصد ایرانی ها پرتفو سرمایه گذاری مولد ندارند. یا فقط ملک دارند، یا فقط سپرده بانکی یا فقط طلا خریدن و... خصوصا این موضوع در خانم های خانه دار بیشتر دیده میشه. چرا برای آینده خودتون و فرزندانتون فقط طلا میخرید؟ اگر این طلا به سرقت بره چی؟ نتیجه ی چند سال سرمایه گذاری چی میشه؟

من چند سالی هست که در بازار سرمایه (بورس ایران) سرمایه گذاری و فعالیت می کنم (البته در بازارهای دیگه مثل رمزارزها هم فعالیت دارم) و در این موضوع موفق هم بودم. تقریبا بیشتر نکاتی که در این مطلب عنوان شد رو خودم اقدام و تجربه کردم و از نتیجه ی تصمیمات خودم شخصا راضی هستم.

اخیرا هم با توجه به نزدیک شدن به سیکل صعودی بازارها، تصمیم گرفتم فرصت های سرمایه گذاری در بازار سهام ایران رو که از نظر من در حال حاضر بهترین بازار برای سرمایه گذاری هست و فرصت تاریخی برای سرمایه گذاری در بورس فراهم شده، خیلی زودتر به شما معرفی کنم.

کسب سود در بازارهای مالی

چهار سال هست که به صورت روزانه شرکت های بورسی رو بررسی و آنالیز می کنم و تصمیم گرفتم لیستی از سهام شرکت های برتر تولیدی را به صورت فصلی ( هر 3 ماه یک بار) در قالب پرتفوی سرمایه گذاری بلند مدت با نام ( سرمایه گذار باهوش) متشکل از بهترین سهام موجود در بازار سرمایه را ارائه کنم. به گونه ای که در هر شرایطی (چه رونق چه رکود) و با سرمایه ی حداقل 500 هزار تومان که برای خرید سهام نیاز است، بتونید سرمایه گذاری کنید. مشخص نیست تا چه زمانی این خدمت رو ارائه بدم. شاید تا پایان سیکل صعودی بعدی...امیدوارم استفاده کنید.

جالبه که بدونید در بازار سهام این قابلیت وجود داره که یک پرتفوی سرمایه گذاری شامل سهام + طلا + مسکن و اوراق رو پوشش داد. در واقع دلیل علاقه مندی من به بازار سهام همین موضوع بوده و هست.

 

** شرایط دریافت فایل پرتفوی سرمایه گذار باهوش **

این فایل رو می تونید به صورت فصلی ( در ابتدای هر فصل ) دریافت کنید. همچنین می تونید به صورت سالانه مشترک بشید و با پرداخت اشتراک سالانه، در ابتدای هر فصل فایل بروز شده رو برای سرمایه گذاری بهتر از ما دریافت تهیه کنید.

قیمت اشتراک فصلی: 500 هزار تومان.
قیمت اشتراک سالانه (4 فایل مخصوص هر فصل): 2 میلیون تومان.
نوع فایل: PDF (که در تلگرام یا واتس اپ ارسال خواهد شد)
مزایای تهیه فایل: با تهیه این فایل شما در تمام ماه های سال میدونید باید روی چه چیزی سرمایه گذاری کنید. با تهیه فایل فصلی همین الان می تونید سرمایه گذاری رو شروع کنید.
توصیحات تکمیلی: در صورتی که تمایل به سرمایه گذاری دارید تهیه این فایل با دید تهیه سهام مورد تایید فصل زمستان و نگهداری بلند مدت آن کافیست. این فایل صرفا شامل معرفی پرتفوی سرمایه گذاری در بازار سهام است. اما طلا و صندوق ها را هم شامل می شود.

زمانبندی ارسال فایل پرتفوی سرمایه گذار باهوش به این صورت هست.

انتهای فروردین ماه. روز 30 فروردین ماه 1403

انتهای تیر ماه. روز 30 تیر ماه 1403

انتهای مهر ماه. روز 30 مهر ماه 1403

انتهای دی ماه. روز 30 دی ماه  1403

در واقع با تهیه این فایل و شروع سرمایه گذاری، شما می تونید از مشاوره من در زمینه سرمایه گذاری سهام به مدت 3 ماه یا یک سال بهره مند بشید. در این سبد پیشنهادی برای سرمایه گذاری مسکن، طلا و سهام پوشش داده می شود.
قبلا در هایلایت آینده در پیج اینستاگرام گفتم که فقط دو سال (سال 1402 و 1403) برای سرمایه گذاری فرصت هست و اکنون فقط یک سال دیگه یعنی سال 1403 رو در پیش داریم. این آخرین فرصت سرمایه گذاری قبل از افزایش نرخ دلار و شروع موج بعدی تورم هست.

مشاوره در زمینه ایجاد پرتفوی سرمایه گذاری مولد

اگر قصد دارید سرمایه گذاری رو شروع کنید برای تهیه فایل پرتفوی سرمایه گذاری کافیست مبلغ 500 هزار تومان ( فایل پرتفوی فصلی دی ماه) و یا مبلغ 2 میلیون تومان (برای فایل پرتفوی فصلی در ابتدای هر فصل، نهایتا دریافت 4 فایل) را به شماره کارت 5022291064229683 به نام محمد حسین بدلی واریز و رسید واریزی را به شماره 09365742694 در تلگرام یا واتس اپ ارسال کنید.

در بحث سرمایه گذاری در سهام علاوه بر بررسی بنیاد شرکت، قیمت مناسب برای خرید سهام شرکت هم بسیار مهم است. دقت کنید که ممکن است سهام بنیادی باشه اما در این لحظه گرون باشه (در رنج خرید نباشه). بنابراین صرف بنیادی بودن سهام یک شرکت نباید مبنای تصمیم گیری برای سرمایه گذاری باشه و ما باید روی سهامی سرمایه گذاری کنیم که هم بنیاد مناسبی داشته باشه و هم در این لحظه قیمتش برای خرید( جهت سرمایه گذاری بلند مدت) مناسب باشه که این لیست رو من قبلا تهیه کرده ام.


حدود 4 سال هست که دارم از کارگزاری آگاه برای معاملات در بازار سهام استفاده می کنم. البته با کارگزاری نهایت نگر و فارابی هم کار می کنم ولی به جرات میتونم بگم بهترین کارگزاری برای خرید سهام آگاه هست و تقریبا تمام امکانات مورد نیاز یک سرمایه گذار رو داره. بنابراین اگر هنوز وارد این بازار نشده اید همین الان با لینک زیر در سایت ثبت نام کنید و از امکانات سطح معرف من بهره مند بشید.

لینک افتتاح حساب در کارگزاری آگاه برای خرید سهام

 

نکات مهم قبل از سرمایه گذاری
اهداف بلند مدت داشته باشیم: سرمایه گذاری یک برنامه بلند مدت و مستمر هست. اگر قصد دارید دارایی رو بخرید و شش ماه بعد بفروشید، شما یک سرمایه گذار نیستید. یک معامله گر هستید. در ادامه تفاوت سرمایه گذار و معامله گر رو توضیح میدم. شخصا سرمایه گذاری زیر 1 سال رو قبول ندارم. کدوم سرمایه گذار که در امر ساخت و راه اندازی یک شرکت تولیدی سرمایه گذاری کرده، شش ماه بعد شرکتش رو میفروشه؟
تنوع در سرمایه گذاری را رعایت کنیم: اگر در املاک سرمایه گذاری می کنید تنوع سرمایه گذاری رو رعایت کنید. اگر در طلا سرمایه گذاری می کنید سبد دارایی تشکیل بدید( بخشی اوراق سکه، بخشی طلای آبشده، بخشی نقره، بخشی صندوق طلا در بورس و...) هم به لحاظ کاهش ریسک، هم به لحاظ نقد شوندگی راحت تر. اگر دارایی شما فقط یک شمش طلای 1 کیلوگرمی باشه و شما به 10 میلیون تومان نقدینگی نیاز پیدا کنید، مجبور میشید شمش 1 کیلوگرمی رو برای تامین 10 میلیون تومان بفروشید!
دوری از سرمایه گذاری های پر ریسک و پر خطر: در طرح های سرمایه گذاری پر ریسک که تجربه و اطلاعاتی در موردش ندارید سرمایه گذاری نکنید. در کاری که تخصص ندارید سرمایه گذاری نکنید. با اخبار و هیجانات اجتماعی برای سرمایه گذاری اقدام نکنید. برای سرمایه گذاری مشاوره بگیرید. برای پولتون ارزش قائل باشید.
صبر داشته باشیم: همانطور که قبلا اشاره شد سرمایه گذاری یک فعالیت اقتصادی و برنامه بلند مدت هست. اما در حالت کلی به سه نوع کوتاه مدت، میانمدت و بلند مدت تقسیم میشه. در تعریف اشتباه عمومی سرمایه گذاری زیر 1 سال رو کوتاه مدت عنوان می کنند که شخصا با این موضوع مخالفم. سرمایه گذاری کوتاه مدت حداقل بالای 1 سال هست. 1 تا 2 سال کوتاه مدت. 3 تا 5 سال میانمدت. و سرمایه گذاری های بالای 5 و 10 سال بلند مدت.

 

تفاوت سرمایه گذار و معامله گر
بارها مشاهده کرده ام که شخصی عنوان میکنه من در طلا یا سهام سرمایه گذاری کردم و چند ما بعد اعلام میکنه طلا یا سهام خودم رو فروختم. این شخص سرمایه گذار نیست. در واقع معامله گر هست. اگر شما دارایی رو به دید کمتر از 1 سال و با هدف خرید در قیمت پایین تر و فروش در قیمت بالاتر صورت دهید به نوعی معامله گر بلند مدت هستید. چرا که هدف شما فقط کسب سود تورمی( کسب سود از رشد قیمت به واسطه تورم) از معامله هست و ممکنه مجدد این کار رو تکرار کنید. در واقع در بحث معامله گری اصل دارایی مدام معامله میشه. شما طلا رو ارزون میخرید. گرونتر میفروشید. اما یک سرمایه گذار عموما به دنبال کسب سود از فروش دارایی نیست. بلکه به دنبال کسب سود اقتصادی از منافع ایجاد شده توسط دارایی(دارایی مولد) هست. در واقع سرمایه گذار به دنبال خرید دارایی مولد هست.

تصویر آقای وارن بافت، سرمایه‌گذار، اقتصاددان، مدیر اجرایی و نیکوکار آمریکایی.

به همین جهت قبلا عرض شد که سرمایه گذاری در طلا سود اقتصادی نداره(دارایی مولد نیست) و صرفا حفظ ارزش پول رو صورت میده(بیمه دارایی). اما به دلیل عدم آشنایی بیشتر افراد به بحث سرمایه گذاری که مبحث تخصصی هست، تمایل بیشتر افراد به خرید طلا هست که گزینه راحت و در دسترس تری برای عموم مردم هست. سود نقدی که وارن بافت از مجامع شرکت هایی که سهامدارشون هست دریافت میکنه خیلی بیشتر از رشد خود سهام بعضی از اون شرکت ها بوده.

مثال: اگر ملکی رو بخرید و 1 سال بعد بفروشید شما معامله ای صورت دادید.(معامله گر املاک) اما اگر ملکی رو بخرید و اون رو اجاره بدید، علاوه بر دریافت اجاره بها، (ایجاد نقدینگی ماهانه) به واسطه تورم ارزش ملک شما هم رشد میکنه. در حالت اول اصل دارایی معامله شده اما در حالت دوم با حفظ اصل دارایی درامد (نقدینگی ثابت ماهانه) ایجاد شده.

همین مثال رو در خصوص سرمایه گذاری در سهام در نظر بگیرید. با خرید و فروش سهام شما معامله ای انجام داده اید(حتی با فرض کسب سود) اما با سرمایه گذاری بلند مدت در سهام(نگهداری بلند مدت)، علاوه رشد قیمت سهام، سود سالانه ای در قالب سود نقدی تقسیم شده توسط شرکت به صورت سالانه دریافت می کنید. در واقع مجدد اصل سرمایه(سهام) حفظ و از منافع آن(سود نقدی) بهره مند شده اید.

سال 1403 کجا سرمایه گذاری کنیم؟
با توجه به پیشبینی نرخ دلار (ارزش دلار نه قیمت دلار) تا پایان سال 1402 که حدودا اعداد 60 تا 65 هزار تومان و اعداد بالاتر تا 75 هزار تومان برای سال 1403 را نشان میدهد و با توجه به رکود در تمام بازار ها، خصوصا مسکن، اولین توصیه تهیه مسکن مورد نیاز (اگر مسکن ندارید) تا پایان سال 1402 است. فروش مسکن در دوران رکود توصیه نمی گردد.

گزینه بعدی بازار سهام است. فرصت تاریخی برای سرمایه گذاری در بازار سهام ایجاد شده است. فصل مجامع شرکت های بورسی در پیش است و گزارش های 9 ماهه تا 30 دی ماه روانه کدال خواهند شد که پیشبینی ما ارائه ی گزارش های مناسب در شرکت های مورد تایید و مد نظر ماست.

در خصوص بازار خودرو هم قبلا اشاره شد که بازار خودرو در ایران، یک بازار انحصاری در اختیار دولت است و نمی توان خیلی به بحث واردات و کاهش قیمت ها امید داشت. (مگر تغییر کلی سیاست های کلان در بخش خودرو). بنابراین تهیه خوردو مصرفی تا پایان سال 1402 توصیه می کردد.

در خصوص سرمایه گذاری در طلا، می تواند در صورت اصلاح قیمت ها بخشی از سبد را به طلا اختصاص داد (صرفا جهت بیمه دارایی ها) و در خصوص نقره، خرید نقره زیر گرمی 40 هزار تومان می تواند سرمایه گذاری مناسب و کم ریسکی باشد.

مطابق توضیحات ابتدای این مطلب، طبیعتا نباید سرمایه گذاری روی خودمون رو هم فراموش کنیم. با آموزش و مطالعه ی مستمر می تونیم توانایی خودمون رو برای اتخاذ تصمیمات مالی بهتر و در نتیجه سرمایه گذاری های موفق تر افزایش بدیم.

خرید کالایی که به دلار مربوط میشه مثل لپ تاپ، موبایل، لوازم خانگی و ... رو تا پایان سال 1402 انجام بدید.

 

معرفی کتاب در زمینه سرمایه گذاری
اگر به مبحث سرمایه گذاری علاقه مند شدید و میخواهید مطالعات بیشتری در این زمینه داشته باشید کتاب های زیادی وجود داره که می تونه بهتون کمک کنه.

من 10 کتاب در زمینه آموزش سرمایه گذاری و مطالب مرتبط به سرمایه گذاری و بازارهای مالی رو که قبلا مطالعه کردم رو بهتون معرفی می کنم. بهتره به همین ترتیبی که معرفی می کنم مطالعه کنید:

1. ثروتمندترین مرد بابل (جورج کلاسون)
2. اثر مرکب (دارن هاردی)
3. پدر پولدار پدر فقیر ( رابرت کیوساکی)
4. سرمایه گذار هوشمند ( بنجامین گراهام)
5. 23 اصل موفقیت وارن بافت و دیگر نابغه های سرمایه گذاری (مارک تایر)
6. سواد مالی شخصی جلد 1 و 2 (ژوان اس. رایان، کریستی رایان)
7. سرمایه گذاری در سهام به زبان آدمیزاد (پاول ملاژنوویچ)
8. تسلط بر چرخه بازارها (هاوارد مارکس)
9. گلوله برفی (آلیس شرودر)
10. قوی سیاه (نسیم نیکولاس طالب)

 

موفق ترین سرمایه گذاران جهان
حال که با روش های سرمایه گذاری آشنا شدید بهتر است با لیستی از موفق ترین سرمایه گذاران جهان در بازارهای مالی و بورس، این مطلب رو به پایان برسونیم. البته سعی می کنم این مطلب رو بروز و تکمیل تر کنم. حتما به صورت جداگانه در مورد این افراد تحقیق و مطالعه کنید چون کتاب های زیادی در این مورد منتشر شده.

وارن بافت
دارایی خالص وارن بافت، رئیس هیئت‌مدیره و مدیرعامل شرکت برکشایر هاتاوی (Berkshire Hathaway) بیش از 114.4 میلیارد دلار است. وارن بافت در بازه های زمانی زیادی به عنوان نفر اول لیست ثروتمند ترین افراد جهان هم بوده.

جورج سوروس
جورج سوروس، بنیان‌گذار صندوق سرمایه سوروس، همان کسی است که با سفته‌بازی ارزی تهاجمی خود «بانک انگلستان را به زانو درآورد». او با پیش بینی درست سقوط ارزش پوند انگلیس، توانست بیش از 1.5 میلیارد دلار سود به دست آورد.

پیتر لینچ
پیتر لینچ، مدیر سابق صندوق سرمایه گذاری فیدلیتی ماژلان (Fidelity Magellan Fund) به عنوان یکی از موفق ترین مدیران تاریخ صندوق‌های سرمایه گذاری مشترک شناخته می‌شود.

بنجامین گراهام
بنجامین گراهام که به عنوان پدر «سرمایه‌ گذاری ارزش‌محور» شناخته می‌شود یکی از موفق ترین سرمایه گذاران جهان است. او کتاب بنیادی «سرمایه گذار هوشمند» را تالیف کرد و از راهنمایان وارن بافت بود. حتما کتاب سرمایه گذار هوشمند رو بخونید.

ری دالیو
رای دالیو، بنیان‌گذار بریج واتر (Bridgewater Associates) یکی از بزرگ‌ترین صندوق‌های پوشش ریسک در جهان است و به دلیل رویکرد «اصولی» خود در مدیریت که توسط بسیاری از موفق ترین سرمایه گذاران جهان اتخاذ شده مشهور است.

جیم سایمونز
جیم سایمونز، بنیان‌گذار رنسانس تکنولوژی (Renaissance Technology)، به دلیل استفاده از استراتژی های ترید کمی شناخته می‌شود.

فیلیپ فیشر
فیلیپ فیشر، نویسنده کتاب تاثیرگذار «سهام عادی و سودهای غیرعادی» است و بسیاری از سرمایه گذاران موفق از جمله وارن بافت را راهنمایی کرده است. او به خاطر رویکرد سرمایه‌ گذاری‌ خود به نام “Scuttlebutt” شناخته می‌شود. این عبارت به معنای شایعه است اما منظور فیشر از آن دریافت اطلاعات دست‌اول در مورد یک شرکت، از منابع معتبر بازار بود.

دیوید آینهورن
دیوید آینهورن، بنیان‌گذار شرکت گرین لایت کپیتال (Greenlight Capital) را به خاطر رویکرد فروش استقراضی (Short-Selling) و شرط‌بندی‌های موفق علیه دو شرکت Lehman Brothers و Allied Capital می‌شناسند. دارایی خالص او بیش از یک میلیارد دلار است.

جسی لیورمور
جسی لیورمور یکی از پیشگامان تحلیل تکنیکال است و همچنین یکی از موفق ترین سرمایه گذاران جهان به حساب می‌آید. او به دلیل شرط‌بندی‌های موفقیت‌آمیزش روی سقوط بازار سهام در سال 1929 و بحران مالی 1907 شناخته شده است. لیورمور درست قبل از سقوط بازار در سال 1929، با پیش‌بینی درست خود در یک روز بیش از 100 میلیون دلار سود به دست آورد که با ارزش پول امروز معادل 1.7 میلیارد دلار است.

کارل ایکان
کارل ایکان، بنیان‌گذار شرکت ایکان انترپرایز (Ican Enterprises) به خاطر رویکرد سرمایه‌ گذاری فعالانه خود شناخته می‌شود. او سرمایه گذاری‌های قابل توجهی در شرکت‌هایی مانند Texaco، Blockbuster و TWA انجام داده و بیش از 11.2 میلیارد دلار دارایی خالص دارد.

افراد زیاد دیگری هم میتونستند در لیست ما باشند که برای طولانی نشدن بیش از اندازه این مطلب اسمشون در لیست نیامده. این مطلب رو حتما مجدد مطالعه کنید و باز هم به این صفحه سر بزنید چون اطلاعات بروز خواهد شد.

امیدوارم این مطلب براتون مفید باشه. هر سوالی در مورد این مطلب و بحث سرمایه گذاری دارید در انتهای این مطلب در بخش نظرات می تونید مطرح کنید. حتما پیج اینستاگرام من رو هم دنبال کنید. مطالب جالب و آموزش های مفیدی رو در هایلایت ها براتون گذاشتم. موفق باشید. محمد بدلی.

اگر قصد دارید سرمایه گذاری رو شروع کنید برای تهیه فایل پرتفوی سرمایه گذاری کافیست مبلغ 500 هزار تومان ( فایل پرتفوی فصلی دی ماه) و یا مبلغ 2 میلیون تومان (برای فایل پرتفوی فصلی در ابتدای هر فصل، نهایتا دریافت 4 فایل) را به شماره کارت 5022291064229683 به نام محمد حسین بدلی واریز و رسید واریزی را به شماره 09365742694 در تلگرام یا واتس اپ ارسال کنید.

آموزش روان‌شناسی بازار

روان‌شناسی بازار چیست؟

روان‌شناسی بازار یک حوزه تحقیقاتی است که به مطالعه رفتارها، تصمیم‌گیری‌ها و تأثیرات روانی بر عملکرد افراد و گروه‌ها در محیط‌های بازار می‌پردازد. این حوزه در تلاش است تا بفهمد چگونه عوامل روانی، شهود و احساسات می‌توانند تصمیمات خریداران، فروشندگان، تبلیغ‌کنندگان و دیگر افراد مرتبط با بازار را تحت‌تأثیر قرار دهند. روان‌شناسی بازار ممکن است به مواردی چون ترجیحات مصرف‌کنندگان، رفتارهای خریداری، تأثیر تبلیغات و برندسازی، مطالعات بازاریابی، نگرش‌ها و دیدگاه‌های مردم نسبت به محصولات و خدمات، و موارد مشابه مرتبط شود.

برخی از مسائل مهم در این حوزه شامل تحلیل رفتار مصرف‌کنندگان، طراحی استراتژی‌های بازاریابی، بهینه‌سازی تجربه مشتری، ارزیابی تأثیرات تبلیغات و برندسازی، و ارزیابی و مدیریت ریسک بازار است. روان‌شناسان بازار معمولاً از روش‌ها و تکنیک‌های تحقیقاتی مختلفی مانند مطالعات میدانی، مصاحبه‌ها، پرسش‌نامه‌ها و تجزیه‌ و تحلیل داده‌ها استفاده می‌کنند تا به درک عمیق‌تری از رفتارهای بازار و عوامل مؤثر در آن برسند.

 

روان‌شناسی بازار و تأثیر آن بر معامله‌گری

روان‌شناسی بازار در معامله‌گری یک نقش بسیار مهم دارد. این حوزه به تحلیل رفتارها، تصمیم‌گیری‌ها و روان‌شناسی افراد در بازارهای مالی می‌پردازد. در زیر تأثیرات این حوزه بر معامله‌گری را بررسی خواهیم کرد:

  • تصمیم‌گیری‌های معامله‌گر: روان‌شناسی بازار می‌تواند به معامله‌گران کمک کند تا بهترین تصمیمات مربوط به ورود و خروج از موقعیت‌های معاملاتی را بگیرند که شامل تحلیل ریسک و مزایا، مدیریت ترس و هیجانات و تصمیم‌گیری در شرایط تنش‌زا می‌شود.
  • تأثیر احساسات: روان‌شناسی بازار بررسی می‌کند که چگونه هیجانات مانند ترس، خوشحالی، اشتیاق و استرس می‌توانند بر تصمیمات معامله‌گر تأثیر بگذارند که می‌تواند منجر به تصمیمات غیرمنطقی و یا عجولانه شود و معمولاً به افتضاحات مالی منجر می‌شود.
  • تحلیل رفتار بازار: درک رفتارها و الگوهای بازار و تحلیل نمودارها و شاخص‌های مالی می‌تواند به معامله‌گران کمک کند تا شرایط بازار را بهتر بفهمند و به نتایج بهتری دست یابند.
  • مدیریت ریسک: روان‌شناسی بازار می‌تواند به معامله‌گران کمک کند تا بهترین راه‌ها برای مدیریت ریسک در معاملاتشان را پیدا کنند و از افتضاحات مالی جلوگیری کنند.
  • تأثیرات اخبار و رویدادها: روان‌شناسی بازار می‌تواند به معامله‌گران کمک کند تا چگونگی تأثیر اخبار و رویدادهای مختلف بر بازارها را درک کنند و درستی و توانمندی تصمیمات خود را در مواجهه با این نوع تغییرات بهبود دهند.

در نهایت، مطالعه و درک روان‌شناسی بازار به معامله‌گران کمک می‌کند تا تصمیمات بهتری بگیرند و در معاملات خود موفق‌تر عمل کنند. این حوزه می‌تواند به معامله‌گران کمک کند تا درک عمیق‌تری از رفتارهای بازار داشته باشند و از این طریق از فرصت‌ها بهتر بهره ببرند.

 

روان‌شناسی بازارهای مالی

روان‌شناسی بازارهای مالی به مطالعه رفتارها، تصمیم‌گیری‌ها و تأثیرات روانی بر عملکرد افراد و گروه‌ها در بازارهای مالی می‌پردازد. این حوزه تلاش می‌کند تا به درک عمیق‌تری از رفتارها، علت‌ها و نتایج تصمیمات مالی بپردازد. در زیر تعدادی از موضوعات کلیدی در این حوزه معرفی شده‌اند:

  • رفتار معامله‌گران: به بررسی رفتارها و تصمیم‌گیری‌های معامله‌گران در بازارهای مالی می‌پردازد. شامل تحلیل تصمیمات خرید و فروش، زمان‌بندی معاملات و مدیریت ریسک می‌شود.
  • تأثیر عوامل روانی: شرایط روانی معامله‌گران، مانند ترس، حسادت، خوشحالی و افسردگی می‌توانند تصمیمات آن‌ها را تحت‌تأثیر قرار دهند و به بررسی تأثیر این عوامل روانی بر تصمیمات مالی می‌پردازد.   
  • الگوها و تحلیل فنی: روان‌شناسی بازارهای مالی بررسی می‌کند که چگونه الگوهای مختلف در نمودارهای قیمتی و شاخص‌های فنی می‌توانند تصمیمات معامله‌گران را تحت‌تأثیر قرار دهند.
  • تأثیرات رویدادها و اخبار: اخبار و رویدادهای مختلف اقتصادی و سیاسی می‌توانند بازارهای مالی را تحت‌تأثیر قرار دهند. روان‌شناسی بازار مطالعه می‌کند که چگونه این تغییرات در بازار تصمیمات معامله‌گران را تحت‌تأثیر می‌گذارند.
  • رفتارهای گروهی و جمعیتی: تحقیقات در این حوزه به بررسی تأثیرات رفتارهای گروه‌ها و جمعیت‌ها در بازارهای مالی می‌پردازد. شامل اثرات رفتارهای گروهی نظیر اثر گلوله و رویدادهای جمعیتی مانند پانیک‌های بازار می‌شود.
  • مدیریت ریسک: روان‌شناسی بازارهای مالی به بررسی رویکردها و روش‌های مختلف برای مدیریت ریسک در معاملات مالی می‌پردازد.

   

روان‌شناسی پیش‌بینی رفتار تریدرها

روان‌شناسی پیش‌بینی رفتار تریدرها یا معامله‌گران در بازارهای مالی یک حوزه مطالعاتی مهم است که به تحلیل رفتارها، تصمیم‌گیری‌ها، اعتقادات و هیجانات معامله‌گران می‌پردازد. این حوزه تلاش می‌کند تا به درک عمیق‌تری از نحوه فرایند تصمیم‌گیری معامله‌گران برسد. در زیر تعدادی از موضوعات مهم در این حوزه معرفی شده‌اند:

  • تصمیم‌گیری‌های مالی: روان‌شناسی پیش‌بینی رفتار تریدرها به بررسی تصمیمات معامله‌گران در مورد ورود به معاملات، خروج از موقعیت‌ها و مدیریت ریسک می‌پردازد.
  • تأثیرات هیجانات: هیجانات مانند ترس، اشتیاق، افسردگی و حسادت می‌توانند بر تصمیمات معامله‌گران تأثیر بگذارند. مثلاً تریدرها ممکن است در شرایط تنش‌زا به طور افراطی واکنش نشان دهند.   
  • اعتقادات و ادراکات: باورها و نگرش‌های معامله‌گران نسبت به بازار و اقتصاد می‌توانند تصمیمات آن‌ها را تحت‌تأثیر قرار دهند. مثلاً یک معامله‌گر ممکن است به‌شدت به یک نظریه خاص در مورد بازار اعتقاد داشته باشد و بر اساس آن عمل کند.
  • تحلیل ریسک: روان‌شناسی پیش‌بینی رفتار تریدرها به بررسی نحوه ترجیح‌ آن‌ها در مواجهه با ریسک‌های مختلف می‌پردازد.
  • تأثیرات رویدادها و اخبار: اخبار و رویدادهای مختلف می‌توانند بازارهای مالی را تحت‌تأثیر قرار دهند. روان‌شناسی پیش‌بینی رفتار تریدرها به بررسی نحوه واکنش آن‌ها به این تغییرات می‌پردازد.
  • تحلیل تصمیم‌گیری گروهی: تریدرها گاهی در گروه‌ها یا جمعیت‌ها عمل می‌کنند. روان‌شناسی پیش‌بینی رفتار تریدرها به بررسی تصمیمات گروهی و تأثیر آن بر تصمیمات فردی می‌پردازد.

در نتیجه، مطالعه روان‌شناسی پیش‌بینی رفتار تریدرها می‌تواند به کمک معامله‌گران برای درک عمیق‌تری از رفتارها و تصمیمات خود شود و در معاملات خود موفق‌تر عمل کنند.

   

روان‌شناسی بازار سرمایه و بورس

روان‌شناسی بازار سرمایه به مطالعه رفتارها، تصمیم‌گیری‌ها، اعتقادات و تأثیرات روانی در معاملات و سرمایه‌گذاری در بازارهای مالی اختصاص دارد. این حوزه تلاش می‌کند تا به درک عمیق‌تری از نحوه فرایند تصمیم‌گیری در بازار سرمایه بپردازد. در زیر تعدادی از موضوعات مهم در روان‌شناسی بازار سرمایه معرفی شده‌اند:

  • تصمیم‌گیری‌های سرمایه‌گذاری: این حوزه به بررسی تصمیمات مهم سرمایه‌گذاران در مورد ورود و خروج از سرمایه‌گذاری‌ها، انتخاب اوراق بهادار و سایر تصمیمات مالی می‌پردازد.
  • تأثیرات هیجانات: هیجانات مانند ترس، اشتیاق، رقابت و افسردگی می‌توانند بر تصمیمات سرمایه‌گذاران تأثیر بگذارند. مثلاً ترس ممکن است باعث اجتناب از ریسک‌ها شود و یا اشتیاق ممکن است باعث افزایش تمایل به سرمایه‌گذاری در فرصت‌های جدید شود.
  • تحلیل فنی و اساسی: روان‌شناسی بازار سرمایه بررسی می‌کند که چگونه تحلیل‌های فنی و اساسی می‌توانند تصمیمات سرمایه‌گذاران را تحت‌تأثیر قرار دهند.   
  • رفتارهای گروهی و تأثیرات جمعیتی: رفتارها و تصمیمات گروه‌ها و جمعیت‌ها می‌توانند بر بازارهای مالی تأثیر بگذارند. بررسی نقش ترکیبات گروهی و تصمیمات جمعیت در بازار سرمایه نیز جزو موضوعات این حوزه است.
  • ریسک‌پذیری و مدیریت ریسک: روان‌شناسی بازار سرمایه به بررسی تصمیمات مرتبط با مدیریت ریسک در سرمایه‌گذاری‌ها می‌پردازد.
  • تأثیرات رویدادها و اخبار: اخبار و رویدادهای مختلف اقتصادی و سیاسی می‌توانند بازارهای مالی را تحت‌تأثیر قرار دهند و تصمیمات سرمایه‌گذاران را تحت‌تأثیر قرار دهند.

مطالعه و درک روان‌شناسی بازار سرمایه به سرمایه‌گذاران و تریدرها کمک می‌کند تا تصمیمات بهتری بگیرند و در سرمایه‌گذاری‌های خود موفق‌تر عمل کنند.

   

روان‌شناسی بازار ارز دیجیتال

روان‌شناسی بازار ارز دیجیتال یا همان رمزارزها (Cryptocurrencies) به مطالعه رفتارها، تصمیم‌گیری‌ها، اعتقادات و تأثیرات روانی در خرید، فروش و سرمایه‌گذاری در بازار ارزهای دیجیتال می‌پردازد. این حوزه تلاش می‌کند تا به درک عمیق‌تری از نحوه فرایند تصمیم‌گیری در این بازار بپردازد. در زیر تعدادی از موضوعات مهم در روان‌شناسی بازار ارزهای دیجیتال معرفی شده‌اند:

  • تصمیم‌گیری‌های خریدوفروش ارزهای دیجیتال: این حوزه به بررسی تصمیمات مهم سرمایه‌گذاران و تریدرها در مورد ورود و خروج از معاملات، انتخاب ارزها و سایر تصمیمات مالی می‌پردازد.
  • تأثیرات هیجانات و رفتارهای انسانی: هیجانات مانند ترس، اشتیاق و حسادت می‌توانند بر تصمیمات مرتبط با ارزهای دیجیتال تأثیر بگذارند. برای مثال، ترس ممکن است باعث شود که افراد از ریسک‌ها اجتناب کنند و یا اشتیاق ممکن است باعث افزایش تمایل به سرمایه‌گذاری در فرصت‌های جدید شود.
  • تحلیل فنی و اساسی در بازار ارزهای دیجیتال: روان‌شناسی بازار ارزهای دیجیتال بررسی می‌کند که چگونه تحلیل‌های فنی و اساسی می‌توانند تصمیمات سرمایه‌گذاران را تحت‌تأثیر قرار دهند.
  • تأثیرات اخبار و رویدادها در بازار ارزهای دیجیتال: اخبار و رویدادهای مختلف می‌توانند بازار ارزهای دیجیتال را تحت‌تأثیر قرار دهند و تصمیمات سرمایه‌گذاران را تحت‌تأثیر قرار دهند.
  • ریسک‌پذیری و مدیریت ریسک در بازار ارزهای دیجیتال: روان‌شناسی بازار ارزهای دیجیتال به بررسی تصمیمات مرتبط با مدیریت ریسک در سرمایه‌گذاری‌ها می‌پردازد.
  • تأثیرات اجتماعی و رفتارهای گروهی: رفتارها و تصمیمات گروه‌ها و جمعیت‌ها می‌توانند بر بازار ارزهای دیجیتال تأثیر بگذارند.

 

روان‌شناسی بازار طلا

روان‌شناسی بازار طلا به مطالعه رفتارها، تصمیم‌گیری‌ها، اعتقادات و تأثیرات روانی در معاملات و سرمایه‌گذاری در بازار طلا اختصاص دارد. این حوزه تلاش می‌کند تا به درک عمیق‌تری از نحوه فرایند تصمیم‌گیری در بازار طلا بپردازد. در زیر تعدادی از موضوعات مهم در روان‌شناسی بازار طلا معرفی شده‌اند:

  • تصمیم‌گیری‌های سرمایه‌گذاری در طلا: این حوزه به بررسی تصمیمات مهم سرمایه‌گذاران در مورد ورود و خروج از سرمایه‌گذاری‌های طلا، زمان‌بندی معاملات و سایر تصمیمات مالی می‌پردازد.
  • تأثیرات هیجانات و احساسات در معاملات طلا: هیجانات مانند ترس، اشتیاق، افسردگی و حسادت می‌توانند بر تصمیمات مرتبط با سرمایه‌گذاری در طلا تأثیر بگذارند. مثلاً ترس ممکن است باعث شود که افراد از ریسک‌ها اجتناب کنند و یا اشتیاق ممکن است باعث افزایش تمایل به سرمایه‌گذاری در فرصت‌های جدید شود.   
  • تحلیل فنی و اساسی در بازار طلا: روان‌شناسی بازار طلا بررسی می‌کند که چگونه تحلیل‌های فنی (مانند نمودارها و الگوهای قیمتی) و اساسی (مانند اطلاعات اقتصادی و سیاسی) می‌توانند تصمیمات سرمایه‌گذاران را تحت‌تأثیر قرار دهند.
  • تأثیرات اخبار و رویدادها در بازار طلا: اخبار و رویدادهای مختلف می‌توانند بازار طلا را تحت‌تأثیر قرار دهند و تصمیمات سرمایه‌گذاران را تحت‌تأثیر قرار دهند.
  • ریسک‌پذیری و مدیریت ریسک در معاملات طلا: روان‌شناسی بازار طلا به بررسی تصمیمات مرتبط با مدیریت ریسک در سرمایه‌گذاری‌های طلا می‌پردازد.   
  • تأثیرات اجتماعی و رفتارهای گروهی: رفتارها و تصمیمات گروه‌ها و جمعیت‌ها می‌توانند بر بازار طلا تأثیر بگذارند.

 

اهمیت روان‌شناسی در سرمایه‌گذاری

روان‌شناسی در سرمایه‌گذاری بسیار مهم است؛ زیرا تصمیمات مالی نه‌تنها تحت‌تأثیر دانش و تحلیل‌های اقتصادی قرار دارند، بلکه توسط عوامل روانی نیز تحت‌تأثیر قرار می‌گیرند. در زیر توضیحاتی درباره اهمیت روان‌شناسی در سرمایه‌گذاری آمده است:

  • تأثیر هیجانات و احساسات: هیجانات مثل ترس، اشتیاق، حسادت و خشم می‌توانند بر تصمیمات مالی تأثیر بگذارند. مثلاً در شرایط تورم و نوسانات شدید بازار، ترس ممکن است باعث شود که سرمایه‌گذاران تصمیم به فروش داشته باشند و در شرایط بازار بحرانی از سرمایه‌گذاری منصرف شوند.
  • تصمیمات گروهی و تأثیرات اجتماعی: افراد ممکن است تحت‌تأثیر نظرات و تصمیمات گروه‌ها یا جمعیت‌ها قرار بگیرند. به‌عنوان‌مثال، افراد ممکن است به خرید یا فروش در بازار ارزهای دیجیتال تحت‌تأثیر گروه‌های حامی یا مخالف این ارزها قرار گیرند.   
  • تحلیل ریسک و مدیریت ریسک: روان‌شناسی می‌تواند به شناخت بهتر از نحوه تصمیم‌گیری در مواجهه با ریسک‌های مختلف کمک کند. مثلاً برخوردهای متفاوت با ریسک در بازار ممکن است ناشی از ویژگی‌ها و اولویت‌های روانی فرد باشد.
  • تأثیرات نظریات و باورها: باورها و نظرات فرد نسبت به بازار و اقتصاد ممکن است بر تصمیمات مالی تأثیر بگذارند. مثلاً افرادی که به قدرت تحلیل فنی اعتقاد دارند ممکن است تصمیمات متفاوتی در مورد ورود و خروج از معاملات بگیرند.
  • تأثیرات رویدادها و اخبار: اخبار و رویدادهای مختلف می‌توانند بازار را تحت‌تأثیر قرار دهند و تصمیمات مالی را تحت‌تأثیر قرار دهند. به‌عنوان‌مثال، اعلام اطلاعات اقتصادی مهم می‌تواند تأثیرات قابل‌توجهی در بازار داشته باشد.

در نتیجه، درک عمیق از عوامل روانی که تصمیمات مالی را تحت‌تأثیر قرار می‌دهند می‌تواند به سرمایه‌گذاران کمک کند تا تصمیمات بهتری بگیرند و در معاملات و سرمایه‌گذاری‌های خود موفق‌تر عمل کنند.

آموزش مدیریت سرمایه

مدیریت سرمایه چیست و چه استراتژی‌هایی دارد؟

مدیریت سرمایه به معنای مدیریت و ادارهٔ منابع مالی و دارایی‌های یک فرد، شرکت یا سازمان، به منظور بهره‌برداری بهینه از آن‌ها و دستیابی به اهداف مالی مشخص است. این اهداف ممکن است شامل افزایش سود، کاهش ریسک، افزایش سرمایه‌گذاری‌ها، یا تأمین نقدینگی برای پروژه‌ها و فعالیت‌های آینده باشند. برای دستیابی به این اهداف، مدیران سرمایه از استراتژی‌های مختلف استفاده می‌کنند. این فرایند با شناسایی و ارزیابی منابع مالی و دارایی‌ها آغاز می‌شود که شامل تحلیل صورت‌های مالی، ارزش‌گذاری دارایی‌ها و ارزیابی ریسک‌های مرتبط با آن‌ها می‌شود. بر اساس اهداف مالی، ریسک‌ها و شرایط فعلی و آینده، استراتژی‌ها و برنامه‌های مرتبط با مدیریت سرمایه تدوین می‌شود. این شامل تصمیمات در مورد سرمایه‌گذاری، تنوع‌پذیری، تخصیص منابع مالی و موارد مشابه است.

اجرای برنامه‌ها و استراتژی‌ها از جمله فعالیت‌های مهم در مدیریت سرمایه است. شامل سرمایه‌گذاری در دارایی‌ها، مدیریت پروژه‌ها و فعالیت‌های مرتبط با منابع مالی. نظارت بر عملکرد دارایی‌ها، ارزیابی پیشرفت نسبت به اهداف مالی و تنظیم‌های لازم در صورت نیاز وظایف این مرحله هستند. بر اساس نتایج ارزیابی‌ها و عملکرد فعلی، ممکن است نیاز به تغییرات در استراتژی‌ها و برنامه‌ها وجود داشته باشد. در کل، مدیریت سرمایه بر مبنای بهره‌برداری بهینه از منابع مالی و دارایی‌ها، به منظور دستیابی به اهداف مالی و افزایش ارزش و سودآوری است.

 

برخی از استراتژی‌های مهم مدیریت سرمایه عبارت‌اند از:

  • تنوع‌پذیری (Diversification): این استراتژی به معنای سرمایه‌گذاری در دسته‌های مختلف دارایی‌ها با هدف کاهش ریسک است. به‌عنوان‌مثال، سرمایه‌گذاران می‌توانند در سهام، اوراق بهادار، املاک و مستغلات و یا دیگر کلاس‌های دارایی سرمایه‌گذاری کنند.
  • تحلیل فرصت‌ها و تهدیدها (SWOT Analysis): با ارزیابی نقاط قوت (Strengths)، ضعف‌ها (Weaknesses)، فرصت‌ها (Opportunities) و تهدیدها (Threats)، مدیران سرمایه تصمیم‌گیری‌های مناسب را بر اساس وضعیت فعلی و آیندهٔ سازمان انجام می‌دهند.
  • تحلیل مالی (Financial Analysis): با بررسی و تحلیل صورت‌های مالی و عملکرد مالی شرکت یا پروژه، مدیران سرمایه می‌توانند تصمیمات مؤثرتری در خصوص سرمایه‌گذاری و مدیریت منابع مالی بگیرند.
  • مدیریت ریسک (Risk Management): این استراتژی شامل شناسایی، ارزیابی و کاهش ریسک‌های مرتبط با سرمایه‌گذاری‌ها و فعالیت‌های مالی است.
  • تصمیم‌گیری در خصوص زمان‌بندی (Timing Decisions): این استراتژی به انتخاب بهینه زمان برای سرمایه‌گذاری یا عرضه دارایی‌ها اشاره دارد. به‌عنوان‌مثال، تصمیم در مورد خرید یا فروش در زمان‌های مختلف با توجه‌ به شرایط بازار.
  • استفاده از ابزارهای مالی متنوع (Utilizing Financial Instruments): شامل استفاده از ابزارهای مالی؛ مانند سهام، اوراق بهادار، مشتقات مالی و سایر ابزارهای مالی است که می‌تواند به مدیران سرمایه کمک کند تا اهداف خود را دستیابی کنند.

همچنین باید توجه داشت که هر فرد یا سازمان ممکن است استراتژی‌های متفاوتی بر اساس اهداف، ریسک‌ها و شرایط خاص خود انتخاب کند.

 

مدیریت سرمایه در بازارهای جهانی

مدیریت سرمایه در بازارهای جهانی به معنای مدیریت و بهره‌برداری از سرمایه و دارایی‌ها در محیطی که شامل بازارهای مالی و اقتصادی مختلف در سراسر جهان است، می‌باشد. این امر می‌تواند برای فرد یا سازمان به دو صورت مختلف انجام شود:

  • سرمایه‌گذاری خارجی (Foreign Investment): در این رویکرد، فرد یا سازمان به دنبال سرمایه‌گذاری در بازارهای خارجی هستند. این شامل سرمایه‌گذاری در اوراق بهادار، املاک، شرکت‌ها و سایر دارایی‌ها در کشورهای دیگر می‌شود.   
  • مدیریت سرمایه چندمنطقه‌ای (Multinational Capital Management): در این حالت، فرد یا سازمان فعالیت‌های مختلف مالی و اقتصادی را در چندین منطقه یا کشور انجام می‌دهند. این ممکن است شامل تجارت بین‌المللی، سرمایه‌گذاری‌ها، تأسیس شرکت‌های دخیل در فعالیت‌های مختلف و موارد مشابه باشد.

 

برخی از اصول و استراتژی‌های مدیریت سرمایه در بازارهای جهانی شامل:

  • تحلیل و بررسی بازارها: شناخت دقیق از بازارهای مالی و اقتصادی مختلف، شرایط اقتصادی، سیاسی و اجتماعی هر کشور و نحوه‌ی تأثیرگذاری آن‌ها بر معاملات مهم است.
  • تنوع‌پذیری سرمایه (Diversification): تقسیم سرمایه در دسته‌های مختلف دارایی‌ها و مناطق مختلف به منظور کاهش ریسک و افزایش امکانات سودآوری است.
  • پایبندی به استراتژی‌های مالی مدنظر: از مهم‌ترین استراتژی‌ها در مدیریت سرمایه در بازارهای جهانی، پایبندی به استراتژی‌های مشخص مالی و رفتارهای سرمایه‌گذاری است.
  • نظارت و پایش مستمر: بررسی و نظارت بر عملکرد دارایی‌ها و پیگیری اجرای استراتژی‌ها در بازه‌های زمانی مختلف ضروری است.   
  • پیش‌بینی و پاسخگویی به تغییرات بازار: توانایی تشخیص و مقابله با تغییرات ناشی از عوامل مختلف مانند تغییرات سیاست‌ها، تغییرات اقتصادی و رویدادهای جهانی بسیار مهم است.

مدیریت سرمایه در بازارهای جهانی نیازمند مطالعه و تحلیل دقیق بازارها، شناخت خوب از اقتصادهای مختلف و اعمال استراتژی‌های مناسب برای مدیریت سرمایه است که به بهره‌وری بالاتر می‌انجامد.

 

مدیریت سرمایه در ارز دیجیتال

مدیریت سرمایه در ارزهای دیجیتال (ارزهای رمزنگاری شده) مشابه مدیریت سرمایه در دارایی‌های سنتی مالی است، اما با توجه‌ به خصوصیات خاص ارزهای دیجیتال، نیاز به استراتژی‌ها و رویکردهای خاصی دارد. در ادامه، برخی اصول و استراتژی‌های مدیریت سرمایه در ارزهای دیجیتال را برای شما توضیح می‌دهیم:

  • مطالعه و آموزش: قبل از سرمایه‌گذاری در ارزهای دیجیتال، اهمیت دارد که در مورد این بازار آموزش ببینید. فهم عمیق‌تری از تکنولوژی بلاک‌چین و ارزهای دیجیتال به شما کمک می‌کند تا تصمیمات بهتری بگیرید.
  • تعیین اهداف مالی: قبل از سرمایه‌گذاری، باید اهداف مالی خود را مشخص کنید. آیا می‌خواهید به‌عنوان سرمایه‌گذاری بلندمدت، یا فعالیت‌های معاملاتی کوتاه‌مدت در بازار رمزارزها فعالیت کنید؟ اهداف مالی مشخص، تصمیم‌گیری‌های شما را تحت‌الشعاع قرار می‌دهند.
  • تنوع‌پذیری (Diversification): همانند سرمایه‌گذاری در بازارهای سنتی، تنوع‌پذیری سرمایه در ارزهای دیجیتال نیز مهم است. سرمایه‌گذاری در چندین ارز دیجیتال مختلف به شما کمک می‌کند تا ریسک را کاهش دهید.
  • مدیریت ریسک: با توجه‌ به نوسانات بالای بازار ارزهای دیجیتال، مدیریت ریسک بسیار مهم است. از تعیین سقف سرمایه برای سرمایه‌گذاری در ارزهای دیجیتال، استفاده از منابع مالی که می‌توانید از دست بدهید، و استفاده از ابزار مدیریت ریسک مانند حدضررها (Stop-Loss Orders) برای کاهش ریسک استفاده کنید.   
  • نظارت مستمر: بازار ارزهای دیجیتال به‌ سرعت تغییر می‌کند؛ بنابراین، نظارت مستمر بر معاملات و پیگیری تغییرات بازار اهمیت دارد.
  • استفاده از کیف پول امن: برای ذخیره ارزهای دیجیتال خود از کیف پول‌های امن و معتبر استفاده کنید.
  • پیش‌بینی تحولات بازار: تغییرات در تکنولوژی، مقررات، و رویدادهای جهانی می‌توانند تأثیرگذار باشند؛ بنابراین، پیش‌بینی و تجزیه‌ و تحلیل بازار به منظور تصمیم‌گیری مناسب مهم است.   
  • متوقف کردن خود از تمامی منابع مالی: هیچ‌وقت از تمامی منابع مالی خود برای سرمایه‌گذاری در ارزهای دیجیتال استفاده نکنید. همیشه باید منابع مالی باقی‌مانده برای هزینه‌ها و نیازهای روزمره خود داشته باشید.

مدیریت سرمایه در ارزهای دیجیتال نیازمند دقت و اطلاعات کافی است. این بازار دارای ریسک‌ها و فرصت‌های منحصر به‌ فرد است.

   

مدیریت سرمایه در بورس

مدیریت سرمایه در بازار بورس به معنای مدیریت و بهره‌برداری بهینه از سرمایه و دارایی‌ها در بازار سهام و اوراق بهادار است. این فرایند شامل استراتژی‌ها و تصمیماتی است که به تعیین‌کردن چگونگی سرمایه‌گذاری، پایش سرمایه‌گذاری‌ها و مدیریت ریسک‌ها می‌پردازد. در ادامه، برخی اصول و استراتژی‌های مدیریت سرمایه در بازار بورس را بررسی می‌کنیم:

  • تحلیل و بررسی بازار: درک دقیق از شرایط و روندهای بازار سهام و اوراق بهادار بسیار اهمیت دارد. این مورد شامل تحلیل تکنیکال (بررسی نمودارها و الگوهای قیمتی) و تحلیل بنیادی (بررسی اطلاعات مالی و عملکرد شرکت‌ها) می‌شود.
  • تعیین اهداف مالی: قبل از سرمایه‌گذاری در بورس، باید اهداف مالی خود را مشخص کنید. آیا می‌خواهید به‌ عنوان سرمایه‌گذار کوتاه‌ مدت فعالیت کنید و سود زودتری به دست بیاورید یا تمرکز بر سرمایه‌گذاری بلندمدت دارید؟
  • تنوع‌پذیری (Diversification): تمرکز نکردن سرمایه در یک شرکت یا بخشی از صنعت مشخص، بلکه توزیع آن در بخش‌های مختلف بازار، به کاهش ریسک کمک می‌کند.   
  • استفاده از تحلیل تکنیکال و تحلیل بنیادی: استفاده هم‌زمان از این دو نوع تحلیل به شما کمک می‌کند تا تصمیمات مؤثرتری در خصوص سرمایه‌گذاری و معاملات خود بگیرید.
  • مدیریت ریسک: در بازار بورس، مدیریت ریسک بسیار حائز اهمیت است. استفاده از ابزارهای مدیریت ریسک مانند حد ضرر (Stop-Loss Orders) و حداقل میزان سرمایه مورد نیاز برای هر معامله از این دسته اقدامات هستند.
  • نظارت مستمر و به‌روزرسانی استراتژی: باتوجه‌به تغییرات در شرایط بازار و اطلاعات جدید، نیاز به نظارت و به‌روزرسانی استراتژی‌های سرمایه‌گذاری دارید.
  • استفاده از اخبار و رویدادهای اقتصادی: رویدادها و اخبار مختلف می‌توانند تأثیر زیادی بر بازار داشته باشند. موازی با رصد بازار، توجه به این نکات نیز مهم است.   
  • تعیین زمان‌بندی مناسب: تصمیمات در خصوص زمان‌بندی ورود و خروج از بازار نیز می‌تواند تأثیر زیادی بر نتایج سرمایه‌گذاری داشته باشد.

همچنین باید توجه داشت که هر فرد یا سازمان ممکن است با توجه به هدف و شرایط خاص خود، استراتژی‌های متفاوتی را انتخاب کند.

   

مدیریت ریسک و سرمایه چیست؟ روش‌های آن چیست؟

مدیریت ریسک و سرمایه به معنای برنامه‌ریزی و اجرای استراتژی‌ها و روش‌ها برای کاهش ریسک و بهره‌برداری بهینه از سرمایه و دارایی‌ها در یک فرایند سرمایه‌گذاری است. هدف اصلی مدیریت ریسک و سرمایه به‌دست‌آوردن موازنه مناسب بین ریسک و بازدهی مالی است. روش‌های مدیریت ریسک و سرمایه عبارت‌اند از:

  • تحلیل و ارزیابی ریسک: در این مرحله، ریسک‌های مرتبط با معاملات و سرمایه‌گذاری‌ها شناسایی و ارزیابی می‌شوند که شامل تحلیل موارد مختلف مانند شرایط بازار، فرصت‌ها و تهدیدات است.
  • تنوع‌پذیری (Diversification): تنوع‌پذیری به معنای سرمایه‌گذاری در دسته‌های مختلف دارایی‌ها و مناطق مختلف است. این کار کمک می‌کند تا ریسک مرتبط با هر دارایی کاهش یابد.
  • استفاده از ابزارهای مدیریت ریسک: شامل استفاده از ابزارهای مالی؛ مانند حد ضرر (Stop-Loss Orders)، گزینه‌های تضمین شده (Guaranteed Stop-Loss) و سایر ابزارهای مشابه که کمک به کاهش ریسک در معاملات می‌کنند.   
  • استفاده از سند‌های مشخص: قراردادهای مشخص و دقیق با شرایط وضوح دار می‌توانند به تعیین حداقل میزان ریسک و نوع تراکنش کمک کنند.
  • مدیریت تغییرات و اخبار مرتبط: تغییرات در شرایط بازار و اخبار اقتصادی و مالی می‌توانند تأثیر زیادی بر ریسک‌ها داشته باشند؛ بنابراین، پیگیری این تغییرات و تصمیمات مناسب در این زمینه مهم است.   
  • مدیریت ریسک منطقه‌ای (Regional Risk Management): بررسی و مدیریت ریسک‌های مرتبط با شرایط و شرایط اقتصادی و سیاسی مناطق مختلف.
  • استفاده از ابزارهای مشتقات مالی (Derivatives): ابزارهایی مانند آپشن‌ها و فیوچرها که می‌توانند به کاهش ریسک‌ها و مدیریت آن‌ها کمک کنند.

مدیریت ریسک و سرمایه یک فرایند دینامیک است و نیازمند تحلیل مداوم و اعمال تصمیمات مؤثر است.

 

روش‌های مدیریت سرمایه در بازارهای مالی

مدیریت سرمایه در بازارهای مالی بر اساس هدف‌ها و ترجیحات فرد یا سازمان متفاوت است، اما برخی از روش‌های عمومی در این زمینه عبارت‌اند از:

  • تحلیل فنی (Technical Analysis): در این روش، شاخص‌های فنی و نمودارهای قیمتی برای پیش‌بینی جهت حرکت قیمت‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرند. این روش معمولاً بر روی سابقه قیمت‌ها و حجم معاملات تمرکز دارد.
  • تحلیل بنیادی (Fundamental Analysis): در این روش، متغیرهای اقتصادی، مالی و عوامل مرتبط با شرکت‌ها و بازار به منظور ارزیابی ارزش وضعیت اقتصادی مورد تجزیه‌ و تحلیل قرار می‌گیرند.
  • ترکیب تحلیل فنی و بنیادی (Technical and Fundamental Analysis): استفاده هم‌زمان از تحلیل فنی و بنیادی به منظور داشتن دید کامل‌تری از بازار و دارایی‌ها.
  • تنوع‌پذیری (Diversification): سرمایه‌گذاری در دسته‌های مختلف دارایی‌ها به منظور کاهش ریسک و افزایش بازدهی.
  • استراتژی‌های معاملاتی (Trading Strategies): استفاده از استراتژی‌های مختلف معاملاتی مانند معاملات روزانه (Day Trading)، معاملات کوتاه‌مدت (Swing Trading) و سرمایه‌گذاری بلندمدت.   
  • مدیریت ریسک (Risk Management): استفاده از تکنیک‌ها و ابزارهای مختلف برای کاهش ریسک‌ها در معاملات.
  • استفاده از ابزارهای مشتقات مالی (Derivatives): استفاده از ابزارهای مشتقات مالی؛ مانند آپشن‌ها و فیوچرها به منظور مدیریت و کاهش ریسک‌ها.   
  • تعیین حداکثر سرمایه برای هر معامله (Position Sizing): تعیین مقدار حداکثر سرمایه که در هر معامله به کار می‌رود.
  • نظارت و ارزیابی مداوم (Continuous Monitoring and Evaluation): نظارت بر عملکرد سرمایه‌گذاری‌ها و ارزیابی بازدهی نسبت به اهداف مورد نظر.       
  • استفاده از اخبار و اطلاعات جدید (News and Information): پایگاه‌های خبری و منابع معتبر برای دریافت اطلاعات تازه و تحلیل تأثیرات آن‌ها بر بازار.

هر یک از این روش‌ها و استراتژی‌ها می‌توانند بسته به شرایط فردی و مهارت‌ها، در مدیریت سرمایه و سرمایه‌گذاری مؤثر در بازارهای مالی کمک کنند.

   

آموزش اهرم و مدیریت سرمایه

استفاده از اهرم در سرمایه‌گذاری به معنای استفاده از اموال اضافی یا وام‌ها برای افزایش سرمایه و سودآوری است. این امکان می‌تواند به شما اجازه بدهد تا با سرمایه کمتری معاملات بیشتری انجام دهید و در صورت موفقیت، سود بیشتری کسب کنید. اما استفاده از اهرم همراه با ریسک‌های بالاست و باید با دقت و با دانش کافی انجام شود. در زیر توضیحاتی در مورد استفاده از اهرم و مدیریت سرمایه در این راستا آمده است:

  • آموزش و دانش: قبل از هر چیز، شما باید دانش کافی در مورد بازارها و ابزارهای مالی داشته باشید. باید مفهوم اهرم و نحوه عملکرد آن را به دقت بفهمید.
  • تعیین اهداف مالی: مشخص‌کردن اهداف مالی مهم است. این شامل مقدار سود مورد انتظار و سطح ریسکی است که می‌توانید بپذیرید.
  • تحلیل و بررسی بازار: قبل از استفاده از اهرم، باید بازار مورد نظر را دقیقاً بررسی کنید. تحلیل فنی و بنیادی در اینجا کمک می‌کند.
  • محدودیت‌های ریسک: تعیین حداکثر میزان سرمایه‌ای که می‌توانید با اهرم سرمایه‌گذاری کنید بسیار مهم است.
  • انتخاب ابزارهای مالی مناسب: اهرم در بازار سهام، ارزهای خارجی، سوخت، و دیگر ابزارهای مالی مورد استفاده قرار می‌گیرد. انتخاب صحیح ابزار با توجه‌ به هدف مالی بسیار حائز اهمیت است.
  • استفاده از منابع اضافی: اگر از وام‌ها استفاده می‌کنید، باید از منابع مالی بهره ببرید که قادر به بازپرداخت آنها هستید.
  • پایش و نظارت مداوم: در صورت استفاده از اهرم، باید با دقت بازدهی و ریسک‌ها را پایش کنید تا از اخذ تصمیمات درست اطمینان حاصل کنید.
  • تست با ریسک کم: در ابتدا، می‌توانید با استفاده از اهرم با ریسک کمتر شروع کنید تا با عملکرد بازار و روند سرمایه‌گذاری خود آشنا شوید.
  • آموزش و مشاوره حرفه‌ای: دریافت نصیحت‌ها و راهنمایی‌ها از مشاوران و کارشناسان مالی می‌تواند بسیار مفید باشد. استفاده از اهرم نیازمند دانش و تجربه است و همچنین باید به دقت و با معقولیت انجام شود.

 

بهترین روش‌های مدیریت سرمایه

مدیریت سرمایه از اهمیت بسیاری برخوردار است و می‌تواند به بهبود وضعیت مالی شما کمک کند. هر فرد با شرایط مالی مختلف ممکن است نیازها و استراتژی‌های متفاوتی داشته باشد، اما این روش‌ها به‌ طور کلی مبانی مهمی برای مدیریت سرمایه را فراهم می‌کنند. در ادامه، بهترین روش‌های مدیریت سرمایه را معرفی می‌کنیم:

  • تعیین اهداف مالی و زمان‌بندی: مشخص‌کردن اهداف مالی کوتاه‌مدت و بلندمدت می‌تواند به شما کمک کند تا بهترین تصمیمات مالی را بگیرید. همچنین، تعیین زمان‌بندی برای رسیدن به این اهداف نیز مهم است.
  • بودجه‌بندی: برنامه‌ریزی دقیق و مداوم بر اساس درآمدها و هزینه‌ها می‌تواند به شما کمک کند تا هزینه‌های خود را کنترل کنید و بر اساس اهداف مالی‌تان سرمایه‌گذاری کنید.
  • توسعه تنوع در سرمایه‌گذاری: سرمایه‌گذاری در دارایی‌های مختلف (مانند سهام، املاک، اوراق بهادار و غیره) کمک به کاهش ریسک و افزایش بازدهی می‌کند.
  • استفاده از اهرم با دقت: استفاده از اهرم (Leverage) در سرمایه‌گذاری می‌تواند سود را افزایش دهد، اما همراه با ریسک‌های بالا است. باید با دقت و با دانش کافی از اهرم استفاده کرد.
  • مدیریت ریسک: تعیین حداکثر میزان ریسکی که می‌توانید بپذیرید بسیار مهم است. همچنین، استفاده از ابزارهای مدیریت ریسک مانند حدضرر (Stop-Loss Orders) و حداقل میزان سرمایه مورد نیاز برای هر معامله نیز مفید است.
  • پایش و نظارت مداوم: نظارت بر عملکرد سرمایه‌گذاری‌ها و ارزیابی بازدهی نسبت به اهداف موردنظر بسیار حائز اهمیت است.
  • استفاده از منابع مالی بهره‌برداری: اگر امکان پرداخت از وام‌ها و منابع مالی اضافی وجود دارد، می‌توانید از آنها بهره ببرید.
  • آموزش و مشاوره: دریافت نصیحت‌ها و راهنمایی‌های از مشاوران و کارشناسان مالی می‌تواند بسیار مفید باشد.
  • بازبینی و به‌روزرسانی استراتژی‌ها: با توجه‌ به تغییرات در بازار و شرایط مالی، باید استراتژی‌های سرمایه‌گذاری خود را به‌روز کنید.
  • حفظ هدف و تمرکز: در مدیریت سرمایه، اهمیت دارد که هدف‌های مالی را در نظر داشته باشید و از تمرکز بر روی آنها پرهیز نکنید.
صفحه1 از53
دوشنبه, 03 مرداد 1401 0 نظر
6 تکنیک ارتباط مؤثر در فروش حضوری

همه کارهای ما نوعی ارتباط است و همه سعی داریم تا به طریقی در دیگران نفوذ کنیم. تحقیقات نشان داده 70 تا 75٪ وقت انسان صرف برقراری ارتباط می شود. بهتر

دوشنبه, 03 مرداد 1401 0 نظر
معرفی کتاب بهترین سال زندگی تو

خلاصه کتاب:

در سالهای جنگ جهانی دوم یک کشتی با ۱۱۰۰ خدمه مورد حمله ی مهاجمین قرار گرفت و به شدت آسیب دید. خدمه ی کشتی به ناچار سوار قایق نجات شدند و

آموزش کسب درآمد دلاری با مهندس محمد بدلی

آموزش کسب درآمد دلاری و درآمد اینترنتی، بازاریابی و فروش اینترنتی، ارتقا وب سایت در نتایج جستجوی گوگل، افزایش فروش سایت توسط محمد بدلیآموزش سرمایه گذاری و کسب درآمد دلاری و درآمد اینترنتی، بازاریابی و فروش اینترنتی برای کسب و کار، ارتقا وب سایت در نتایج جستجوی گوگل، افزایش فروش سایت و سئو تضمینی وب سایت ها تخصص من است. من محمد بدلی، موسس شرکت طراحی سایت نی وک و سایت گردشگری کمک سفر هستم. تا این لحظه بیش از هزاران نفر از طریق وب سایت من ( کسب درآمد دلاری ) آموزش دیده اند تا کسب و کار آنلاین خود را ایجاد کنند. ادامه مطلب

جدیدترین مطالب سایت کسب درآمد دلاری

نظرسنجی فعالیت در بازارهای مالی

کدام بازار مالی را مناسب فعالیت می دانید؟

در کدام صرافی بازار رمز ارزها معامله می کنید؟

در کدام صرافی بازار رمز ارزها معامله می کنید؟

خبرنامه سایت آموزش کسب درآمد دلاری

با عضویت در خبرنامه سایت محمد بدلی، به جمع بیش از 10000 علاقه مند به کسب درآمد دلاری پیوسته و از جدیدترین مقالات آموزشی سایت و همچنین زمان برگزاری کارگاه های آموزشی غیر حضوری سایت با خبر شوید.

درآمد دلاری | آموزش سرمایه گذاری و آموزش کسب درآمد دلاری در ایران به صورت رایگان و کاربردی + آموزش کسب درآمد دلاری بدون نیاز به سرمایه ی اولیه در بازار رمزارزها.