ورود

ثبت نام



جاذبه های گردشگری استان کهگیلویه و بویر احمد

کهگیلویه و بویراحمد با مساحتی حدود ۱۶هزار و ۲۴۹ کیلومتر مربع یکی از استان‌های جنوبی ایران است.  این استان از شرق با استان اصفهان و فارس، از جنوب با استان بوشهر، از غرب با خوزستان و از شمال با چهارمحال و بختیاری همسایه است.
مرکز این استان شهر یاسوج است و در سرزمینی نسبتاً مرتفع و کوهستانی واقع شده است. بر اساس سرشماری مرکز آمار ایران در سال ۱۳۹۰، جمعیت این استان ۶۴۰٬۰۰۰ نفر بوده که گفته میشود ۵۰% آن‌ها در شهرهای این استان سکونت دارند. کهگیلویه و بویراحمد به 7 شهرستان و ۱۶ بخش تقسیم شده است که شامل ۱۶ شهر و بیش از ۱۷۰۰ روستا است. شهرستان های این استان عبارتند از: بهمئی، دنا، کهگیلویه، گچساران، چرام، باشت، لنده.
در ادامه این مطلب قصد داریم به معرفی برخی از جاذبه های گردشگری این استان بپردازیم.


1-    پل های پاتاوه
پل های پاتاوه در بویر احمد سفلی، در 15 کیلومتری کوه دنا واقع شده است. این پل ها که دیواره های بلند و غیرقابل عبوری دارند، همراه با پلهایی بزرگ و قلعه هایی مشرف بر رودخانه قرار گرفته اند. پل های پاتاوه در گذشته به دلیل موقعیت جغرافیایی و شرایط اقلیمی منطقه، یکی از راههای اصلی تیسفون، استخر و شوش، بهبهان و اصفهان بوده که کاروانیان از آن عبور می کرده اند. جاده ها و پلهای این منطقه که به دوره پیش از اسلام تعلق دارند، در دوره های بعدی به تدریج مورد بازسازی قرار گرفته اند.


2-    تنگه تامرادی
تنگه تامرادی که در استان کهگيلويه و بوير احمد در 50 کیلومتری غرب شهر یاسوج در مسیر جاده سپیدار تنگ تامرادی قرار دارد، از دیدنی های بی نظیر این استان است. در این تنگه آبشاری زیبا و حوضچه‌های فراوانی به چشم می‌خورد. ارتفاع روستای تنگ تامرادی از سطح دریا 1400 متر است در ورودی تنگ تامرادی و در مجاورت روستای حسین آباد، دخمه و مقبره‌ای از دوران هخامنشی به جا مانده که به یکی از سرداران و یا نجبای هخامنشی مربوط می‌باشد.
مردم روستای "تنگ تامرادی" به زبان لری سخن می‌گویند. این روستا دارای چشم‌انداز طبیعی و زیبا، ارتفاعات بلند، پوشش گیاهی سرسبز و هوای مطبوعی است که هر گردشگری را به این مکان جذب میکند. "آبشار تنگ تامرادی" یکی از مهمترین جاذبه‌های استان کهگیلویه و بویراحمد است که از قدیم‌ الایام شناخته شده است.


3-    گنبد لیشتر
گنبد لیشتر در میانه راه قدیم گچساران به بهبهان در فاصله 30 کیلومتری غرب شهر گچساران واقع شده است. این گنبد که از سده های 7 و 8 هجری هنوز پا برجاست به گنبد لیشتر معروف است. گنبد لیشتر بنایی مخروطی (پلکانی) دارد که بر روی تپه ای مصنوعی احداث گردیده است. گنبد دارای پلان مربع شکل می باشد که بوسیله فیلپوش ها به هشت ضلعی و سپس به گنبد مخروطی پلکانی تبدیل گردیده است. فضای داخلی گنبد لیشتر با طرحهای زیبای هندسی و مقرنس کاری به شکل لانه زنبوری تزیین شده است.


4-    بلاد شاپور
شهر باستانی بلادشاپور در حاشیه شهر دهدشت، در ناحیه گرمسیری غرب استان كهگیلویه و بویراحمد واقع شده است. بنای اولیه این شهر توسط "شاپور اول ساسانی" فرزند "اردشیر اول" ایجاد شده است و این شهر در اواخر دوره صفویه تجدید بنا گردید، اما در زمان هرج و مرج دوران زندیه غارت و ویران گردیده است.
شهر باستانی بلادشاپور از معماری و مهندسی جالب توجهی برخوردار است و آثار باستانی زیبایی چون آب انبار، بازار، امامزادگان، ارگ حكومتی، قلعه و باروها كه همان حصار پیرامون شهر بوده اند توجه هر بیننده ای را به خود جلب می نماید.  مصالحی که در ساخت این شهر بکار رفته اند عبارتند از گچ ساروج و آهك. همچنین در بافت تاریخی دهدشت، 4 گرمابه تاریخی وجود دارد كه شاخص ترین آنها گرمابه ضلع شرقی است كه تنها اثری است كه در ساخت آن آجر به كار رفته است.


5-    چشمه میشی
چشمه میشی جغرافیایی در فاصله ی 5 کیلومتری شمال شرقی شهر سی سخت در مرز غربی منطقه حفاظت شده دنا قرار گرفته است. در اسطوره ها آمده است که کی خسرو به امیر اهورامزدا در این چشمه سر و تن بشست و در غاری آرامید.
آب این چشمه که از ارتفاعات دنای سربلند سرچشمه می گیرد، علاوه بر تأمین آب شرب شهر سی سخت تأمین کننده آب کشاورزی باغات سیب، انگور و گردوی سی سخت و روستاهای پایین دست می باشد. آب این چشمه ی سحر انگیز و اسطوره ای به حدی سرد است که تا فاصله 800 متری از محل جوشش نمی توان دست را در آن نگه داشت. سردی آب زلال و گوارای آن خستگی هر رهگذری را از تن خارج می کند و در فصول مناسب سال پذیرای تعدا زیادی از دوستاران طبیعت و گردشگران است.


6-    منطقه گردشگری امامزاده میر سالار و دریاچه دیشموک
دریاچه زیبای فصلی دیشموک که در فاصله 10 کیلومتری جنوب شهر دیشموک واقع شده است، از جاذبه های گردشگری استان کهگیلویه و بویر احمد است. در داخل تنگ فارتک بنای امامزاده میرسالار واقع شده که با چشم اندازهای منحصر بفرد خود جاذبه ای زیبا در این منطقه بوجود آورده است. وجود نهر و چشمه های فراوان، دریاچه دیشموک، باغات زیبا، ... جلوه ای خاص به این منطقه بخشیده است. راه دسترسی به این مکان آسفالت شده و در فصل بهار پذیرای جمعیت عظیمی از گردشگران است.


7-    بقعه امامزاده بی بی حکیمه خاتون
بقعه امامزاده بی بی حکیمه خاتون در استان کهگیلویه و بویراحمد و شهرستان گچساران واقع شده است. این بقعه تاریخی به عنوان یکی از افتخارات ارزشمند شیعه در فاصله 95 کیلومتری جنوب غرب گچساران و در مرز استان کهگیلویه و بویراحمد و استان بوشهر واقع شده است.
بی بی حکیمه خاتون (س) دختر امام موسی کاظم و خواهر امام رضا (ع) است. بی بی حکیمه خاتون پس از هجرت حضرت رضا (ع) به مرو به عشق برادر همراه با خواهر خود حضرت فاطمه معصومه و برادر گرامیشان حضرت احمدبن موسی شاه چراغ از مدینه حرکت امام هر 3 هیچگاه موفق به دیدار برادر نشده و هر کدام قبل از رسیدن به برادر دعوت حق را لبیک می گویند. ضریح مطهر بی بی حکیمه در داخل غار بزرگی قرار دارد که هم اکنون با تغییراتی فضای آن را بزرگتر و قابلیت زوارپذیری آن را دوچندان نموده اند.


8-    منطقه گردشگری تاریخی شاه بهرام
این منطقه در فاصله 145 کیلومتری مرکز استان کهگیلویه و بویر احمد و در حدود 45 کیلومتری شمال غرب استان واقع شده است. منطقه گردشگری تاریخی شاه بهرام که در روستای شاه بهرام واقع شده است با رودخانه ی خروشانش در دامنه ی ارتفاعات "کوه خامی" واقع شده است. این منطقه علاوه بر مناظر زیبای گردشگری، آثار و چشم اندازهای تاریخی،  قبرستان تاریخی در منطقه سردسیری آن واقع شده، مناظر زیبای طبیعت گردی در کنار کوههای تاریخی شاه بهرام و لار از اهمیت ویژه ای برخوردار است.


9-    قله دنا
قله دنا با ارتفاع ۴۴۰۹ متر است و در ۳۵ کیلومتری شمال غربی شهر یاسوج در شهر سی سخت جای گرفته است. این قله بلندترین قله رشته‌کوه‌های زاگرس در غرب ایران است و در شهرستانی به نام دنا واقع شده است.
مهمترین قلل مركزی دنا عبارتند از : لوكوره های مركزی و جنوبی ، كل گردل، موروگل ، قاش مستان ، برج آسمانی و ماش. قله قاش مستان ، با ارتفاع 4450 متر بلندترین قله كوه دنا است.


10-    دشت چرام
دشت چرام از ابتدای روستای کورسا در شمال شهر چرام تا روستای شمس آباد در جنوب چرام به طول حدود 25 کیلومتر در دامنه کوه سیاه واقع شده است. دشت چرام به دلیل دارا بودن جاذبه های طبیعی و دیدنی، جاذبه های تاریخی، چشمه های بزرگ کورسا، تپه ماهورهای اطراف دشت، امامزاده حسین شیخ حسین و امامزاده بی بی رشیده خاتون، روستاهای تاریخی القچین، تمبی، پیرحاجتی، امیرشهریار و ... از قطب های مهم گردشگری استان مهگیلویه و بویر احمد به شمار میرود. وجود آب و هوای مطبوع نیز باعث شده تا همواره این دشت وسیع پذیرای گردشگران بسیاری بوده است.

نوشتن دیدگاه


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید