ورود

ثبت نام



مصر

درباره کشور مصر

کشور مصر یکی از پرجمعیت‌ترین کشورهای قاره آفریقا است که در شمال آن دریای مدیترانه و در مشرق آن دریای سرخ قرار دارد. این کشور از سمت جنوب با سودان و از غرب با کشور لیبی همسایه است و همچنین از ناحیه صحرای سینا با فلسطین نیز ارتباط دارد. پایتخت مصر شهر قاهره است و از شهرهای مهم این کشور می‌توان به اسکندریه، اسوان، جیزه، فیوم و پرت سعید اشاره کرد.
مساحت کشور مصر بالغ بر 1 ميليون كيلومتر مربع است كه تقريباً 4% آن را زمينهای زراعی تشكيل ميدهند. جمعيت این كشور در آخرين سرشماری بالغ بر 85 ميليون نفر برآورد شده است. کشور مصر از لحاظ تراكم جمعيتی يكی از پرتراكم ترين كشورهای جهان محسوب می گردد زیرا تعداد 1120 نفر در هر كيلومتر مربع از خاك آن ساكن هستند.

 

اطلاعات ضروری کشور مصر

•    نام رسمی: جمهوری عربی مصر
•    نوع حکومت: جمهوری همراه با قوانين پارلمانی
•    زبان رسمی: مصری – عربی
•    اختلاف ساعت با تهران: دو ساعت و نیم از تهران عقب‌تر است.
•    واحد پول: پوند مصر (EGP)
•    کد کشور: ۲۰+

 

آب و هوای کشور مصر

مصر كشوری با آب و هوای مديترانه ای گرم و خشك است. طول جغرافيايی اين كشور از 24 درجه شرقی تا 47 درجه شرقی امتداد دارد. قاهره پایتخت این کشور همیشه گرم است و شب‌های خنکی دارد. در قاهره فقط 2 فصل وجود دارد: یک فصل خیلی گرم که میانگین دمای هوا به ۳۵ درجه می‌رسد و بین ماه مه تا اکتبر است و فصل دیگر زمستان‌های ملایم که از نوامبر تا آوریل ادامه دارد.
بهترین زمان برای سفر به قاهره پایتخت مصر از ماه های مارس تا آوریل و از اکتبر تا نوامبر است. در این ماهها و در فاصله زمانی کوتاه، آب و هوا نسبتا ملایم است بنابراین جمعیت گردشگران نیز کاهش می‌یابد و در نتیجه هزینه‌ی هتل‌ها پایین‌تر است.

 

تاریخ کشور مصر

سرزمین مصر یکی از قدیمی‌ترین کشورهای جهان است و تمدن آن  که در حاشیه رود نیل شکل گرفته  در زمره کهن‌ترین تمدن ها بشمار میرود. سابقه تاریخی کشور مصر به 4 هزار سال قبل از میلاد بازمی‌گردد. در سال ۱۷۹۸ ناپلئون به این کشور لشکرکشی کرد و در سال ۱۸۰۵ میلادی محمدعلی پاشا از طرف دولت عثمانی حاکم این کشور شد و سلسله جدید مصر را تشکیل داد. این کشور در سال ۱۹۱۴ تحت سلطه انگلیس درآمد و سرانجام در سال ۱۹۲۲ استقلال خود را به صورت کامل به دست آورد. در سال ۱۹۵۳ برقراری حکومت جمهوری در مصر رسما اعلام شد.
تاریخ طولانی این کشور سبب پدید آمدن آثار باستانی زیادی در آن شده است. معروفترین این آثار اهرام هستند که به عنوان یکی از عجایب هفتگانه جهان نیز شناخته می‌شوند. مصری‌ها کانال سوئز که دریای مدیترانه را به دریای سرخ متصل می‌کند را در سال ۱۸۶۹ ساختند.
کشور مصر سرزمین فراعنه بود و آثار تاریخی مهمی چون اهرام ثلاثه و معابد بزرگ را از آن دوران در خود جای داده است. همچنین بسیاری از پیامبران بزرگ مانند حضرت یوسف (ع) و حضرت موسی (ع) نیز در همان دوران مصر باستان در سرزمین مصر ظهور کردند.

 

دین و مذهب کشور مصر

تقريباً 90% از مردم كشور مصر را مسلمان تشکیل میدهند. سایر اقليت مذهبی كشور مصر را مذهب مسيحيت (قبطی) به ميزان 8 تا 10 درصد تشكيل می دهند.

 

اقتصاد و سیاست کشور مصر

نوع حکومت در این کشور جمهوری است و رئیس آن رئیس جمهور است. رئیس جمهور مصر هر 6 سال یک بار با رای مردم انتخاب میگردد. اقتصاد مصر از جمله اقتصادهای نابسامان در خاورمیانه است. اقتصاد این کشور پس از انقلاب ۱۹۵۲، تحت تسلط دولت این کشور قرار گرفت و در آن زمان، خصوصی‌سازی و کاهش تصدی‌گری دولت آغاز شد. این خصوصی‌سازی در زمان حسنی مبارک ادامه داشت اما بنا بر نظر برخی از اعضای هیئت حاکمه این کشور که خواهان نقش و سهمی از مبادلات تجاری این کشور بودند، مخالفت‌هایی با خصوصی‌سازی کامل در این کشور صورت می‌گرفت که منجر به دولتی ماندن سازمان‌ها و بخش‌های مهمی از اقتصاد مصر گردید. سیاست‌های نامناسب اقتصادی مصر و دخالت آمریکا در امور اقتصادی کشور مصر، منجر به افزایش نرخ بیکاری و رشد نرخ فقر در بین مردم مصر گردید. به طوریکه طبق آمار منتشر شده در سال 2011 نیمی از جمعیت ۸۰ میلیون نفری مصر زیر خط فقر قرار دارند.
یکی از منابع درآمدزایی عمده در مصر صنعت گردشگری است. با کاهش امنیت و وقوع انقلاب مصر  در این کشور، صنعت توریسم نیز از درآمدزایی سابق برخوردار نیست و یکی از منابع درآمدی مهم مصر مختل شده‌ است.

به اشتراک بگذارید

نوشتن دیدگاه


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید