ورود

ثبت نام



رواندا

درباره کشور روآندا

جمهوری روآندا (Rwanda) کشوری کوچک و مستقل در مرکز قاره آفریقا است که پایتخت آن کیگالی نام دارد. این کشور کوچک با اکوادور، اوگاندا، تانزانیا، بوروندی و جمهوری دموکراتیک کونگو دارای مرز مشترک است. روآندا با مساحت ۲۶۳۳۸ کیلومتر مربع از کوچک‌ترین کشورهای آفریقای مرکزی بشمار می‌رود و کمی پایین‌ تر از خط استوا وتقع شده است. این کشور در منطقه دریاچه‌های بزرگ در قاره آفریقا قرار گرفته که در غرب با کوه‌ها و در شرق با ساوانا  احاطه شده و در تمام کشور دریاچه‌های بسیاری پراکنده شده است.
جمعیت کشور روآندا را قالبا جوانان و اکثرا روستایی ها تشکیل میدهند که ریشه در یک گروه قومی به نام بانیارواندا Banyarwanda  دارند. روآندا را با نام کشور هزار تپه می‌شناسند چرا که این کشور پوشیده از چراگاه، کشتزارها و تپه‌ماهورهای فراوان است. کوه کاریسیمبی با ارتفاع ۴۵۰۷ بلندترین نقطه این کشور محسوب می‌شود.

کشور روآندا شامل 12 استان است که عبارتند از:
1 – بوتاره Butare
2 – بیومبا Byumba
3 – کیانگوگو Cyangugu
4 – گیکنگورو  Gikongoro
5 – گیسنی Gisenyi
6 – گیتاراما Gitarama
7 – کیبونگو Kibungo
8 – کیبویه Kibuye
9 – کیگالی Kigali
10 – کیگالیویل  Kigaliville
11 – روهنگری Ruhengeri
12 – یوموتارا Umutara

 

اطلاعات ضروری کشور روآندا

  • مساحت: ۲۶٬۳۳۸ کیلومتر مربع
  • جمعیت: ۱۱٬۶۸۹٬۶۹۶ نفر
  • پایتخت: کیگالی
  • زبان: روآندایی یا Kinyarwanda
  • واحد پول: فرانک
  • دامنه اینترنتی: rw.
  • پیش شماره:  ۲۵۰+

 

آب و هوای کشور روآندا

کشور روآندا از نظر پوشش گیاهی دارای کوه های پر شیب و دره های عمیق است. آب و هوای این کشور معتدل رو به استوایی است و دارای دو فصل بارانی و دو فصل خشک در طی سال است.

 

تاریخ کشور روآندا

حدود ۷۰۰ سال پیش نژاد حامی (کوشی) از مناطق اتیوپی و سومالی به رواندا، بوروندی و بخشی از اوگاندا آمدند و در کنار اقوام دیگر نظیر بومیان هوتو که از مهاجران غرب آفریقا بودند، زندگی میکردند.
با ورود استعمار، که آخرین آن به سال ۱۹۹۴ بازمی‌گردد، بین دو قوم اختلافاتی بوجود آمد که به دو قتل عام بزرگ منجر شد. از سال ۱۸۹۴ کشور روآندا در اختیار دولت آلمان بود اما با شکست آلمان در جنگ جهانی اول این کشور به بلژیک واگزار گردید که سرانجام در سال ۱۹۶۲ از بلژیک نیز اعلام استقلال کرد.
در تاریخ ۶ آوریل ۱۹۹۴ هواپیمای حامل رئیس جمهور رواندا، رئیس جمهور بوروندی، سیپرین نتاریامیرا و جووینال هابیاریمانا در اثر شلیک موشک زمین به هوا سقوط کرد. هوتوهای تندرو مقصران این واقعه را مخالفان توتسی می‌دانستند بنابراین به حملات گسترده علیه اقلیت قومی توتسی و هوتوهای میانه میانه‌رو دست زدند که طی 100 روز منجر به کشته شدن بیش از 800 هزار نفر از قبیله‌های توتسی و هوتوهای میانه‌رو به دست هوتوهای تندرو و فرار 2 میلیون نفر از قبیله هوتو به جمهوری دموکرات کنگو بود.
سرانجام با میانجی‌گری بین‌المللی این جنگ‌های داخلی پایان یافت و دولت سازش ملی به کنترل اوضاع پرداخت اما این قتل عام پیامدهای سیاسی گسترده‌ای را در این کشور در پی داشت.

 

دین و مذهب کشور روآندا

اکثر اهالی کشور روآندا دارای مذهب کاتولیک هستند اما پس از قتل عام بسیاری به پروتستان و عده کمی به اسلام نیز گرویدند.

 

اقتصاد و سیاست کشور روآندا

پس از قتل عام سال ۱۹۹۴ اقتصاد روآندا از تمام جهات ضربه شدیدی خورد. توانایی کشور برای سرمایه‌گذاری‌های خصوصی یا گسترده از بین رفت و تولید ناخالص داخلی به شدت افت کرد. امروزه اقتصاد کشور به وسیله بانک ملی روآندا کنترل می‌شود و پول رایج، فرانک روآندا است.
کشور روآندا دارای منابع طبیعی کمی است و اقتصاد این کشور  بیشتر بر پایه محصولات کشاورزی می‌چرخد که کشاورزان اکثرا برای مصارف شخصی و با وسایل ساده تولید می‌کنند. محصولات کشاورزی رواندا عبارتند از: موز سبز، سیب‌زمینی، لوبیا، سیب‌زمینی شیرین، مانیوک، ذرت و گندم. بازارهای صادرات اصلی شامل چین، آلمان و آمریکا هستند.
گردشگری، بانکداری، تجارت عمده و خرد، هتل‌ و رستوران‌، حمل و نقل، مستغلات و غیره از دیگر منابع درآمد اقتصاد این کشور است.
رئیس جمهور در رواندا رئیس حکومت است و رئیس دولت، نخست‌وزیر میباشد. رئیس جمهور را مردم با رای خود هر 7 سال یک بار انتخاب می‌کنند. رئیس جمهور نیز وزیران را تعیین می‌کند.
قوه قانونگذاری در کشور رواندا از دو مجلس تشکیل شده ‌است. مجلس سنا که دارای ۲۶ عضو است و مجلس ملی که ۸۰ عضو دارد. ۵۳ نفر از نمایندگانش با رای مردم تعیین می‌شوند. ۲۴ نماینده زن نیز از سوی جامعه محلی و 3 نماینده هم از سازمان‌های معلولان و جوانان معرفی میگردند که دوره نمایندگی آن‌ها 5 سال است.

به اشتراک بگذارید

نوشتن دیدگاه


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید