امروز:
سه شنبه- ۲۸ فروردین ۱۴۰۳
ورود

ثبت نام



موریس

درباره کشور موریس

جمهوری موریس کشوریست در قاره آفریقا که در جنوب غربی اقیانوس هند و در شرق ماداگاسکار واقع شده است. کشور موریس شامل جزایر موریس، جزیره رودریگز و جزایر خارجی مجمع‌الجزایر سنت براندون، مجمع‌الجزایر چاگوس جزایر آگالگا، جزیره ترومیلن و غیره است. جزایر این کشور دلیل پوشش گیاهی و جانوری منحصر به فردی که دارند بسیار معروفند. جزیره موریس بیش از ۱۵۰ کیلومتر ساحل‌ شنی دارد و سومین صخره مرجانی بزرگ دنیا که اطراف جزیره را فراگرفته از تالاب‌های آن مراقبت می‌کند. در فواصل مختلف از جزیره موریس ۴۹ جزیره خالی از سکنه به چشم میخورد که از بعضی از آن‌ها به عنوان مناطقی طبیعی برای گونه‌های در حال انقراض استفاده میگردد.
جمهوری موریس دارای ۲۰۴۰ کیلومتر مربع مساحت و حدود 1.35 میلیون نفر دارد. پایتخت کشور موریس شهر پورت لوئیس که بزرگ‌ترین شهر آن است نام دارد که این شهر از سال ۱۸۱۰ تا ۱۹۶۳ مستعمره انگلیس به شمار می‌رفت.
مردم موریس در واقع چند قومیتی، چند فرهنگی و چند زبانه هستند اما زبان رسمی این کشور انگلیسی است. موریس تنها جزیره در قاره آفریقا است که بیش‌ترین جمعیت آن هندو هستند.

 

اطلاعات ضروری کشور موریس

  • نام رسمی: جمهوری موریس Mauritius
  • زبان رسمی: انگلیسی، بوجپوری و فرانسوی
  • پول رایج: روپیه ی موریس MUR
  • کد تلفن کشور: 230+

 

آب و هوای کشور موریس

موریس دارای آب و هوایی گرمسیری است و دمای آن از ۲۲ تا ۳۴ درجه سانتی‌گراد متغیر است. در این جزیره شما تنها شاهد 2 فصل خواهید بود. فصل اول تابستانی گرم و شرجی که از ماههای نوامبر تا آوریل ادامه دارد و فصل دوم زمستان خنک و خشک است که از ماههای جون تا سپتامبر مشاهده میگردد.
بارندگی سالانه در این جزیره از ۹۰۰ میلی متر در ساحل تا ۱۵۰۰ میلی متر در زمین مرتفع قابل تغییر است و بیش‌تر بارندگی ها در فصل تابستان رخ می دهد. زمین‌های مرتفع در موریس خنک‌تر از مناطق ساحلی جزیره هستند و بارندگی در این مناطق مرتفع 2 برابر سایر مناطق است.

 

تاریخ کشور موریس

به گفته ی زمین شناسان جزیره موریس در حدود ۸ میلیون سال پیش به وسیله فعالیت‌های آتشفشانی به وجود آمده است. جزیره موریس توسط حلقه‌ای از رشته‌کوه‌هایی با ارتفاعات مختلف احاطه شده است و از لحاظ جغرافیایی جوان است.
جزیره موریس برای نخستین بار توسط یک ملوان عرب در حدود سال ۹۷۵ کشف و به نام دینا اروبی نام‌گذاری گردیده است. پس از آن در سال 1507 این جزیره توسط پرتغالی‌ها، خالی از سکنه پیدا شد و آنها نام آن را سرن یا کرن (Cirne) به نام یکی از کشتی‌های خود نامیدند.
یک دریاسالار به نام ویبراند وان وارویک، در سال ۱۵۹۸ در ناحیه گرند پورت پهلو گرفت و به افتخار پرنس موریس (مباشر جمهوری هلند) نام آنرا موریس نهاد.
جزیره موریس بعدها به به استعمار فرانسه در آمد و نامش به جزیره فرانسه تغییر کرد. بعد از آن طی جنگ‌های ناپلئونی، در سال ۱۸۱۰ فرانسوی‌ها جزیره را تسلیم بریتانیای کبیر کردند و انگلیسی‌ها نام آن را به موریس بازگرداندند. سرانجام جمهوری موریس در سال ۱۹۶۸ استقلال خود را از انگلیس بصورت رسمی اعلام کرد.

 

دین و مذهب کشور موریس

حدود 50% از ساکنین کشور موریس را هندوها تشکیل میدهند. کاتولیک رومی، مسیحی و مسلمان نیز در این جزیره زندگی میکنند.

 

اقتصاد و سیاست کشور موریس

رئیس جمهور رئیس حکومت در موریس است. این شخص با نظر اعضای شورای ملی برای دوره‌ای 5 ساله انتخاب میگردد. شورای ملی که 70 کرسی دارد، در حقیقت مجلس قانونگذاری این کشور است. رئیس جمهور نخست وزیر و قائم مقام او را تعیین و به شورای ملی معرفی می‌کند. اعضای مجلس شورای ملی برای دوره‌ای 7 ساله انتخاب می‌شوند.
تولید ناخالص داخلی کشور جمهوری موریس 9/14 میلیارد دلار است. 552 هزار و 700 نفر نیروی کار در این کشور مشغول بکار هستند. نرخ بیکاری در این کشور 8.8% و نرخ تورم در این کشور در سال 2007 میلادی %8 گزارش شده است و طبق آمارها 8% از مردم این کشور زیر خط فقر زندگی میکنند.
صادرات یکی از راههی کسب درآمد در این کشور به شمار میرود. مهمترین محصولات صادراتی موریس عبارتند از شکر، گل شاخه‌ای، شیره قند، ماهی، پوشاک و منسوجات که به کشورهای انگلیس، فرانسه، امارات متحده عربی، آمریکا و ماداگاسکار صادر می‌شوند.

به اشتراک بگذارید

نوشتن دیدگاه


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید