امروز:
پنجشنبه- ۶ اردیبهشت ۱۴۰۳
ورود

ثبت نام



کومور

درباره کشور كومور

کشور کومور مجمع‌الجزایری است که در جنوب شرقی آفریقا در آب های اقیانوس هند و در شرق سواحل موزامبیک و شمال غربی ماداگاسکار واقع شده است. این کشور که با نام مجمع‌الجزایر قُمُر نیز شناخته میشود دارای مساحت 235/2 كیلومتر مربع و جمعیت آن بیش از 1 میلیون نفر است.
سه جزیره اصلی کشور کومور عبارتند گراند کومور، آنژوان و موئلی. که گراند کومور با ۱۱۵۰ کیلومتر مربع وسیع‌ترین آنها است. این کشور در نزدیکی کشورهای ماداگاسکار، موزامبیک، تانزانیا و سیشل واقع شده است. بطور کلی کومور از ۷ ناحیه تشکیل شده که به شکل فدرال اداره میگردد. مرکز حکومت این کشور مورونی است که در جزیره گراند کومور واقع شده است.
کومور عضو اتحادیه عرب است و نام این کشور نیز از واژه عربی «القَمَر» به معنی «ماه» گرفته شده ‌است.

 

اطلاعات ضروری کشور كومور

  • نام كشور: كومور یا مجمع‌الجزایر قمر
  • نوع حكومت: جمهوری فدرال
  • زبان رسمی: عربی و فرانسوی
  • پایتخت: مورونی
  • واحد پول: فرانگ كومور

 

آب و هوای کشور كومور

کشور کومور به دلیل محصور بودن در آب های اقیانوس هند و نزدیکی به خط استوا، آب و هوایی گرم و مرطوب دارد.

 

تاریخ کشور كومور

کشور کومور از جزایر فعال آتشفشانی بوجود آمده و کوه کارتالا با ۲۳۶۰ متر ارتفاع بلندترین نقطه این کشور است. ساکنان اولیه کومور از جزایر پولینزی بوده اند. مردم این سرزمین در قرون قبل به با حضور مسلمانان به اسلام روی آوردند.
ایرانی ها با مهاجرت به این کشور در قرن هفتم میلادی سبب آبادانی و رونق تجاری این بخش از اقیانوس هند شدند. طی هزار سال گذشته شیرازی‏ها با سفر به کشور کومور با ساختن مساجد و آبادی روستاها و گسترش تجارت در این کشور، تصویر خوبی از خود در اذهان مردم کومور باقی گذاشته‏اند. امروزه افرادی که می‏خواهند نسب برتر خود را نشان دهند خود را وابسته به خاندان شیرازی‏ها می‏دانند.

 

دین و مذهب کشور كومور

دین رسمی 99% از مردم کشور کومور اسلام است. دین اسلام برای نخستین بار توسط مردمانی از سواحل خلیج فارس و از جمله بازرگانان شیرازی به مردمان این جزیره ارائه گردید.

 

اقتصاد و سیاست کشور كومور

کشور کومور از سال ۱۸۴۳ میلادی مستعمره فرانسه بوده است و در در سال ۱۹۱۲ میلادی رسماً مستعمرهٔ آن گردید و با ماداگاسکار که تحت‌الحمایه کشور فرانسه بود، یکی گردید. اما پس از چندی از ماداگاسکار جدا شده و در سال ۱۹۷۱ به لحاظ اقتصادی خودمختار شد.
مجلس نمایندگان کومور در سال ۱۹۷۵ به طور یکجانبه استقلال کومور را اعلام نمود. کشورهای اروپای غربی، عربستان، عراق و کویت از سال ۱۹۷۹ میلادی با رژیم این کشور روابط سیاسی و بازرگانی برقرار نمودند.
هر یک از سه مجموعه جزیره آنژوان، موهلی و کومور بطور جداگانه دارای رئیس جمهور هستند و یک رئیس جمهور دیگر بر سه جزیره و رؤسای جمهوری آن حکومت می‌کند.
سن قانونی در این کشور 18 سال است و دادگاه‌های این کشور بر اساس قوانین اسلامی و فرانسوی اداره می‌شوند.
144 هزار و 500 نفر نیروی کار در این کشور مشغول به فعالیت هستند. نرخ بیکاری در این کشور 20% است. تقریبا 80% از نیروی کار این کشور در بخش کشاورزی مشغول به فعالیت هستند. نرخ تورم در این کشور 3% است و 60% مردم کومور زیر خط فقر زندگی می‌کنند.
تولید ناخالص داخلی این کشور 262/1 میلیارد دلار براورد شده است. کومور در سال 2007 میلادی با رشد اقتصادی منفی مواجه بوده است.
محصولات صادراتی این کشور عبارتند از اسانس عطر، زینت آلات، مغز نارگیل، وانیل، عتیقه جات، قایق سازی و ... که این محصولات به کشورهای فرانسه، ایتالیا، آمریکا، هلند، سنگاپور و ترکیه صادر می‌شود.
به صورت کلی اقتصاد این کشور بر کشاورزی متکی است و برنج و سیب زمینی از محصولات مهم آن است.

به اشتراک بگذارید

نوشتن دیدگاه


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید