ورود

ثبت نام



اسرائيل

درباره کشور اسرائیل

اسرائیل نام کشوری در غرب آسیا و در منطقهٔ خاورمیانه است. کشور اسرائیل در ساحل شرقی دریای مدیترانه قرار دارد و در شمال با لبنان، از شمال شرقی با سوریه، از سمت شرق با اردن و در جنوب غربی با مصر دارای مرز مشترک است. مساحت این کشور مورد اختلاف است اما طبق تعاریف ای مرزی ۲۲٬۱۴۵ کیلومتر مربع تخمین زده شده است.

اسراییل در سال ۲۰۱۹ میلادی شهر اورشلیم را به عنوان پایتخت خود معرفی کرد اما در مجامع بین‌المللی پایتخت اسراییل شهر تل‌آویو میشناسند. این در حالیست که سازمان ملل قسمت شرقی شهر اورشلیم را اشغالی می‌داند و آن را به عنوان پایتخت این کشور نمی‌پذیرد.

طبق آمار سال ۲۰۱۳ سازمان مرکزی آمار اسرائیل، این کشور در حدود 8.051.000 نفر جمعیت داشته ‌است که از این تعداد ۶٬۰۴۵٬۹۰۰ نفر از آنان را یهودیان و ۱٬۶۶۳٬۴۰۰ را اعراب اسرائیلی تشکیل داده‌اند.

 

اطلاعات ضروری کشور اسرائیل

  • نام کشور: اسرائیل
  • واحد پولی: شِکِل جدید اسرائیل Israeli new shekel
  • پایتخت: اورشلیم
  • زبان رسمی: عبری
  • نوع حکومت: جمهوری پارلمانی
  • پیش‌شماره تلفنی: 972+

 

آب و هوای کشور اسرائیل

کشور اسرائیل به دلیل قرار گیری در کنار دریای مدیترانه، آب و هوای مدیترانه‌ای دارد. این کشور دارای تابستان‌هایی گرم و خشک و زمستان‌هایی سرد و بسیار مرطوب است. میزان بارش سالانه در این کشور که بین ماه‌های اکتبر تا آپریل است، حدود ۵۹۰ میلیمتر است. سردترین ماه سال جنوئری است.

 

تاریخ کشور اسرائیل

اسرائیل بصورت کشوری مستقل بصورت رسمی در سال ۱۹۴۸ میلادی تأسیس شد. تاریخ کشور اسرائیل را باید شامل 2 بخش تاریخ یهودیان در سرزمین باستانی اسرائیل و تاریخ کشور مدرن اسرائیل دانست. سرزمین باستانی اسرائیل زادگاه زبان عبری بوده‌ است که در اسرائیل امروزه به عنوان زبان رسمی تکلم می‌شود. در این کشور اماکن مقدسی برای ادیان یهودیت، مسیحیت، اسلام و بهایی قرار دارد.

علیرغم دست به دست شدن کشور اسرائیل بین امپراتوری‌های مختلف در سالهای متمادی، بیشترین جمعیت این کشور تا قرن سوم میلادی یهودی باقی ماننده بودند. این منطقه پس از قرن سوم مسیحی‌نشین و پس از غلبه مسلمانان در قرن هفتم میلادی بیشتر مسلمان‌نشین بوده‌است و پس از آن در اواسط قرن بیستم مجدداً یهودی‌نشین شده ‌است.این کشور بین سال‌های ۱۰۹۶ تا ۱۲۹۱ میلادی کانون درگیری‌های مسلمانان و مسیحیان در جنگهای صلیبی بوده است. پس از آن تا سال ۱۹۱۷ میلادی و سلطه انگلستان بر آن سرزمین بخشی از امپراطوری عثمانی محسوب می‌شده است.

در اواخر قرن نوزدهم با اوج گیری یهود ستیزی در اروپا جنبش صهیونیسم تشکیل گردید. در پی تصرف سوریه توسط انگلستان در جنگ جهانی اول و سلطه انگلستان بر آن منطقه، موج مهاجرات یهودیان به این سرزمین سبب ایجاد تنش‌هایی بین اعراب و یهودیان گردید.

در سال ۱۹۴۸ و در پی اعلام استقلال اسرائیل، طی گسترده‌تر شدن موج مهاجرت یهودیان به سوریه، این تنش‌ها به نزاع بزرگ اعراب و اسرائیل منجر گردید.

 

دین و مذهب کشور اسرائیل

کشور اسرائیل تنها کشور با شهروندان عمدتاً یهودی در جهان است. بزرگ‌ ترین بخش از اقلیت‌های قومی این کشور را شهروندان موسوم به عرب اسرائیلی تشکیل می‌دهند که ۱۹٫۷ درصد از جمعیت اسرائیل را شامل میشوند.

بیشتر اعراب اسرائیلی در این کشور مسلمان و گروهی نیز از جمعیت این کشور دارای دین مسیحی و دروزی هستند. سامری‌ها، مارونی‌ها، چرکسی‌ها و ارمنی‌ها از دیگر اقلیت‌های قومی ساکن این کشور میباشند. در حال حاضر در حدود ۴۲% از یهودیان جهان در کشور اسرائیل زندگی می‌کنند و این کشور بزرگترین مرکز تجمع پیروان یهودیت در جهان است.

 

اقتصاد و سیاست کشور اسرائیل

کشور اسرائیل عضو رسمی سازمان ملل متحد است و در حال حاضر با بیش از 157 کشور جهان روابط دیپلماتیک دارد. این در حالی است که ۳۲ کشور عضو سازمان ملل این دولت را به رسمیت نمی‌شناسند و آنرا فلسطین اشغالی می‌نامند.

اسرائیل کشوری توسعه ‌یافته دارای حکومت جمهوری پارلمانی و حق رای عمومی است. در اسرائیل نخست‌وزیر به عنوان رئیس دولت و کِنست (پارلمان اسرائیل) به عنوان شاخه قانون‌گذار عمل می‌کند و رئیس‌جمهور مقامی تشریفاتی است.

کشور اسرائیل در در سال ۲۰۰۸ میلادی، بر پایه تولید ناخالص داخلی در رتبه 41 اقتصاد بزرگ جهان قرار داشت. همچنین این کشور از لحاظ رتبه‌بندی دانشگاهی، در بهترین وضعیت علمی در منطقه خاورمیانه واقع شده است. رتبه جهانی شاخص توسعه انسانی این کشور در سال ۲۰۰۸ میلادی، 23 بوده است.

به اشتراک بگذارید

نوشتن دیدگاه


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید