ورود

ثبت نام



سریلانکا

درباره کشور سریلانکا

جمهوری دموکراتیک سوسیالیستی سری‌لانکا  یا همان سری‌لانکا جزیره‌ای در جنوب آسیا، اقیانوس هند و جنوب کشور هند است که پایتخت سیاسی آن جایاواردنپورا کوته و پایتخت تجاری‌اش شهر کلمبو می باشد. در گذشته به این کشور سیلان گفته میشد. این کشور جمعیتی بالغ بر ۲۰ میلیون و دویست هزار نفر دارد. سینهالی و تامیل زبان‌های رسمی این کشورهستند و واحد رایج پول آن روپیه سری‌لانکا است. این کشور مساحتی حدود ۶۵٬۶۱۰ کیلومتر مربع دارد و حدود ۱۹٬۶۶۸٬۰۰۰ نفر در این کشور زندگی می کنند..

 

اطلاعات ضروری کشور سریلانکا

  •  نام رسمی: جمهوری دموکراتیک سوسیالیستی سری‌لانکا Sri Lanka
  • پایتخت: کلمبو
  • واحد پول: روپیه سری‌لانکا
  • زبان رسمی: سینهالی و تامیل
  • نوع حکومت: جمهوري نيمه رياستي متمرکز
  • مذهب: بودا

 

آب و هوای کشور سریلانکا

به سبب قرار گرفتن سريلانکا در نزدیکی خط استوا فصول مختلف به معني واقعي در اين کشور مشاهده نمی شود و درجه حرارت در تمام مدت سال در اين کشور تقريبا بين 28 تا 32 درجه سانتي گراد است. آب و هواي گرم و مرطوب در نواحي جنوب و جنوب غربي و مناطق شمالي و شرقي اين جزيره آب و هوای گرم و خشک دارند. نواحي مرکزي سريلانکا که کوهستاني است نیز آب و هواي معتدل دارند. نتيجه وزش دو نوع باد موسمي در سريلانکا اعتدال هوا و ريزش باران است.

 

تاریخ کشور سریلانکا

دولت مرکزی سری‌لانکا از زمان استقلال این کشور در سال ۱۹۴۸ در اختیار اکثریت سینهالی بود و ببرهای تامیل آنان را به توجه نشان ندادن نسبت به منطق تامیل نشین و تبعیض متهم می‌کردند. شورشیان ببرهای تامیل از سال ۱۹۸۳ برای استقلال بخش‌های شمال و شرق سری‌لانکا وارد جنگی ۲۵ساله با دولت مرکزی شدند و مرگ بیش از ۷۰ هزار نفر در ناآرامی‌های این کشور رخ داد. آن ها سعی در ایجاد یک کشور مستقل در مناطق شمالی و شرقی جزیره سری‌لانکا دارند. سریلانکا از قرن ۱۹ تا روز ۴ فوریهٔ ۱۹۴۸ که روز استقلال سریلانکا نامیده می شود در استعمار بریتانیا بود.

 

دین و مذهب کشور سریلانکا

دين رسمي اين کشور طبق قانون اساسي سريلانکا "بوديسم" است و حدود 70 درصد جمعيت اين کشورپیرو آیین بودایی هستند. پیروان مذهب هندو 16 درصد،  مسيحيان 7 درصد و مسلمانان نيز 7 درصد کل جمعيت سريلانکا را تشکیل میدهند. پرچم امروزي سريلانکا نماينده و معرف همين اديان است؛ قسمت زرد پرچم نماينده بودائي، قسمت سبز مسلمانان و قسمت نارنجي تاميل ها هستند و شير هم در مرکز نماينده مردم و بویژه سينهالي هاست، شمشير در دست شير نيز نشانه پادشاهي در دوره هاي گذشته می باشد.

 

اقتصاد و سیاست کشور سریلانکا

نزدیک به ۵۰ % نیروی کار سریلانکا به کشاورزی و دامداری می پردازد و برای مصرف داخلی برنج و صادرات این کشور لاستیک و چای می باشد. سریلانکا تأسیسات بزرگ آبیاری و هیدروالکتریک بر روی رود ماهاولی در دست احداث دارد و صنایع این کشور شامل فرآوری غذایی، سیمان، نساجی و پالایش نفت می باشد. همچنین توریسم از اهمیت ویژه ای برخوردار است.

درگیری‌های قومی بین تامیل‌ها در شمال و شرق که اکثراً هندو بودند و سینهالی‌ها در جنوب که اکثراً بودایی بودند، پس از استقلال این کشور از عوامل بی‌ثباتی در این کشور بود. ببرهای تامیل که بزرگترین گروه مسلح ستیزه‌جو و جدایی‌طلب بودند ایالت مستقلی برای خود تاسیس نمودند و از سال ۱۹۸۳ عملیات خشونت‌آمیز از جمله بمب‌گذاری، آدم‌ربایی، ترور، عملیات انتحاری و حمله به مراکز دولتی را برای دستیابی به هدف خود در پیش گرفتند و در اواخر دهه ۱۹۹۰، نفرات مسلح ببرهای تامیل توانستند با تحکیم موقعیت خود بر برخی مناطق دولتی خودمختار در شمال سری‌لانکا تشکیل دهند. ارتش سری‌لانکا در سال ۲۰۰۶ به حملات گسترده‌ای علیه مواضع تامیل‌ها دست زد و توانست به تدریج بخش عمده‌ای از مناطق تحت تسلط آنان را در پس بگیرد و سرانجام در سال ۲۰۱۰ میلادی ببرهای تامیل را کاملا شکست دهند. نیروهای دولت سری‌لانکا به موارد متعدد و گسترده نقض حقوق بشر در مراحل پایانی جنگ‌های داخلی این کشور متهم شدند که در ماه مه سال ۲۰۰۹ پایان یافت.

به اشتراک بگذارید

نوشتن دیدگاه


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید