ورود

ثبت نام



فلسطین

درباره کشور فلسطین

فلسطین نام کشوری است در حاشیه شرقی دریای مدیترانه که از شرق با سوریه و اردن، از شمال با لبنان و بخشی از سوریه و از جنوب با مصر همسایه است. فلسطین کشوری مسلمان و میزبان مسجد الاقصی است.
مساحت این کشور بیش از ۲۷ هزار کیلومتر مربع است. پایتخت این کشور بیت المقدس است. این کشور به لحاظ تاریخی، سرزمین اعراب فلسطین است.
در کشور فلسطین سه منطقه کوهستانی، دشتی و ساحلی دیده میشود که زمین‌های حاصل‌خیز کشاورزی را تشکیل می‌‏دهد. صحرای نقب در بخش جنوبی کشور واقع شده است و یک سوم مساحت فلسطین را تشکیل می‌‏دهد.
فلسطین کنونی به سه بخش تقسیم می‌‏شود. بخش اول شامل سرزمین اشغالی است که با مساحت تقریبی ۱۹۴۸ کیلومتر مربع، یک میلیون و یکصد هزار فلسطینی را در خود جای داده است. بخش دوم شامل کرانه باختری است که با مساحت ۵۶۵۰ کیلومتر مربع دارای جمعیت یک میلیون و پانصدهزار نفر است و همچنین شهر قدس را در برمی‌‏گیرد. بخش سوم این کشور نوار غزه نام دارد که با مساحتی در حدود ۳۵۰ کیلومتر مربع جمعیت آن حدود یک میلیون و سیصد هزار نفر است.
نزدیک به 5 میلیون فلسطینی پس از اشغال فلسطین به دست صهیونیست‌ها آواره شده و در کشورهای اردن، سوریه و لبنان سکونت دارند.
بیت المقدس پایتخت کنونی فلسطین مهم‌ترین شهر این کشور است. مشهورترین شهر کشور فلسطین عبارت است از أریحا که ۸۰۰۰ سال قبل از میلاد مسیح بنا نهاده شد. شهرهای أریحا و غزه، از قدیمی‌ترین شهرهای جهان محسوب می‌شوند. یکی دیگر از شهرهای مهم فلسطین، ناصره است. روایت است که این شهر در گذشته محل سکونت حضرت مریم بوده، از اینرو این شهر نزد مسیحیان از جایگاه ویژه‌ای برخودار است. شهر باستانی سامریه، از دیگر شهرهای فلسطین است که چاهی که یوسف (ع) در آن افکنده شد، در این شهر واقع شده است. همچنین شهرهای سامریه محل دفن یحیی، شهر الخلیل و رام الله از دیگر شهرهای مهم فلسطین هستند.

 

اطلاعات ضروری کشور فلسطین

  • پایتخت: بیت المقدس
  • زبان رسمی: زبان عربی
  • نوع حکومت: جمهوری
  • واحد پول: دینار اردن
  • دامنه اینترنتی: .ps
  • پیش‌شماره تلفنی: ۹۷۰+

 

آب و هوای کشور فلسطین

کشور فلسطین از شمال تا جنوب دارای آب و هوایی متفاوت است. در شمال کشور وزش بادهايی با رطوبت بالا از روی دريای مديترانه به سوی اين مناطق سبب ريزش بيش از 1000 ميلی متر باران در سال میشود. اما در جنوب این کشور به دليل نفوذ بادهايی كه از سوی مصر می آيند و دارای رطوبت كم هستند، این مناطق دارای آب و هوایی گرم و خشك است. اين وضعيت در مناطق بيابانی شرق فلسطين نيز ديده می شود و میتوان گفت بطور کلی آب و هوای اين سرزمين صحرايی و مديترانه ای است.

 

تاریخ کشور فلسطین

به گفته باستان شناسان و مورخین کشور فلسطین از عصر حجر محل سکونت بشریت بوده است. قدیمی‌ترین نام ثبت شده فلسطین "سرزمین کنعان" است و دلیل این نام گذاری این است که اولین گروه مهاجر به فلسطین، عرب‌های کنعانی بوده اند. این قوم ۳۵۰۰ قبل از میلاد، فلسطین را برای مهاجرت برگزیدند.
حضرت ابراهیم فلسطین را برای سکونت انتخاب کرد و توحید را در این سرمین گسترش داد. بعد از ابراهیم، فرزندش اسحاق، سپس نوه‌اش یعقوب در فلسطین ماندند. امّا فرزندان یعقوب پیامبر به مصر مهاجرت کردند.
در طی قرن‌های طولانی بیشتر ساکنان کشور فلسطین، عرب کنعانی بودند و به مرور با دیگر اقوام عرب در هم آمیختند. در دوره هایی نیز یهودیان در برخی مناطق فلسطین به حکومت رسیدند. ۶۳ قبل از میلاد، رومیان بر فلسطین مسلط شدند و یهودیان را تحت امر خود درآوردند. در سال ۳۰ میلادی آغاز نبوت حضرت عیسی (ع) بود. وی تعالیم دینی خود در شهر اورشلیم آغاز کرد، تا اینکه توسط یهودیان به صلیب کشیده شد. پس از پیروزی مسیحیان بر مسلمانان در جنگ‌های صلیبی، مدتی حکومت کشور در اختیار مسیحیان قرار گرفت. امّا سرانجام پس از مدتی مسلمانان فلسطین را باز پس گرفتند. پس از ورود اسلام به فلسطین، امویان، عباسیان، فاطمیان و عثمانیان بر این سرزمین حکومت کردند.
در سال ۱۹۱۷ میلادی کشور فلسطین توسط بریتانیا اشغال شد و زمینه اشغال فلسطین توسط اسرائیل را در سال 1948 فراهم نمود. این اشغال همچنان ادامه دارد و سرزمین اشغالی فلسطین در طی این دوره، شاهد جنگ‌ها، انتفاضه‌ها و قتل‌‌عام‌های فراوانی بوده است.

 

دین و مذهب کشور فلسطین

اکثریت مردم کشور فلسطین مسلمان سنی هستند و اقلیت جمعیت این کشور را مسیحیت و مسلمان شیعه تشکیل میدهند.

 

اقتصاد و سیاست کشور فلسطین

تا سال 1948 میلادی فلسطین به لحاظ داشتن موقعیت جغرافیایی و خاک بسیار حاصلخیزش یكی از مناطق غنی محصولات كشاورزی و اقتصادی جهان بشمار می‌رفت. با مهاجرت بی‌رویه یهودیان به این سرزمین و ورود صاحبان سرمایه و صنعت یهودی، استفاده از منابع را برای مصرف جامعه فلسطین تغییر داد.
بر اساس امار منتشر شده در سال 2003 میلادی، نیروی كار کشور فلسطین حدود 000/300/744 نفر معادل 40 درصد از نیروی كار موجود در این كشور ارزیابی شده است.در حدود 60 تا 65 درصد از نیروی كار شاغل در کشور در بخش خصوصی فعالیت می‌كنند و بقیه آنان در بخش دولتی، آژانس امداد رسانی و مؤسسه‌های غیر دولتی غیر انتفاعی مشغول به فعالیت هستند.
پس از جنگ داخلی فلسطین که در سال ۲۰۰۷ روی داد و به موفقیت حماس در به دست گرفتن کنترل نوار غزه انجامید، قلمرو تحت کنترل حکومت خودگردان به کرانه باختری محدود شد. دولت خودگردان فلسطین یک سازمان اداره موقت است که حکومت بر بخش‌هایی از کرانه باختری رود اردن و تمام مناطق نوار غزه را بر عهده دارد.
طبق پیمان اسلو بین سازمان آزادی‌ بخش فلسطین و اسرائیل، حکومت ملی فلسطین در سال ۱۹۹۴ به عنوان یک حکومت انتقالی 5 ساله تأسیس گردید تا در این مدت مذاکرات نهایی میان دو طرف انجام پذیرد. طبق این پیمان کنترل مسائل امنیتی و کشوری مناطق شهرنشین و فقط کنترل مسائل کشوری مناطق روستایی به حکومت فلسطین تفویض گردید. همچنین مناطق مسکونی اسرائیل، منطقهٔ درهٔ اردن و جاده‌های عبوری بین مناطق فلسطینی ‌نشین تحت کنترل انحصاری اسرائیل باقی ‌ماند و بیت‌المقدس شرقی هم از شمول مفاد این پیمان مستثنی گردید.

به اشتراک بگذارید

نوشتن دیدگاه


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید