ورود

ثبت نام



قطر

درباره کشور قطر

کشور قطر با جمعیتی برابر با ۲.۳۱۴.۰۰۰ نفر و با وسعت ۱۱.۳۴۷ کیلومتر مربع در جنوب غربی قاره آسیا و در منطقه خاورمیانه و در میانه حاشیه ساحل جنوبی خلیج فارس واقع گردیده است.
کشور قطر مانند زبانی است که از خشکی بیرون آمده و در آب های دریا پیشروی کرده است. آبهای خلیج فارس از سه جهت غرب، شمال و شرق شبه جزیره قطر را در برگرفته و تنها مرز خشکی آن از سمت جنوب با عربستان سعودی است. خاک این کشور مسطح است و از یک صحرای خشک تشکیل شده است. این کشور دارای هیچ رودی نیست و بلندترین منطقه آن 73 متر ارتفاع دارد.
کشور قطر در گذشته بعنوان مرکزی عمده برای صید مروارید شناخته می‌شد اما امروزه با منابع فراوان نفت و گاز موجود در آن شناخته میشود.
برای کسانی که از نقاط مختلف جهان برای دیدن قطر سفر می کنند، این کشور حاوی گنجینه ای بزرگ از زیبایی و هنر است.

 

اطلاعات ضروری کشور قطر

  • نام کشور: دولة قطر Qatar  
  • پایتخت: دوحه
  • نوع حکومت و ساختار سیاسی: پادشاهی
  • زبان های رسمی: عربی
  • زبان های رایج: انگلیسی
  • واحد پول و معادل آن در هر دلار: ریال هر ریال کشور قطر 0.27 دلار آمریکا
  • پیش شماره تلفن: 00974
  • تعداد کشورهای بدون نیاز به ویزا: 98
  • دامنه اینترنتی: qa.

 

آب و هوای کشور قطر

قطر کشوری بیابانی با آب و هوای گرم و خشک است که دارای زمستان هایی خنک است. تابستان های قطر بسیار گرم و شرجی است
در قطر توده های هوای سودانی دید می‌شود و باران در فصل بارندگی به صورت سیل آسا وجود دارد. ميانگين بارندگی بين ۵۰ تا ۷۵ ميلی متر است.
بهترین زمان برای سفر به کشور قطر ماه های فروردین و اردیبهشت و فصل پاییز است.

 

تاریخ کشور قطر

قطر برای سال‌های متمادی تحت حاکمیت حکومت ایران بوده و هر سال 3 هزار روپیه برای حق ماهیگیری و صید مروارید مالیات پرداخت می‌کرده ‌است. بین سالهای ۱۸۷۱ تا ۱۹۱۳ قطر در تصرّف ترک‌های عثمانی بوده است.
قراردادی بین دولت بریتانیا و دولت عثمانی در ۲۹ ژوئیه ۱۹۱۳ به امضاء رسید که به موجب یکی از بندهای آن دولت عثمانی از حاکمیت بر قطر صرف نظر کرد. با خروج نیروهای عثمانی دولت بریتانیا حکومت "شیخ عبدالله بن جامع" حاکم این کشور را به رسمیت شناخت. همچنین قطر تا زمان استقلال در سال ۱۹۷۱، تحت‌الحمایهٔ دولت انگلستان گردید.
در سال ۱۹۳۵ طایفه‌ای از اعراب بنی یاس مقیم ابوظبی به علت نارضایتی از «شیخ خلیفه شخبوط» حاکم ابوظبی به جنوب کوچیده و در منتهی‌الیه کرانه باختری ابوظبی یعنی خورالعدید سکنی گزیدند و همین امر سرآغاز اختلاف جدی میان ابوظبی و قطر گردید.

 

دین و مذهب کشور قطر

دین رسمی کشور قطر اسلام است و بیش از ۹۵ درصد ساکنین این کشور مسلمان‌اند. شیعیان 20% جمعیت قطر را تشکیل می‌دهند. آنها همواره تلاش کرده اند بصورت فعال حضورشان را به‌ویژه در عرصه اقتصادی نشان دهند. شیعیان این کشور عمدتا بحارنه هستند که از کشور بحرین و منطقه احساء عربستان سعودی به قطر وارد شده‌اند. سایر شیعیان این کشور را ایرانی ها تشکیل میدهند.

 

اقتصاد و سیاست کشور قطر

کشور قطر در سال های اخیر توانسته گاز طبیعی زیادی استخراج نماید و این روال به رشد سریع اقتصادی کشور قطر منجر شده است. ذخیره گازی در کشور قطر برای 200 سال آینده نیز تخمین زده شده است. ارزیابی های اخیر نشان می‌دهد که این کشور در زمینه اقتصادی به رشد 20 درصدی نسبت به سالهای گذشته رسیده است که آنرا مديون صادرات نفت و گاز طبيعی است. صنايع فولاد و سيمان نیز از صنایع مهم این کشور بشمار میروند.
نظام سیاسی حکومت متمرکز کشور قطر پادشاهی مشروطه است. از سال ۲۰۱۳ تا کنون "تمیم بن حمد بن خلیفه آل ثانی" جانشین پدر خود "حمد بن خلیفه آل ثانی شده" و قدرت را به دست گرفته ‌است. وی همانند پدرش در بریتانیا تحصیل کرده ‌است و و از آکادمی نظامی ارتش بریتانیا (مدرسه نظامی سلطنتی سندهرست) فارغ ‌التحصیل گردیده ‌است.
"تمیم بن حمد بن خلیفه آل ثانی" توجه زیادی به سرمایه‌گذاری در ورزش دارد و تلاش‌های او بود که باعث شد تا قطر میزبان جام جهانی فوتبال ۲۰۲۲ شود.
کشور قطر از نخستین اعضای اوپک، عضو اتحادیه کشورهای عرب و همچنین عضو هیئت مؤسس شورای همکاری کشورهای عرب خلیج فارس است.

به اشتراک بگذارید

نوشتن دیدگاه


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید