امروز:
چهارشنبه- ۲۹ فروردین ۱۴۰۳
ورود

ثبت نام



مالزی

درباره کشور مالزی

مالزی کشوری در جنوب غربی آسیاست که به دو بخش غربی و شرقی از طریق دریای جنوبی چین تقسیم شده است و با کشورهای فیلیپین، بروئنی، سنگاپور، اندونزی و تایلند همسایگی دارد. پایتخت مالزی شهر کوالالامپور است و وسعت این کشور 329847 کیلومترمربع است و دارای 13 استان که در اصطلاح "شاه" می نامند است و جمعیتی بالغ بر 30 میلیون نفر دارد. زبان رسمی کشور مالزی مالایی و پول رایج آنان رینگیت می باشد.

 

اطلاعات ضروری کشور مالزی

•    نام رسمی: فدراسیون مالزی
•    پايتخت: کوالالامپور
•    نوع حكومت: سلطنتی دوره‌ای
•    رئيس حكومت: پادشاه
•    واحد پول: رینگیت
•    زبان رسمی: مالایی
•    اختلاف ساعت: کوالالامپور حدود سه ساعت و نيم جلوتر از تهران است.
•    كد تلفن: 60+

 

آب و هوای کشور مالزی

مالزی کشوری سرسبز و پوشیده از جنگل هایی با قدمت چند صد ساله و آبشارها و کوهستانهایی وسیع  است که دارای سواحل متعددی است که سبب جذب گردشگران زیادی از نقاط مختلف جهان شده است. میانگین دمای هوا در این کشور بین 20 تا 30 درجه سانتیگراد است که در مناطق مختلف این کشور متفاوت است. مالزی کشوری مدرنیته با طبیعتی بکر و دست نخورده است که همین جذابیت سفر به این کشور را بیشتر می کند.

 

تاریخ کشور مالزی

پس از جنگ جهانی دوم، در دهه شصت میلادی اتحادیه مالزی با توافقنامه ای بین مالزی، ساراواک، سنگاپور و صباح به وجود آمد، اما پس از آن نیز مالزی درگیر مشکلاتی با سنگاپور بود که در نتیجه در سال 1965 سنگاپور از مالزی جدا شد و اعلام استقلال کرد. اما در دهه های 1980 و 1990 دوران طلایی مالزی شروع شد که و در این دوره پیشرفت های زیادی را کسب نمود.

 

دین و مذهب کشور مالزی

در مالزی ادیان مختلفی از جمله اسلام، مسیحیت، بودائیسم، هندوئیسم و غیره وجود دارد که در نقاط مختلف این کشور پراکنده شده اند؛ اما دین رسمی مالزی اسلام است که دین 61.3 درصد مردم مالزی می باشد. در کشور مالزی اغلب مسلمانان دارای مذهب شافعی و برخی صوفیه و اسماعیلیه هستند. در این کشور آزادی ادیان در قانون اساسی وجود دارد اما در عمل مردم برای انتخاب دین با محدودیت هایی روبرو هستند و غیرمسلمانان برای برپایی ساخنمان های مذهبی دچار مشکل می شوند.

 

اقتصاد و سیاست کشور مالزی

مالزی مانند قدرت های اقتصادی آسیا در دهه ی 1970 با تغییر برنامه های اقتصادی خود وابستگی اقتصاد کشور به معادن و کشاورزی را آغاز نمود و با کمک کشور ژاپن و سرمایه گذاری های این کشور در مالزی به شکوفایی در اقتصاد دست یافت و در سال های 1980 تا 1990 به رشد 7 درصدی تولید ناخالص ملی به همراهخ تورم بسیار کمی دست یافت. مالزی اکنون در میان اقتصادهای نوظهور در آسیا در رتبه های ابتدایی قرار دارد و بی شک یکی از کشورهایی است که در زمینه ی اقتصادی می تواند الگویی برای کشورهای در حال توسعه باشد.

در سال 1957 و پس از استقلال مالزی حکومت سلطنتی دوره ای در مالزی به روی کار آمد. در این نوع حکومت پادشاه به مدت 5 سال و از میان سلطان های ایالت های مختلف مالزی انتخاب می شود.

به اشتراک بگذارید

نوشتن دیدگاه


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید