امروز:
پنجشنبه- ۶ اردیبهشت ۱۴۰۳
ورود

ثبت نام



نپال

درباره کشور نپال

کشور نپال، کشوری در جنوب آسیا است که مساحتی حدود  ۱۴۰۷۹۷ کیلومتر مربع  دارد. پایتخت این کشور شهر کاتماندو  است که پرجمعیت ترین شهر این کشور است. این کشور از شمال با چین و از جنوب، غرب و شرق با هند هم مرز است. جمعیت این کشور بالغ بر ۳۰ میلیون نفر است که از این تعداد حدود ۳۵% مردم این کشور در شهرها و بقیه در کوهها زندگی می کنند.

 

اطلاعات ضروری کشور نپال

  •  نام رسمی: جمهوری فدرال دموکراتیک نپال
  • پایتخت: کاتماندو
  • واحد پول: روپیه نپال
  • زبان رسمی: نپالی
  • نوع حکومت: جمهوری
  • مذهب: هندو

 

آب و هوای کشور نپال

کشور نپال سرزمینی کوهستانی است و رشته‌کوه هیمالیا و بلندترین قلهٔ جهان یعنی قلهٔ اورست در این کشور قرار دارند. جنوب نیمه‌گرمسیری و قله‌های یخی هیمالیا سبب تنوع آب و هوایی در این کشور شده است. هوا در نواحی مرکز شهر اغلب مطلوب و معتدل است، اما کمی دورتر هوا ممکن است گرم‌تر، سردتر یا حتی طوفانی باشد.  فصل‌های موسمی یعنی از ماه ژوئن تا سپتامبر بارش منظم باران شدید در این کشور رخ می دهد، در حالی که در ماه‌های زمستان، روزهای گرم و شب‌های خنک بدون باران وجود دارد.

 

تاریخ کشور نپال

کشور نپال تا قبل از سال های ۱۷۶۰ میلادی شامل حدود ۲۰ قلمرو پادشاهی بود و به صورت حکومت های محلی اداره می شد. پادشاه حکومت قلمرو گورخاها در سال ۱۷۶۸ بر همه پادشاهان دیگر غلبه کرده و کشور را متحد نمود. بیشتر از یک قرن یعنی از سال ۱۸۴۶ تا سال ۱۹۵۰ خاندان رانا با پادشاهانی ضعیف اما بسیار مستبد و دیکتاتور بر این کشور حکومت می‌کردند، اما شورش‌ها و اعتراض‌های مردمی این نظام را ساقط کرد و برای مدتی کوتاه دموکراسی در این کشور پدید آمد. هندوستان پس از استقلال خود به نپال حمله نمود اما با مقاومت بسیار شدید جنگجویان گورخا مواجه شد و ظرف دو ماه شکست خورد. حدود ۲۰ سال کشور نپال درگیر جنگ های داخلی برای برقراری دموکراسی و یا حکومت پادشاهی بود و حدود ۱۳ هزار نفر در این جنگ ها کشته شدند. سرانجام در سال ۱۹۷۱ بیکران شاه پادشاه کشور نپال شد و ثبات را در این کشور برقرار کرد. در سال ۲۰۰۱ ولیعهد پادشاه سر میز صبحانه پادشاه و همچنین همه ۱۱ نفر اعضای خانواده سلطنتی را به قتل می‌رساند و در نهایت خودکشی می‌کند. پس از آن برادر بیکران شاه جانشین وی شد اما او نه توانایی‌ و نه محبوبیت پادشاه قبلی را داشت و از طرفی به دلیل شایعه ی دست داشتن در قتل خاندان سلطنتی، مردم از او متنفر بودند. سرانجام هفت حزب مختلف کشور نپال به علاوه مائوئیست ها در خارج از نپال تفاهم نامه امضا کردند و شورش های گسترده را در داخل نپال آغاز کردند وپادشاه را عزل نمودند و در نهایت در سال ۲۰۰۶ پادشاه اعلام کرد که از سمت خود کنار می رود و احزاب حکومت را به دست گرفتند. سرانجام در سال ۲۰۰۸ مجلس نپال رسماً حکومت پادشاهی را بعد از ۲۴۰ سال مختومه کرد.

 

دین و مذهب کشور نپال

مردم نپال پیرو آیین هندو می‌باشند و تنها عده ی کمی از انها که در نوار شمالی کشوز زندگی می کنند پیرو آیین بودا هستند. بزرگ ترین معبد بودائیان «شمبو» می باشد که در پایتخت این کشور قرار دارد.

 

اقتصاد و سیاست کشور نپال

واردات این کشور شامل غذا، نفت، ماشین آلات، وسایل نقلیه و وسایل باری و حدود 500 میلیون دلار در سال است. صادرات این کشور نپال که بیش از 175 میلیون دلار می باشد به کشورهای هند، چین، ژاپن و پاکستان می باشند. صنایع مهم نپال شامل دخانیات، سیب زمینی، ذرت، برنج، روغن گیاهی و صنایع دستی و مهم ترین معادن کشور شمل آهن، زغال سنگ، یاقوت و سنگ های گران قیمت است. با این وجود نزدیک به 75% مردم در بخش کشاورزی مشغولند. این کشور با بازدید سالانه حدود 500 هزار نفر صنعت توریسم گسترده ای دارد.

نظام سیاسی این کشور در حال حاضر جمهوری است اما رئیس جمهور توسط حزب برگزیده مردم انتخاب می شود و انتخابات این کشور برای انتخاب حزب برگزیده انجام می شود.

به اشتراک بگذارید

نوشتن دیدگاه


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید