امروز:
سه شنبه- ۴ اردیبهشت ۱۴۰۳
ورود

ثبت نام



یمن

درباره کشور یمن

جمهوری یمن کشوری در جنوب غربی آسیا و در جنوب شبه جزیره عربستان واقع در خاورمیانه به پایتختی شهر صنعا است. این کشور جمعیتی بالغ بر ۲۷ میلیون و ۸۰۰ هزار نفر دارد. مردم این کشور به زبان عربی صحبت می کنند و زبان عربی، زبان رسمی این کشور است. مساحت کشور یمن ۵۲۷٬۹۶۸ کیلومتر مربع است و بیش از ۲۰۰ جزیره دارد که مهم‌ترین آن‌ها جزایر سقطره در دریای عرب است.

 

اطلاعات ضروری کشور یمن

  •  نام رسمی: جمهوری یمن Yemen
  • پایتخت: صنعا
  • واحد پول: ریال یمن
  • زبان رسمی: عربی
  • نوع حکومت: جمهوری
  • مذهب: اسلام

 

آب و هوای کشور یمن

آب و هوای قسمت های شمالی و شرقی یمن گرم و خشک و آب و هوای مناطق غربی و جنوبی این کشور گرم و مرطوب است. البته مناطق كوهستاني این کشور در زمستان همواره خنك ‏تر است.

 

تاریخ کشور یمن

در سال‌های ۱۹۶۲ تا ۱۹۹۰ کشور یمن به دو قسمت تجزیه شده بود که شامل جمهوری عربی یمن (یمن شمالی) و جمهوری دمکراتیک یمن (یمن جنوبی) می شد اما پس از آن این دو قسمت با هم متحد شدند و جمهوری یمن تشکیل شد. شمالی ها در سال ۱۹۹۴ در جنگ داخلی که میان حکومت مرکزی و جدایی‌خواهان جنوبی درگرفتبه پیروزی رسیدند و از فروپاشی اتحاد کشور جلوگیری کردند. پیش از همه‌ی این اتفاقات یمن به مدت بیش از هزار سال (از سال ۸۹۷ تا سال ۱۹۶۲ میلادی) تحت فرمانروایی پادشاهی متوکلی بود و امامان زیدی بر این کشور حکم رانی می کردند.

 

دین و مذهب کشور یمن

دین رسمی کشور یمن، اسلام است و اغلب مردم این کشور پیرو دین اسلام می باشند، برخی از آنان نیز پیرو مسیحیت و هندوئیسم هستند که درصد بسیار اندكی از مردم یمن را تشکیل می دهند. دو فرقه زیدیه و شافعی در این کشور حضور دارند که زیدیّه (فرقة متمایل به شیعه) اكثریت را در این كشور دارا می‌باشد و در نواحی كوهستانی در یمن شمالی سكونت دارند و اهل تسنّن كه شافعی می‌باشند، در حدود نیمی از جمعیّت این كشور را تشكیل می‌دهند كه اكثریت در جنوب این کشور و در منطقة ساحلی "تهامه" سکونت دارند.

 

اقتصاد و سیاست کشور یمن

کشور یمن با وجود دارا بودن منابع زیاد به دلیل فقر مالی شدید و جنگ‌های طولانی با استعمارگران و سپس جنگ‌های ممتد داخلی از این منابع بهره برداری نکرده است. همچنین این کشور با وجود سواحل طولانی در دریای سرخ و دریای عرب فرصت سرمایه گذاری روی صید ماهی را نیز دارد. با کشف نفت در مرزهای مشترك یمن و عربستان سعودی درگیری‌هایی بین دو كشور شکل گرفته است و دولت عربستان سعودی سعی دارد که مناطق نفت خیز یمن را به خاک خود اضافه کند. علاوه بر ان در صورت برقراری امنیت در این کشور با توجه به وجود آثار باستانی و مناطق طبیعی بی‌نظیر، سرمایه گذاری بر روی صنعت توریسم در این کشور نیز میتواند به موفقیت منتهی شود.

در سال ۲۰۱۲  و پس از انقلاب یمن، قدرت حکومت مرکزی این کشور تا حد زیادی از دست رفته است. حوثی‌ها که یک گروه شیعه زیدی هستند و انصارالشریعه که شاخه‌ای از القاعده است دو گروه از قدرتمندترین گروه های این کشور هستند. علی عبدالله صالح، رئیس جمهور پیشین یمن در سال ۲۰۱۲ با اعتراضات گسترده مردمی که به انقلاب یمن معروف شد از قدرت کناره‌ گیری کرده اما همچنان یک بازیگر تأثیرگذار در صحنه سیاست این کشور بود و نیروهای وفادار به او در مارس ۲۰۱۵ با حوثی‌ها وارد ائتلاف شدند.

به اشتراک بگذارید

نوشتن دیدگاه


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید