امروز:
پنجشنبه- ۳۰ فروردین ۱۴۰۳
ورود

ثبت نام



بلژیک

درباره کشور بلژیک

بلژیک کشوری در غرب اروپا و عضو اتحادیه اروپا که از شمال با هلند، از غرب با دریای شمال، از شرق با آلمان و از جنوب با کشورهای فرانسه و لوکزامبورگ مرز مشترک دارد.

بروکسل پایتخت این کشور نام دارد و از دیگر شهرهای مهم می‌توان به آنتورپ، گنت، شارلروآ و لیژ اشاره کرد. بروکسل مقر اصلی اتحادیه دولت های اروپایی است. میدان گراند پالاس بلژیک، از مشهورترین میدان های شهر بروکسل است که بازدید از آن از اولویت های یک گردشگر خواهد بود.

بلژیک با وسعتی برابر با ۳۰ هزار و ۵۲۸ کیلومتر مربع، دارای جمعیتی نزدیک به ۱۱ میلیون نفر است. این سرزمین به سه منطقه‌ی کلی فلات مرکزی، دشت ساحلی و کوه‌های آردن تقسیم‌بندی شده است.

در بلژیک گویش فرانسوی و هلندی رایج است و حدود 1% مردم نیز با زبان آلمانی صحبت می کنند. بلژیک را یک کشور سه ملیتی باید دانست. این کشور تحت تاثیر همسایگان خود قرار گرفته و فرهنگ مشابهی با هلندی ها دارد.

 

اطلاعات ضروری کشور بلژیک

  • نام کشور: بلژیک Belgium
  • پایتخت: بروکسل
  • جمعیت: 11.4 میلیون
  • مساحت: 30.528 کیلومتر مربع
  • زبان های اصلی: هلندی (داچ)، فرانسوی و آلمانی
  • واحد پولی: یورو

 

آب و هوای کشور بلژیک

این کشور از نظر آب هوایی شبیه جنوب انگلستان است و بیشترین بازدید را در فصل بهار و تابستان دارد. آب و هوای کشور بلژیک تحت تاثیر دریای شمال و اقیانوس اطلس قرار دارد و معتدل است. تابستان های گرم و زمستان های نه چندان سرد دارد. بعضی اوقات بادهای شرقی در فصل تابستان می تواند نوعی آب و هوای گرم تر و خشک با زمستان های سرد با درجه دمای زیر صفر ایجاد کنند.

در این کشور معمولا باران زیادی در تمام طول سال می بارد و کمتر پیش می آید که دمای هوای بلژیک به زیر صفر برسد. بارندگی در کل سال با یک دوره خشکسالی از ماه آوریل تا سپتامبر توزیع می شود. به خصوص در پاییز و زمستان، سیستم های فشار پایین آتلانتیک می تواند باعث شرایط هوایی ناپایداری شود.

از آنجایی که کشور کوچکی محسوب می شود، تغییرات جوی آن از یک منطقه به منطقه ی دیگر بسیار کم است، هر چند تاثیرات دریایی در داخل کشور کم است.

 

تاریخ کشور بلژیک

از نظر تاریخی کشور بلژیک بخشی از کشورهای فروبوم است که شامل هلند و لوکزامبورگ بوده و سابق بر این مناطق وسیع تری را به نسبت گروه کشورهای بنلوکس کنونی شامل می شده است و دیوار حائل فرهنگی رومی ‌زبان ها و ژرمن‌ ها از این کشور گذر میکند.

کشور بلژیک از نامی لاتین تحت عنوان گاولیا بلژیکا گرفته شده است که به بیشتر قسمت های شمالی نواحی گُل‌ نشین اطلاق میشده است و این نام لاتین هم از قبایل سلت گرفته شد که اسم قبیله بلژها بود. این منطقه از گذشته های دور سکونتگاه اقوام این منطقه بوده و از حدود دو هزار سال قبل نواحی که امروزه  بلژیک گفته می شود تراکم جمعیتی در آن زیاد بوده و همواره این منطقه بستر تنش‌های سیاسی و فرهنگی زیادی بوده که اثرات این تنش های فرهنگی و سیاسی در تاریخ بلژیک به وفور قابل مشاهده است.

تصرف این ناحیه توسط جمهوری روم در سده اول پس از میلاد نخستین حرکت و اقدام مردمی صورت گرفته است که در تاریخ ثبت شده است. پادشاهی مروونژیان توسط فرانکها تثبیت شد و سپس در قرن ۸ پادشاهی کارولنژیان نام گرفت، اما در در قرون وسطی کشورهای فروبوم چند پاره شده و چندین ایالت فئودال کوچک از آن سر برآورد. این وضعیت توسط آلمانی‌ها و فرانکها تا قرن پنجم تداوم یافت.

در قرن های چهاردهم و پانزدهم میلادی بسیاری از آنها بوسیله خاندان برگندی با هم متحد شدند و عنوان این اتحاد هلند برگندین نام گرفت اما همین ایالت ها در سده ۱۵ میلادی استقلال بیشتری را کسب کردند و بعد از این مساله بود که به ایالات هفده‌ گانه معروف شدند.

از سده ۱۶ میلادی تاریخ بلژیک را می ‌توان از تاریخ اسکاندیناوی جدا کرد. جنگ 80 ساله ای که تقریبا از میانه قرن ۱۶ تا میانه قرن ۱۷ میلادی بطول انجامید سرنوشت ایالات هفده‌ گانه را دستخوش تغییر و تحول کرد و در نتیجه جمهوری هفت ایالات متحده در شمال و هلند جنوبی پدید آمد. هلند جنوبی تا کسب استقلال مورد بازدید بسیاری از تصرف کنندگان فرانسوی قرار گرفت و این سرزمین میدانگاه نبردهای گاه و بیگاه فرانسه – استریا و فرانسه – اسپانیا بود. این نبردها در قرن های هفده و هجده میلادی رخ داد. به دنبال یک سلسله جنگها مناطقی از اسکاندیناوی به وسیله فرانسویان اشغال شد این مناطق هیچ وقت تحت اختیار هابسبورگ نبودند، به دنبال این ماجرا به نقش آستریایی‌ها و اسپانیایی‌ها و نفوذ آن ها در این مناطق پایان داده شد.

در نیمه نخست قرن نوزدهم میلادی تاریخ بلژیک وارد مرحله جدیدی شد انقلاب ۱۸۳۰ بلژیک استقلال کاتولیکها را تثبیت کرد. از سال ۱۸۳۱ و با قدرت یابی لئوپولد اول به عنوان پادشاه بلژیک، این کشور به یک سیستم سلطنتی قانون اساسی و دموکراسی پارلمانی دست یافت.

در طی جنگ دوم جهانی و در دوره استقلال این سیستم دموکراتیک بلژیک از نفوذ و اعمال قدرت ثروتمندان نشات می گرفت و دو حزب اصلی در بلژیک مجال رشد پیدا کردند.

در سال ۱۸۸۵ در نتیجه برگزاری کنفرانس برلین پیمانی شکل گرفت که با استعمار کنگو موافقت شد. در این پیمان پادشاه لئوپولد دوم این سرزمین را به عنوان املاک شخصی خود دانسته و آن را ایالت آزاد کنگو نام گذاری کرد. در آغاز قرن بیستم کنگو مستعمره محسوب شده و به این کشور واگذار شد و پس از آن کنگو بلژیک نام گرفت.

سال ۱۹۱۴ آلمان بلژیک را به عنوان قسمتی از نقشه شلیفن مورد حمله قرار داد، اما بلژیک هم در سال ۱۹۱۶ به تلافی این حمله به مستعمره‌های سابق آلمان حمله کرده و این مناطق را تحت تصرف خود درآورد.

در سال ۱۹۲۴ این مناطق با نظارت اتحادیه ملل به بلژیک واگذار شد. اما درگیری های آلمان و بلژیک در این دوره پایانی نداشت و یک بار دیگر آلمان ها در سال ۱۹۴۰ در جریان یک حمله شدید به بلژیک بخش هایی از این کشور را تحت تصرف خود درآورده و خسارات و خرابی های زیادی در آنجا به بار آوردند و این مناطق تا سال ۴۵–۱۹۴۴ همچنان تحت اشغال بود تا اینکه نیروهای متفقین اقدام به آزاد سازی مناطق تحت اشغال کردند.

کنگو بلژیک هم در سال ۱۹۶۰ و به دنبال وقوع ناآرامی و بحران در این منطقه به استقلال دست یافت و روآندا اوروندی و مناطقی که پس از یک سلسله جنگ ها و درگیری ها از آلمان گرفته شده و به بلژیک واگذار شده بود، در سال ۱۹۶۲ بصورت مستقل اعلام شد.

 

دین و مذهب کشور بلژیک

دین اکثر مردم بلژیک مسیحی است که تعداد زیادی از آن‌ها از مذهب کاتولیک، پیروی می‌کنند و بزرگترین مذهب این کشور محسوب می شود. حدود 58% از جمعیت پیرو کلیسای رومان کاتولیک هستند. مسلمانان، اعضای کلیساهای پروتستان و ارتودکس شرقی روی هم رفته 14% از جمعیت را تشکیل می دهند

 

اقتصاد و سیاست کشور بلژیک

حکومت در کشور بلژیک پادشاهی مشروطه است. در این کشور پادشاه شخص اول کشور محسوب می‌شود. پادشاه بلژیک آلبرت دوم است اما قدرت سیاسی محدودی دارد. دولت فدرال را پادشاه تعیین می‌کند که پس از آن، باید از مجلس شورا رای اعتماد بگیرد. تمامی مسائل کشور بلژیک توسط نخست‌وزیر و مجلس، اداره می‌شوند. در نظام بلژیک، نخست‌وزیر رئیس دولت است.

دولت فدرال همچنین مسئولیت وضع قوانین کلی و تعیین خط مشی اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی کشور را نیز به عهده دارد. کاری که دولت فدرال انجام می‌دهد تنظیم روابط خارجی، مسائل حقوقی و اموردفاعی است. رای‌گیری‌ها نشان می‌دهد اغلب بلژیکی‌ها طرفدار دولت فدرال هستند.

هرکدام از جوامع و مناطق بلژیک بنا به وضعیت حقیقی و حقوقی خود، از نظر قانون گذاری و اجرای قانون به صورت مستقل عمل می‌کنند. به همین دلیل شورایی متشکل از رؤسای قانونی جوامع و مناطق وجود دارد که قوانین یکسانی را برای کل کشور تصویب می‌کند. مناطق 3 گانه هم مسئولیت فرهنگی، آموزشی، زبانی و امور انسانی، اقتصاد، انرژی، حمل‌ و نقل و خدمات دولتی، برنامه‌ریزی شهری را به عهده دارند.

اقتصاد بلژیک بر پایه بخش خصوصی می‌چرخد. بلژیک در یک منطقه بسیار صنعتی واقع شده است که ۴/۹ میلیون نفر نیروی کار دارد که 1% آنها در بخش کشاورزی، ۵/۲۴% در بخش صنعت و ۷۴% در بخش خدمات مشغول بکار هستند.

نرخ تورم در این کشور ۸/۱% است. نرخ بیکاری در این کشور ۱/۸% است و 4% مردم آن زیر خط فقر زندگی می‌کنند.

صادرات کشور بلژیک عبارت است از ماشین آلات، مواد شیمیایی، الماس، آهن و مواد غذایی که به کشورهای آلمان، فرانسه، هلند، انگلستان، آمریکا و ایتالیا صادر می‌شود.

واردات به این کشور شامل ماشین‌آلات، مواد شیمیایی، الماس (تراش‌نخورده)، مواد غذایی، محصولات نفتی و تجهیزات حمل‌ و نقل است که از کشورهای هلند، آلمان، فرانسه، انگلیس، ایرلند و آمریکا وارد می‌شود.

به اشتراک بگذارید

نوشتن دیدگاه


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید