امروز:
پنجشنبه- ۶ اردیبهشت ۱۴۰۳
ورود

ثبت نام



ترکیه

درباره کشور ترکیه

جمهوری ترکیه کشوری است که در جنوب غربی آسیا و جنوب شرقی اروپا واقع شده است. این کشور آسیایی دارای دو بخش آسیایی و اروپایی میباشد که به وسیله دریای مرمره و دو تنگه بسفروس و داردانل از یکدیگر جدا می شوند. در حدود 97% از این کشور در قاره آسیا و 3% از آن در قاره اروپا قرار دارد. بخش آسیایی ترکیه را آناتولی یا آسیای صغیر و بخش اروپایی آن را تراکیه می نامند. کشورهای هم مرز ترکیه در شرق ایران، جمهوری آذربایجان، ارمنستان و گرجستان، در جنوب شرقی عراق و سوریه و در شمال غربی یونان و بلغارستان هستند. ترکیه از شمال با دریای سیاه، از غرب با دو دریای اژه و مرمره و از جنوب غربی با دریای مدیترانه مرز آبی دارد.
زبان مردم ترکیه ترکی استانبولی میباشد و بسیار نزدیک به زبان ترکی آذری ایران است. ترکی استانبولی، زبان رسمی ساکنان ترکیه و یکی از قدیمی ترین زبان های دنیاست. ترکی استانبولی در گذشته با خط عربی نوشته می شد ولی از زمان تشکیل حکومت جمهوری ترکیه توسط آتاترک به خط لاتین تغییر یافت. زبان های رایج دیگری از جمله کردی، انگلیسی و عربی در این کشور رواج دارند. واحد پول ترکیه لیر و هر لیر معادل 100 قروش است. همچنین علامت اختصاری آن TRY یا TL می باشد.
مهمترین شهرهای توریستی ترکیه عبارتند از استانبول، آماسیا، بوزکادا، گوریم، ماردین و اوزونگول.

 

اطلاعات ضروری کشور

  • واحد پولی: لیر (TRY یا TL)
  • پایتخت: استانبول
  • مذهب: 99.8% مردم ترکیه مسلمان و 0.2% آنان مسیحی و یهودی
  • نوع حکومت: جمهوری دموکراسی پارلمانی
  • زبان رسمی: ترکی استانبولی

 

آب و هوای کشور ترکیه

آب و هوای این کشو به علت وسعت زیاد آن از منطقه ای به منطقه دیگر متفاوت است. برای سفر به استانبول و بازدید از آثار باستانی و جاذبه‌های مربوط به قرون وسطا، بهترین زمان فصل بهار (ماه آپریل و می) و فصل پاییز (ماه اکتبر و اوایل نوامبر) می‌باشد. در این ماهها روزها درعین گرم و آفتابی بودن داغ و سوزاننده نیستند. مناطق ساحلی ترکیه از ماه ژوئن تا انتهای آگوست بسیار شلوغ است و بهترین زمان برای گذراندن تعطیلات و آفتاب گرفتن در سواحل دریای اژه یا مدیترانه از ماه ژوئن تا پایان سپتامبر است.
مناطق کوهستانی شرقی ترکیه همیشه دارای آب و هوای افراطی هستند بطوریکه در زمستان در پایین ترین دمای خود به منفی 43 درجه و در بالاترین دما به 38 درجه سانتیگراد می‌رسند.

 

تاریخ کشور ترکیه

جنوب سیبری محل زندگی ترک‌های اولیه بوده است که بعدها به سمت غرب و جنوب مهاجرت کرده و پراکنده شدند. گروهی از این اقوام ترک، در نیمه اول قرن ششم میلادی، از محل‌ اقامت خود مهاجرت کرده و با همراهی برخی از قبایل همسایه، امپراطوری را تشکیل دادند که قلمرو آن از مغولستان تا دریای سیاه را شامل میشد. عنوان ترک برای اولین بار به وسیله بنیان گذاران این امپراطوری انتخاب گردید.
طبق کاوش های باستان شناسان قوم هیتایت  Hittite، نخستین قوم بزرگی بوده است که در آناتولی زندگی می‌کردند که در فاصله دو هزار تا هزار و صد سال قبل از میلاد می‌زیستند.
کشور ترکیه خاستگاه تمدن‌ها و ادیان مختلف بوده است و شواهد نشان می‌دهد که بسیاری از پیامبران بزرگ الهی در منطقه خاورمیانه مبعوث شده‌اند و زندگی می‌کرده‌اند. و از سال 395 میلادی استانبول یا قسطنطنیه پایتخت روم شرقی شد. امپراتوری روم در سال 196 میلادی بر سرزمین آناتولی تسلط یافته بود و حدودا در قرن دهم میلادی (در سال 463 هجری قمری) ترکان مسلمان سلجوقی به فرماندهی آلپ ارسلان (دومین شاه از سلسله سلجوقیان در ایران) در نبرد ملازگرد، بر امپراتوری روم شرقی غلبه کردند و به مرور بر این سرزمین تسلط یافتند.
عثمانی‌ها که از مهاجران آسیای مرکزی بودند، در آغاز از سلجوقیان پیروی می‌کردند و سرانجام سلجوقیان در سال 1914میلادی منقرض شدند و عثمانی های اعلام استقلال کردند. رهبر آنان که عثمان‌خان نامیده می‌شد، در سال 1300 میلادی حکومتی به نام عثمانی را تاسیس کرد که از آن پس تا حدود 150 سال بعد حکومت عثمانی بیشتر آناتولی را به تصرف درآورد.
در اکتبر سال 1923 جمهوری ترکیه رسما اعلام موجودیت کرد و "مصطفی کمال پاشا" که آتاتورک یا پدر ملت ترک لقب گرفته بود به ریاست جمهوری این کشور رسید. آتاتورک 14 سال بر ترکیه حکومت کرد و سرانجام در سال 1938 درگذشت.
سرانجام در سال 2003، رجب طیب اردوغان در انتخابات پیروز و وی نخست‌وزیر ترکیه شد. عبدالله گل در سال 2007 در انتخابات پیروز و رئیس جمهور شد. با حاکمیت حزب عدالت و توسعه در این کشور به مرور از نفوذ و دخالت نظامیان در کشور کاسته شد به طوری که در چند سال اخیر کشور ترکیه توانسته است با توسعه همه جانبه سیاسی، اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی نقش مهمی در منطقه ایفا کند و جایگاه خود را در جهان ارتقا دهد.

 

دین و مذهب کشور ترکیه

ترکیه در حدود 76 میلیون نفر جمعیت دارد و دارای حکومتی غیر مذهبی (لائیک) میباشد. 99.8% مردم ترکیه مسلمان (80% سنی و 19.8% شیعه) و تنها 0.2% آنان مسیحی و یهودی می باشند.

 

اقتصاد و سیاست کشور ترکیه

کشور ترکیه با درآمد ملی بیش از 295 میلیارد دلار به عنوان شانزدهمین اقتصاد بزرگ دنیا معرفی شده است. این کشور در سال 2001 میلادی با داشتن درآمد ملی بیش از 145 میلیارد دلار بیستمین اقتصاد بزرگ دنیا شناخته شده بود. دولت ترکیه طی 3 سال گذشته با اتخاذ سیاست کاهش ارزش لیره در برابر دلار، ضمن دستیابی به رشد اقتصادی بیشتری نیز دست یافته است.
ترکیه در طول تاریخ دست خوش اتفاقات و تغییرات زیادی بوده است و  هزاران نفر از مردم این کشور برای یافتن شغل و کسب درآمد به کشورهای اروپایی بویژه آلمان مهاجرت کرده اند. اما علی رغم سختیهای اقتصادی زیادی که مردم این کشور در 50 سال اخیر تحمل کرده اند، امروزه به مردمی تلاشگر و کوشا تبدیل شده اند که هیچ فرصتی را برای کسب درآمد و تولید از دست نمی دهند.
نوع حکومت کشور ترکیه جمهوری دموکراسی پارلمانی است. قوه قانون گذاری این کشور از مجلس کبیر ملی تشکیل شده است که 550 نماینده دارد. نمایندگان مجلس از طریق انتخابات برای دوره ای 5 ساله به مجلس راه می یابند. در این کشور رئیس جمهور برای یک دوره 7 ساله تجدیدناپذیر انتخاب می شود. رئیس جمهور رئیس هیئت دولت است و شورای مشورتی دولتی با 30 عضو، به وی مشورت می دهند.

به اشتراک بگذارید

نوشتن دیدگاه


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید