امروز:
پنجشنبه- ۳۰ فروردین ۱۴۰۳
ورود

ثبت نام



دانمارک

درباره کشور دانمارک

دانمارک یکی از کشورهای اسکاندیناوی و عضو اتحادیه اروپا است. دانمارک متشکل از شبه جزیره جاتلند و تعداد زیادی جزیره است که مهمترین آنها زیلند، فونن، لولند، فالستر و بورن هولم و همچنین صدها جزایر کوچک بوده و دارای بیش از ۷۵۰۰ کیلومتر خط ساحلی است. دانمارک از طریق خشکی تنها با کشور آلمان هم‌مرز است و با کشورهای سوئد و نروژ مرز دریایی دارد. پایتخت دانمارک شهر کپنهاگ است که دارای جمعیتی حدود ۲.۱ میلیون نفر است.

دانمارک با جمعیت بیش از 5.77 میلیون در سال 2018، دارای مساحت ۴۳.۰۹۴ کیلومتر مربع است. مرتفعترین نقطه این کشور تنها ۱۷۰ متر از سطح دریا بالاتر است.

دانمارک را به عنوان یکی از بهترین کشورهای جهان برای زندگی  می نامند. دولت رفاهی ، برابری اقتصادی جامعه و عدم وجود تقریبی فساد را تضمین می کند، نظرسنجی ها بارها و بارها نشان داده اند که دانمارکی ها در میان شادترین مردم جهان هستند.

 

اطلاعات ضروری کشور دانمارک

  • نام کشور: دانمارک Denmark
  • پایتخت: کپنهاگ
  • نوع حکومت و ساختار سیاسی: سلطنت مشروطه
  • زبان های رایج: آلمانی، فاروئی، گرینلندی
  • زبان های رسمی: دانمارکی
  • واحد پول و معادل آن در هر دلار: کرون دانمارک هر کرون دانمارک 0.15 دلار آمریکا
  • پیش شماره تلفن: 0045
  • تعداد کشورهای بدون نیاز به ویزا: 166
  • جمعیت: بیش از 5.77 میلیون در سال 2018

 

آب و هوای کشور دانمارک

دانمارک دارای آب و هوای تقریبا معتدل است. به عنوان بخشی از اسکاندیناوی، دانمارک با میانگین دمای 19 درجه در طول روز از ماه جون تا آگوست تابستان هایی نه چندان گرمی دارد. فوریه با میانگین دمای صفر درجه سردترین ماه در سال است.

 

تاریخ کشور دانمارک

سرزمین دانمارک از حدود ۱۲۵۰۰ سال قبل محل سکونت اقوام و گروها بوده و پیشینه کشت و کار در این ناحیه به حدود ۳۹۰۰ قبل از میلاد برمی گردد.

مورخان معتقدند که قبل از مهاجرت گروهی از ژرمن ها که مردم دانمارک از این اقوام بودند، ژوت‌ها، یکی دیگر از اقوام ژرمن‌ به این سرزمین مهاجرت کرده بودند و در ژوتلند و جزایر اطراف آن استقرار یافته و این مناطق را به عنوان سکونتگاه دائمی خود انتخاب کردند.

اما قرن سوم و پس از آن به تدریج دانمارک وارد دوره تاریخی جدیدی شده و با ساخت و ایجاد سازه‌های دفاعی دانه ‌ویر و ظهور پادشاهان دانمارک سبب شد این سرزمین شرایط متفاوتی را تجربه کند.

از قرن هشتم میلادی تا قرن دهم میلادی دانمارکی‌ها تحت عنوان وایکینگ شناخته می ‌شدند. وایکینگ مردم دریانوردان اسکاندیناوی بودند که به وایکینگ ها معروف بودند و غالبا به زبان اسکاندیناوی قدیمی حرف می زند. وایکینگ ها با مردمانی از سرزمین‌ های شمال اروپا تعاملات گسترده تجاری داشتند.

در آغاز قرن یازدهم کنوت فرزند سوین فتوحات فراوانی را به نام خود و برای دانمارک رقم زد. بعد از مرگ او کشمکش‌های داخلی تا مدت ها دست از سر این سرزمین برنداشت. شاه والدمار دوم، مشهور به فاتح، در شرایط نابسامانی به سرمی برد و اوضاع کشور نامساعد بود. در تاریخ دانمارک آمده است که اسقف‌های دانمارکی که با لشکر جنگی همراه بودند روی تپه‌ ای به دعا مشغول شدند و ادامه ماجرا که خیال پردازی و داستانی از نوع حکایت های ذهن های تاریخ ساز و هیجان دوست که ذره ای مبنای حقایق تاریخی به حساب نمی آیند و استناد به آن کاری غیر منطقی است.

در قرن های دوازدهم و سیزدهم میلادی همچنان سرزمین های مفتوحه دانمارک وسعتش بیشتر شد و قلمرو پادشاهی این سرزمین گسترش یافت. فتوحاتی که از قرن ۱۴ و دوره پادشاهانی مثل والدمار یکم و دوم و والدمار چهارم که تلاش بی وقفه ای در جهت شکوه و عظمت دانمارک داشتند ادامه داشته و سبب شد پادشاهان این سرزمین به پیشرفت‌ هایی دست یابند اما این پیشرفت ها دوام چندانی نداشته و در برابر رقبای اروپایی شکست خوردند.

اتحاد کشور دانمارک با نروژ تا سال ۱۸۱۴ ادامه داشت اما در سال ۱۵۲۳ اتحاد با سوئد پایان یافت. کریستیان اول به عنوان  پادشاه دانمارک در سال ۱۴۴۸ به قدرت رسید. بعد از او  پسرش ژان و بعد هم  پسر او کریستیان دوم پادشاه دانمارک شدند.

در سال ۱۹۰۶ بعد از کریستیان نهم پسرش فردریک هشتم تاج و تخت شاهی را صاحب شد. پس از او  کریستیان دهم قدرت را بدست گرفت.

دانمارک در جنگ جهانی اول اعلام بی طرفی کرده اما در جنگ دوم جهانی به مدت حدود ۵ سال تحت اشغال آلمان نازی بود. با پایان جنگ دانمارک از اشغال آلمان درآمد.

با مرگ کریستیان دهم فردریک نهم برتخت نشست که دانمارک در دوره پادشاهی او به اوج پیشرفتهای اقتصادی و سیاسی رسید. مرگ فردریک نهم سبب شد دخترش مارگرت دوم مقام شاهی را کسب کرده و به عنوان پادشاه این کشور تاج بر سر بگذارد.

در ۱۹۷۳ این کشور به جامعه اروپا پیوست، اما تبعات این الحاق دسته‌ بندی بین احزاب سیاسی دانمارک، و بوجود آمدن دولت‌های ائتلافی بود. اقداماتی که برای اتحاد اروپا شکل گرفت چندان با عقاید دانمارکی ها سازگار نبود تا جایی که از مخالفان پیمان ماستریخت بوده و عدم پذیرش این پیمان از سوی این کشور این اتحاد را با چالش مواجه کرد.

 

دین و مذهب کشور دانمارک

بیشتر مردم کشور دانمارک پیروکلیسای پروپستان لوتران هستند. باقی مردم این کشور را مسلمانان، یهودیان و کاتولیک ها تشکیل میدهند.

 

اقتصاد و سیاست کشور دانمارک

دانمارک حکومت مشروطه پادشاهی دارد و از سال 1945 عضو سازمان ملل است. پارلمان کشور دانمارک دارای ۱۷۹ عضو است که از احزاب سیاسی مختلف بوجود آمده است. اعضای پارلمان در هر نوبت برای یک دوره خدمت 4 ساله انتخاب می‌شوند. نخست وزیر می‌تواند قبل از این دوره 4 ساله پارلمان را منحل کرده و خواستار انتخابات عمومی شود. دو تن از اعضای پارلمان دانمارک از گرینلند و دو تن از آنها از جزایر فارو انتخاب می‌شوند.

نظام دموکراسی در تمام این سال‌ها تغییر کرده است، به عنوان مثال در سال ۱۹۱۵، حق رأی به زنان نیز اعطا شد. قانون اساسی کنونی در سال ۱۹۵۳ تعدیل شده است، ولی بیشتر اصول آن از شکل اولیه خود بدون تغییر باقی مانده است.

در سالهای اخیر کشور دانمارک توانسته زیر ساخت های اقتصادی خود را بهبود بخشد. اقتصاد دانمارک در سال‌های اخیر به دلیل رشد خصوصی‌سازی توسعه زیادی یافته است. البته افزایش صادرات و سرمایه‌گذاری نقش مهمی در این توسعه اقتصادی ایفا کرده است.

نرخ تورم دانمارک ۹/۱ درصد در سال ۲۰۰۶ میلادی بود. ۹۱۱/۲ میلیون نفر نیروی کار این کشور را تشکیل می‌دهند و نرخ بیکاری در آن ۸/۳ درصد است. تولید ناخالص داخلی این کشور در سال ۲۰۰۶ میلادی ۱/۲۰۲ میلیارد دلار بود.

دانمارک منابع زیادی ندارد. با این حال روزانه ۳۴۲ هزار بشکه نفت تولید می‌کند و ۳۲۰ هزار بشکه آن را صادر می‌کند و برای مصارف داخلی خود ۱۶۴ هزار بشکه در روز نفت وارد می‌کند.

ماشین‌آلات صنعتی بخشی از صادرات این کشور را تشکیل می‌دهد. دانمارک از تولیدکنندگان و صادر کنندگان بزرگ گوشت، کره، پنیر و تخم‌مرغ در جهان است. ماهی، دارو و مبلمان بخش دیگر صادرات این کشور را تشکیل می‌دهد.

محصولات صادراتی این کشور به آلمان، سوئد، انگلیس، آمریکا، نروژ، هلند و فرانسه صادر میشود.

دانمارک از کشورهای آلمان، سوئد، نروژ، هلند، انگلیس، چین و فرانسه ماشین‌آلات صنعتی، مواد اولیه برای صنایع، مواد شیمیایی، بذرهای گیاهی و مواد مصرفی وارد می‌کند.

مردم دانمارک در یک همه‌پرسی به پذیرفتن یورو به عنوان واحد پولی خود رای منفی دادند و واحد پول این کشور همان کرون باقی ماند.

به اشتراک بگذارید

نوشتن دیدگاه


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید