ورود

ثبت نام



قبرس

درباره کشور قبرس

کشور قبرس جزیره ای نسبتا بزرگ است که در آب های مدیترانه و در نواحی شرقی آبهای اژه ای قرار گرفته است. مساحت بزرگ این جزیره، قبرس را تبدیل به سومین جزیره بزرگ در دریای مدیترانه کرده است.

جمهوری قبرس، به دو بخش ترک نشین (قبرس شمالی) و یونانی نشین (قبرس جنوبی) تقسیم ‌شده است. پایتخت این کشور نیکوزیا است. نیکوزیا با خطی به نام “خط سبز” به دو بخش جداگانه تقسیم شده است.

پایتخت قبرس شمالی، شمال شهر نیکوزیا به نام نیکوزیای شمالی می‌باشد و تقریبا در مرکز جزیره قرار دارد و همچنین وسیع ترین شهر آن محسوب میشود. واحد پول قبرس شمالی همان لیر ترک است.

به بخش یونانی نشین قبرس «قبرس اروپایی» نیز گفته می‌شود چرا که فرهنگ این بخش برگفته از یونان است. زبان رسمی در قبرس جنوبی، یونانی است اما زبان های دیگر مثل انگلیسی و ترکی استانبولی نیز تکلم می‌شود. واحد پول قبرس جنوبی یورو می‌باشد. شهر نیکوزیای جنوبی پایتخت قبرس جنوبی است.

موقعیت استراتژی و عالی این جزیره و ارتباطش با بسیاری از فرهنگ ها و اقوام کشورهای همسایه، باعث گردیده که از قبرس به عنوان کشوری میانجیگری حتی برای مقاصد اصلی و سیاسی استفاده شود. در نتیجه از نظر دیپلماتیک، کشور قبرس، کشوری بسیار مهم در منطقه خاورمیانه است.

صنعت گردشگری، مهمترین منبع درآمد قبرس محسوب می شود. قبرس از لحاظ جمعیت سومین و بزرگترین جزیره در ناحیه مدیترانه می‌باشد که جاذبه های طبیعی زیادی برای جذب گردشگر دارد.

شهرهای مهم قبرس عبارتند از:

  • نیکوزیا (پایتخت) Nicosia
  • فاماگوستا Famagusta
  • لارناکا Larnaca
  • پافوس Paphos
  • لیماسول Limassol
  • کیرنیا Kyrenia  در قبرس شمالی

 

اطلاعات ضروری کشور قبرس

  • نام: جمهوری قبرس Cyprus
  • پایتخت: نیکوزیـا
  • واحد پول: یورو
  • زبان: ترکی و یونانی
  • جمعیت: 622.800  نفر
  • مذهـب: یونانی‌ها ارتودوکس و ترک‌ها مسلمان هستند.

 

آب و هوای کشور قبرس

جمهوری قبرس دارای روزهای آفتابی و دمایی مطلوب است به‌طوریکه در طول سال، نور خورشید در این جزیره زیبا خودنمایی می کند و این بدین معنی است که قبرس همیشه در تمام فصول دارای تفریحات لذت بخشی اعم از شنا تا دیدن فستیوال های متفاوت را برای گردشگران مهیا می سازد.

کشور قبرس دارای تابستانهایی بسیار گرم است. در این فصل دمای هوا گاهی به بالای ۳۰ درجه سانتی گراد هم می رسد. این زمان همچنین اوج فصل گردشگری قبرس بوده و گردشگران بسیاری به آن سفر می کنند. در این فصل بیشتر هتل های این کشور پر است.

برای پیاده روی در سواحل قبرس و یا در میان تپه های آن، بهترین فصل سفر، فصل بهار است. فصل بهار و پاییز مهمترین فصل های گردشگری این کشور هستند. در این فصول می توانید به دیدن لاک پشت ها بروید. در حدود ماه خرداد، لاک پشت های ماده به ساحل می آیند تا تخم گذاری کنند. پس از گذشت یک ماه یا دو ماه، بچه لاک پشت ها از تخم سر برآورده و به سمت ساحل حرکت می کنند. این اتفاق، جاذبه دیدنی بسیار جذابی را در سواحل قبرس به وجود می آورد.

از اواخر ماه آذر تا اوایل فروردین که فصل زمستان در قبرس بشمار میرود، هوا بسیار سرد است.

 

تاریخ کشور قبرس

قبرس جزیره‌ای است که در طول تاریخ در تصرف ایرانیان، رومی‌ها، یونانی‌ها، امپراتوری عثمانی و سرانجام انگلیسی‌ها بوده  ‌است. پس از جنگ جهانی دوم انگلیس به علت ضعف اقتصادی و کاهش نفوذ جهانی از این جزیره خارج شد. سپس رهبران سه کشور انگلیس، یونان و ترکیه به همراه رهبران دو بخش قبرس در ۱۱ فوریه ۱۹۵۹ پیمانی را امضا کردند که به موجب آن مسائل جزیره به نسبت ۷ به ۳ میان یونانی‌تبارها و ترک‌تبارها تقسیم شد.

قبرس در سال ۱۹۶۰ استقلال خود را از بریتانیا کسب کرد و حکومت مستقل قبرس بر پایه مشارکت جوامع ترک و یونانی در اداره امور این جزیره اعلام موجودیت کرد و بریتانیا، یونان و ترکیه حق حاکمیت دولت قبرس را تضمین کردند.

دولت سراسقف ماکاریوس سوم در سال ۱۹۷۴، رئیس جمهور وقت قبرس، در کودتایی به تحریک حکومت نظامیان یونان سرنگون شد و ترکیه با استناد به موقعیت خود به عنوان یکی از تضمین‌کنندگان حق حاکمیت قبرس، یگان‌های ارتش خود را در شمال این سرزمین مستقر کرد که عملاً باعث تقسیم این جزیره شد بحران قبرس پس از حمله ترکیه به قبرس و اعلام استقلال جمهوری ترک قبرس شمالی که فقط از سوی ترکیه مورد تأیید قرار گرفت آغاز شد.

 

دین و مذهب کشور قبرس

اکثریت جمعیت در بخش قبرس جنوبی ارتودوکس هستند و ادیان اسلام، مارونی، کاتولیک لاتینی و ارمنی نیز دیده می‌شود. مذهب مردم قبرس شمالی نیز ارتدکس یونانی و اسلام است.

 

اقتصاد و سیاست کشور قبرس

توریسم منبع درآمد مهمی برای کشور قبرس محسوب می شود. صنایع قبرس چندان پیشرفته نیست و شامل صنایع دستی و محلی می باشد. نزدیک به 12% زمین های کشور قبرس جنبه اقتصادی دارد وزیر کشت است و در آن مرکبات سیب زمینی گندم زیتون و جو به عمل می آید. واردات قبرس شامل ماشین الات وسایل نقلیه ابزار الات و غذا از کشور انگلیس آلمان ایتالیا و یونان است. صادرات این کشور هم شامل میوه، سبزیجات، آهن، مس و سیب زمینی است.

قبرس دو رئیس جمهور دارد؛ یکی برای قسمت ترک‌نشین در شمال جزیره و دیگری برای قسمت یونانی‌نشین در جنوب. قوه مقننه این کشور هم از دو مجلس مجزا تشکیل شده است: مجلس ترک‌ها با ۴۰ عضو و مجلس یونانی‌ها با ۳۵ عضو.

به اشتراک بگذارید

نوشتن دیدگاه


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید