ورود

ثبت نام



لهستان

درباره کشور لهستان

لهستان ششمین کشور پر جمعیت اتحادیه اروپاست که در اروپای مرکزی واقع شده است. کشور لهستان از غرب با کشور آلمان، از جنوب با کشور اسلواکی و جمهوری چک، از شرق با بلاروس و اکراین و از شمال شرقی با یکی از واحدهای فدرالی روسیه، استان کالینینگراد و لیتوانی همسایه است. لهستان از شمال با دریای بالتیک مرز آبی دارد.

جمعیت کشور در حدود 38.5 میلیون نفر تخمین زده شده که میانگین سنی آنها ۳/۳۷ سال است. ۹۶/۷% از جمعیت این کشور را لهستانی‌ها، ۴/۰% را آلمانی‌ها، ۱/۰د% را بلاروسی‌ها و ۱/۰% را اوکراینی‌ها تشکیل می‌دهند.

بزرگترین شهر و پایتخت لهستان، ورشو است. این شهر در شرق مرکز لهستان قرار گرفته، در مجاورت رود ویستولا و در 260 کیلومتری دریای بالتیک واقع شده است.جمعیت ورشو در حدود 1.750 میلیون نفر و در حوزه ی کلان شهر جمعیتی معادل 3.101 میلیون نفر دارد. ورشو از پایدارترین کلان شهرهای اروپا می باشد. در سال 2017 شهر ورشو در رتبه ی چهارم از نظر سازگاری کسب و کار قرار گرفته است. ورشو در سال 2012، سومین شهر قابل زندگی براساس واحد هوش اقتصادی می باشد. سایر شهرهای مهم جمهوری لهستان عبارت است از کراکوف، وروتسواف، پوزنان، گدانسک و شچچین.

کشور لهستان با قرار گرفتن بین فرهنگ اروپای غربی شرقی، تاریخ و میراث فرهنگی بسیار غنی شامل یاد بودهای تاریخی و چهارده آثار تاریخی ثبت شده در یونیسکو دارد.

 

اطلاعات ضروری کشور لهستان

  • نام کشور: جمهوری لهستان Poland
  • پایتخت: ورشو
  • مساحت: ۳۱۲،۶۸۵ کیلومتر مربع
  • جمعیت: ۳۸،۵۱۸،۲۴۱ نفر
  • زبان رسمی: زبان لهستانی
  • واحد پول: زلوتی لهستان (1 دلار معادل 3.79907 زلوتی لهستان و 1 یورو معادل 4.21430 زلوتی لهستان است)
  • پیش‌شماره ۴۸+

 

آب و هوای کشور لهستان

آب و هوای کشور لهستان در سراسر کشور اغلب معتدل است. آب و هوای اقیانوسی در شمال و غرب کشور حاکم است و جنوب و شرق اغلب گرم تر و دارای آب و هوای قاره ای می باشد. میانگین دما در تابستان بین 18 تا 30 و در زمستان بین -6 تا 3 درجه ی سانتی گراد است.

 

تاریخ کشور لهستان

در سال ۹۶۶ میلادی لهستان بزرگ توسط میزکوی اول بنا نهاده شد که متعلق به خاندان پیاست بود. قبایل جنوبی لهستان، لهستان کوچک را تشکیل دادند. در سال ۱۰۴۷ میلادی دو لهستان توسط کازیمیر اول با یکدیگر متحد شدند، لهستان با یک ازدواج سلطنتی در سال ۱۳۸۶ میلادی بین دختر پادشاه لهستان و پسر پادشاه لیتوانی با این کشور ادغام شد.

این دولت لهستانی - لیتوانیایی بین قرون ۱۴ تا ۱۶ میلادی به اوج اقتدار خود رسید و دولت توانست در مقابل قدرت‌های برتر آن زمان مثل شوالیه‌های آلمانی، توتنی‌ها، روس‌ها و ترک‌های عثمانی، موفقیت‌هایی حاصل کند.

فقدان یک پادشاهی مقتدر در قرن ۱۸ میلادی باعث شد که ابر قدرت‌های آن زمان مثل، روسیه، پروس و اتریش بتوانند، لهستان را سه بار در سالهای ۱۷۷۲، ۱۷۹۲ و ۱۷۹۵ میلادی تجزیه و تقسیم کنند، از آن پس دوران زوال لهستان آغاز شد.

در سال ۱۹۱۸ و با به حکومت رسیدن مارشال جوزف پیلسودسکی لهستان بار دیگر در اروپا عرض اندام کرد، در ۱۱ نوامبر ۱۹۱۸ در لهستان یک نظام جمهوری برقرار گردید.

در سال ۱۹۱۹، پیانیست و میهن پرست مشهور، ایگناس پادورسکی نخست وزیر لهستان شد. در سال ۱۹۲۶ وی در یک کودتا قدرت کامل را از آن خود کرد و تا زمان مرگش در ۱۲ می ‌۱۹۳۵ در لهستان یک حکومت دیکتاتوری برقرار نمود.

در سال ۱۹۳۴ و پس از جنگ جهانی اول پیمان محرمانهٔ عدم تجاوز بین هیلتر (آلمان) و استالین (شوروی) امضا شد و این دو کشور لهستان را به طور مخفیانه بین خود تقسیم نمودند و با هم قرار گذاشتند که شوروی از شرق و آلمان از غرب لهستان را اشغال کنند، در ۱ سپتامبر ۱۹۳۹ همین اتفاق هم افتاد و شوروی و آلمان از شرق و غرب لهستان را اشغال کردند، و معاهدهٔ تقسیم لهستان در ۲۸ سپتامبر ۱۹۳۹ به امضای دو طرف رسید.

در ژوئن ۱۹۴۱، ارتش هیلتر با نادیده گرفتن پیمان خود با شوروی به این کشور حمله برد، درجریان این حمله کلیهٔ خاک لهستان به اشغال نازی‌ها درآمد. در دوران اشغال لهستان، نازی‌ها تلاش داشتند تا با ریشه کنی فرهنگ لهستانی، فرهنگ نازیستی را جایگزین آن کنند.

در سال ۱۹۴۴ دولت در تبعید لهستان جایگزین حکومت کمونیستی شد که توسط شوروی در لهستان روی کار آمده بود، آنها پس از آزاد سازی شهر لوبلین واقع در شرق لهستان از دست کمونیست‌های وابسته به شوروی به این شهر رفته و در آنجا "دولت موقت لهستان" را تشکیل دادند. تعدادی از اعضای سابق دولت لهستان در تبعید (لندن) نیز به دولت لوبلین پیوسته و دولت وحدت ملی لهستان را پایه گذاری کردند.

بریتانیا و آمریکا بلافاصله این دولت را به رسمیت شناختند. ۱۶ اگوست ۱۹۴۵ لهستان مرزهای خود را با شوروی تعیین کرد. قانون اساسی جدید در سال ۱۹۵۲ از لهستان یک نظام دموکراتیک خلق که به نوعی تاثیر پذیری از شوروی بود، ساخت. در سال ۱۹۵۵ لهستان به عضویت پیمان ورشو درآمد و همچنین سیاست خارجی لهستان کاملا مطابق و الگو برداری شده از شوروی بود.

 

دین و مذهب کشور لهستان

دین نقش بسیار مهمی در زندگی مردم این کشور دارد به طوریکه افراد بسیار پایبند به تعلقات مذهبی هستند. مسیحیت دین رسمی در کشور لهستان است. تقریبا 95% از مردم این کشور از مذهب کاتولیک رومن تبعیت می کنند و سایر افراد پیرو مذهب ارتدکس هستند. بیشتر یهودیان اروپا نیز در لهستان زندگی می کنند.

فرهنگ اسلامی و آداب دینی در کشور لهستان بیشتر از سایر کشورها در نظر گرفته شده است. مهمترین دوره ای که مسلمان وارد کشور لهستان شده است به دوره خاندان یاگیلو باز می گردد. 3 مسجد مهم در لهستان وجود دارد که یک بنای تاریخی بسیار ارزشمند خواهد بود. مردم مسلمان کشور لهستان اغلب سنی و حنفی هستند. در این کشور برای عاشورا مراسم گرفته می شود.

 

اقتصاد و سیاست کشور لهستان

کشور لهستان به عنوان یک کشور پیشرفته و دموکراتیک با اقتصاد درآمدی بالا و سطح زندگی بسیار بالا در نظر گرفته می شود. هشتمین کشور بزرگ و دارای پایدارترین اقتصاد در اتحادیه اروپا لهستان می باشد. این کشور رتبه ی بسیار بالایی در پیشرفت انسانی کسب نموده است. همچنین رتبه ی بسیار بالا در آموزش، امنیت و اقتصاد آزاد را نیز دارا می باشد.

لهستان شانزدهمین کشور پر بازدید در جهان است و به طور تقریبی، سالانه 16 میلیون گردشگر از کشوهای مختلف دارد.

نرخ تورم در لهستان ۱/۲% است. ۱۷ میلیون و ۱۰۰ هزار نفر نیروی کار این کشور را تشکیل می‌دهند و نرخ بیکاری در آن ۸/۱۲% است.

محصولات صادراتی این کشور شامل ماشین‌آلات و تجهیزات حمل و نقل، تولیدات کارخانه‌ای، حیوانات زنده و مواد غذایی است که به کشورهای آلمان، ایتالیا، فرانسه ، انگلیس، جمهوری چک و روسیه صادر می‌شود. محصولات وارداتی این کشور نیز شامل ماشین‌آلات و تجهیزات حمل و نقل، تولیدات کارخانه‌ای، سوخت، مواد معدنی، روان‌سازهای صنعتی و مواد مرتبط است که از کشورهای آلمان، روسیه، ایتالیا، هلند و فرانسه وارد این کشور میگردد.

جمهوری لهستان یک جمهوری پارلمانی در است. رئیس جمهور در کشور رئیس حکومت است. مهمترین وظایف او معرفی نخست‌وزیر به پارلمان، اعلان جنگ و صلح، تعیین سفرا است. وی همچنین قدرت و اختیار دارد که در هر زمان هر دو مجلس لهستان را منحل کند. نخست وزیر ریاست هیات وزیران را بر عهده دارد. او باید وزیرانش را به مجلس معرفی کند و از مجلس رای اعتماد بگیرد.

مجلس شورای ملی لهستان ۴۶۰ کرسی دارد که برای دوره‌ای 4 ساله انتخاب می‌شوند. مجلس ملی را هیأت رئیسه با کمک ارگانی به نام شورای مشورتی اداره می‌کند. هیات رئیسه شامل رئیس جمهور و چهار نفر معاون است که تمامی آنها از میان نمایندگان مردم انتخاب می‌شوند. مجلس علاوه بر قانونگذاری و تعیین وزرا وظیفه انتخاب رئیس جمهور از میان کاندیداها را هم دارد.

به اشتراک بگذارید

نوشتن دیدگاه


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید