راهنمای اخذ ویزای آمریکا
راهنمای اخذ ویزای آمریکا. چگونه ویزای توریستی آمریکا بگیریم و مدارک مورد نیاز برای اخذ ویزای آمریکا و هزینه سفر به آمریکا در کمک سفر.
راهنمای دریافت ویزای آمریکا
هر شهروند کشور خارجی که قصد ورود به ایالات متحده آمریکا را دارد، باید در ابتدا، ویزای ورود به این کشور را دریافت کند که در گذرنامه مسافر، یعنی مدرک مسافرتی که توسط کشور متبوع او صادر می گردد، درج می شود. ممکن است برخی از مسافرین بین المللی، که واجد شرایط ورود به ایالات متحده بدون دریافت ویزای آمریکا هستند، بدون نیاز به دریافت روادید مسافرت، وارد این کشور شوند. شهروندان ایالات متحده نیازی به روادید برای سفر به این کشور ندارند ولی در صورت برنامه ریزی برای سفر به کشوری خارجی، ممکن است نیاز به دریافت روادید از سوی سفارت کشوری که مایل به بازدید از آن هستند، داشته باشند.
چگونه می توان ویزای آمریکا را دریافت کرد؟
داشتن ویزای آمریکا ورود به ایالات متحده به شما اجازه می دهد تا وارد یکی از مبادی ورودی، بندر، فرودگاه یا محل ورود از مرز زمینی شوید و از بازرسان وزارت امنیت و اداره حفاظت از گمرکات و مرزها، تقاضای اجازه ورود به ایالات متحده را دریافت کنید. مسئولیت امور مهاجرتی شما در هنگام حضور در ایالات متحده، به عهده DHS است. در دست داشتن ویزای آمریکا نشان می دهد که مسئول کنسولگری در یکی از سفارتخانه های ایالات متحده صلاحیت شما را برای ورود به این کشور با هدفی خاص را مورد تایید قرار داده است.
وقت فوری سفارت آمریکا | سفارت آمریکا
در ایران به دلیل علت عدم روابط کنسولی بین آمریکا و کشور ما، متقاضیانی که قصد دریافت وقت سفارت آمریکا و اخذ ویزای آمریکا را دارند باید به یکی از کشور های اطراف ایران که از جانب کشور آمریکا تعیین گردیده است، مراجعه نمایند. متقاضیان دریافت ویزای آمریکا می توانند با دریافت وقت فوری سفارت امریکا را از دبی ، ترکیه و ارمنستان نسبت به اخذ ویزای خود اقدام نمایند .علاوه بر این 3 کنسولگری، کنسولگرهای دیگری نیز وجود دارد. ، اما ممکن است با مراجعه به کنسولگری های متفرقه با این گفته مواجه شوند که شما باید باردیگر مدارک خود را به یکی از کنسولگری های ویژه ایرانیان ارائه دهید. هرچند که امکان مراجعه ایرانیان به سایر کنسولگری ها وجود دارد، کنسولگری های مختص ایرانیان با مدارک متقضایان ایرانی و زبان فارسی آشنایی کامل دارند. پس بهتر است متقاضیان از یکی از این سه کنسولگری اقدام نمایند تا با مشکلات احتمالی مواجه نشوند.
انواع ویزای آمریکا
نوع ویزایی که متقاضی باید دریافت کند در قانون مهاجرت ایالات متحده تعریف شده است، و بستگی به هدف شما از مهاجرت دارد. در ایالات متحده دو طبقه بندی اصلی برای نوع روادید وجود دارند که عبارتند از:
- ویزای غیر مهاجرتی: برای مسافرت موقت به ایالات متحده آمریکا
- ویزای مهاجرت: برای سفر و زندگی دائم در ایالات متحده آمریکا
مراحل درخواست ویزای توریستی آمریکا
≡ تکمیل نمودن فرم DS-160 از https://ceac.state.gov/genniv
≡ درخواست وقت سفارت آمریکا و پرداخت هزینه ۱۶۰$ هزینه ویزا
≡ مشخص نمودن هدف سفر و تکمیل مدارک مورد نیاز جهت ارائه وابستگی به کشور محل اقامت
≡ آمادگی جهت مصاحبه سفارت آمریکا
≡ سپری کردن Visa Administration Process
≡ دریافت ویزا
نکاتی که در روز مصاحبه باید به آن توجه داشته باشید:
- از همراه داشتن وسایلی از جمله تلفن های همراه، کیف بزرگ، رایانه، یا دیگر وسایل الکترونیکی، ... خودداری نمایید.
- مدارک شما پس از بررسی، وارد سیستم کامپیوتری می شود و شما در صف انتظار برای انگشت نگاری میمانید. بهتر است در اتاق انتظار بیشیند و منتظر بمانید.
- شماره های مصاحبه به ترتیب عددی اعلام نمی شوند. کامل و دقیق بودن مدارک موجب کاهش زمان انتظار می گردد.
- مصاحبه معمولا 5 دقیقه طول می کشد و یک مسئول کنسولی در مورد سفر مورد نظرتان با شما صحبت خواهد کرد و هرگونه مدارک بیشتری مورد نیاز او است مورد بررسی قرار خواهد داد.
- در برخی موارد ممکن است پرونده متقاضی، نیاز به بررسی های اداری بیشتری داشته باشد. در این حالت افسر پرونده این مورد را به اطلاع متقاضی می رساند و معمولا شماره پرونده مربوطه را برای اطلاع از وضعیت ویزا، در اختیار متقاضی قرار می گیرد.
- تشخیص دادن صلاحیت شما برای دریافت ویزا به عهده ی افسر سفارتخانه می باشد.
- پس از تایید مدارک و قبولی در مصاحبه حضوری، کنسولگری آمریکا به متقاضی اطلاع می دهد که چه زمان و در کجا پاسپورت خود را جهت صدور ویزا تحویل دهد.
- پس از تایید شدن ویزا، نیازی به مراجعه حضوری متقاضی نیست.
- ارائه دادن مدارک مالی معتبر به افسر که نشان دهد شما توانایی پرداخت هزینه های سفر را دارید، شانس شما را در دریافت ویزای آمریکا بالا میبرد.
- دلایل و مدارک منطقی و قانع کننده ای ارائه دهید تا به طور قطعی افسر را از برگشت خود مطمئن کنید.
- هدف سفر و محل اقامت خود را برای افسر مربوطه شرح دهید.
برگه ی زرد، صورتی و یا سفید به چه معناست؟
پس از پایان مصاحبه سه حالت برای متقاضی پیش می آید.
- افسر پرونده در همان روز مصاحبه به شما یک برگۀ صورتی می دهند که این بدان معنا است که شما پس از بازگشت به ایران در اسرع وقت میتوانید پاسپورت خود را به سفارت بفرستید تا ویزای شما به پاسپورت الصاق می شود. در این حالت یعنی درخواست شما کاملا موافقت شده است.
- در حالت دوم افسر پرونده به متقاضی یه برگۀ زرد تحویل می دهد که بروی آن شماره پرونده نوشته شده است و متقاضی با آن می تواند از آماده شدن جواب ویزای خود مطلع شود. به این حالت FBI Check گفته میشود و نشان دهنده ی این است که درخواست شما نیاز به بررسی بیشتر دارد. اکثر افرادی که برگۀ زرد دریافت می کنند با درخواست ویزایشان موافقت می شود. معمولا بین 2 هفته تا 3 ماه طول میکشد تا تصمیم گیری در مورد جواب ویزای شما صادر شود.
- چنانچه افسر پرونده به شما برگه ی سفیدی را تحویل دهد نشان دهنده ی این است که با درخواست شما موافقت نشده و علت آن را هم به شما اعلام خواهد کرد. در این حالت در صورت پیگیری از علت مردودی جواب ویزا، شما دوباره می توانید برای اخذ ویزا اقدام نمایید.
نکاتی که در مورد ویزای آمریکا باید بدانید:
- پس از دریافت ویزای آمریکا درستی شماره گذرنامه خود را کنترل کنید.
- درستی نام خود را کنترل کنید.
- درستی تاریخ تولد خود را کنترل کنید.
- نوع روادید صادر شده را با هدف از مسافرت خود کنترل نمائید:
حرف R به معنای گذرنامه معمولی است و مخفف Regular Passport است.
حرف M مخفف واژه Multiple Times است و نشان دهنده این نکته است که شما دارای روادید ورود چند باره به ایالات متحده هستید. اگر در این جا عددی وجود دارد، به آن تعداد دفعات می توانید وارد خاک ایالات متحده شوید.
کلمه Annotation شامل اطلاعات اضافی درباره روادید شما باشد. این مورد مشخص کننده شماره SEVIS و نام محل تحصیل شما است.
عبارت Expiration Date به معنای تاریخ انقضاء است که در واقع آخرین روزی را نشان می دهد که شما می توانید وارد ایالات متحده شوید. این تاریخ، ارتباطی با مدت زمانی که ممکن است شما در ایالات متحده اقامت کنید، ندارد.
مدارک مورد نیاز جهت دریافت ویزای آمریکا
- ارائه متنی در برگیرنده، هدف و قصد سفر به آمریکا، هدف می بایستی شامل یکی از موضوعات زیر می باشد:
- دیدار از اقوام و بستگان
- معالجه پزشکی و درمان
- بازدید و شرکت در جلسات اداری بازرگانی،سرمایه گذاری و مذاکرات تجاری یا مصاحبه کاری
- شرکت در همایش ها و سمینارهای علمی مرتبط
- شرکت در برنامه های مرتبط با اهداف بشر دوستانه و حقوق بشر در آمریکا
- ارائه برنامه زمان بندی، کاری و یا تفریحی مرتبط با سفر
- ارائه اصل گذرنامه و کپی از صفحه اول و صفحاتی که دارای مهر ویزاهای قبلی آمریکا یا کشورهای دیگر باشد (درصورت وجود) و کپی صفحاتی که مطالب مهمی در آن درج شده باشد و صفحاتی که مهر ورود و خروج به کشور محل اقامت و کشور دیگر در آن مندرج می باشد.
- ارائه مدارک مالی، شخص ضامن و حمایت کننده مالی در صورت وجود
- ارائه حساب و موجودی بانکی و مدارک نشان دهنده دریافت حقوق ماهیانه در صورت اشتغال متقاضی و یا دریافت حقوق بازنشستگی
- ارائه مدرک مالی اثبات کننده میزان درآمد سالیانه و درآمد سال گذشته در کشور محل اقامت
- ارائه کلیه وابستگی هایی که نشان دهنده بازگشت متقاضی به کشور محل اقامت خود می باشد.
- وابستگی شغلی و کسب و کار نشان دهنده وابسته بودن به شرکت یا سازمانی در کشور محل اقامت
- مرخصی، مدارک استخدام، شرح وظایف و یا وابستگی های به کسب و کار شخصی و ارائه مدارک ثبت شرکت، تعداد کارمندان، مدارک مالیاتی و….
- وابستگی خانوادگی و عاطفی شامل همسر، فرزند،والدین
- وابستگی های مالی شامل اسناد ملک مسکونی یا تجاری و کلیه دارایی های ملکی
- وابستگی های تحصیلی، در خصوص افرادی که در کشور محل اقامت خود در حال تحصیل می باشند.
- وابستگی های خاص مذهبی و اعتقادی به کشور محل اقامت
- وابستگی های فرهنگی و اجتماعی مانند وابسته بودن به یک گروه خاص فرهنگی و یا اجتماعی
- ارائه بلیط رفت و برگشت به آمریکا در صورت وجود