ورود

ثبت نام



تور دهلی

دهلی
شهر دهلی به عنوان یکی از پرجمعیت‌ترین مناطق در جهان، ترکیبی بی‌پروا از سنت و مدرنیته را به نمایش می‌گذارد که هم به‌عنوان مرکز مذهبی و هم به‌ عنوان شلوغ‌ترین دروازه بین‌المللی هند دارای اهمیت است.
دهلی شهری است که دو دنیای متفاوت را ارائه می‌دهد: دهلی نو و دهلی قدیم! دهلی نو که در سال 1931 توسط بریتانیا جهت پایتختیِ امپراطوری افتتاح گردید، پایتخت مدرن کشور و مقر دولت می‌باشد. دهلی قدیم توسط بسیاری به‌عنوان قلب نمادین هندوستان تلقی می‌شود. تاریخ دهلی به قدمت رودخانه باستانی جمنا است، رودخانه‌‌ای مقدس‌ در آیین هندو که خط تقسیم طبیعی بین دهلی نو در غرب و دهلی قدیم در شرق به حساب می‌آید.
دهلی با داشتن بازارهای متعدد و مراکز تجاری مانند چاندی چوک Chandni Chowk، معروف‌‌ ترین مرکز تجاری منطقه،  برای کسانی است که به تور هند می‌روند.
هنرهای متنوع و صنایع دستی، سالن‌های هنرهای نمایشی بی‌‌ شمار، بناهای یادبود باشکوه و غذاهای عالی نکات برجسته برای گردشگران در این شهر شلوغ و پر جنب و جوش است.

 

جاذبه های دیدنی دهلی

-    قلعه سرخ  The Red Fort
قلعه زیبای سرخ با دیوارهای بلند ماسه سنگی به رنگ قرمز و مساحتی بیش از دو کیلومتردر سال 1648 توسط شاه جهان Shah Jahan ساخته شد و تا سال 1857 مقر قدرت مغول بود. کلیت این بنا هلالی شکل بوده و توسط یک خندق محصور گشته است. ورودی اصلی این بنای خیره کننده دروازه لاهور نامیده میشود. به دلیل آنکه به سمت لاهور در پاکستان می‌باشد به این نام خوانده می‌‌ شود. بازدیدکنندگان با ورود از طریق دروازه لاهور، به چاتا چوک، بازار سرپوشیده‌ای متعلق به قرن 17 می‌رسند  و میتوانند کالاهایی مانند ابریشم، جواهرات، سنگ‌های قیمتی و ظروف نقره را همراه با سوغات و مواد غذایی خریداری نمایند. دروازه بزرگ‌تر دروازه دهلی نامیده میشود و  توسط امپراطور برای جشن‌های تشریفاتی مورد استفاده قرار می‌گرفت.

-    قطب منار  Qutub Minar
قطب منار بلندترین مناره هندوستان است که بسیاری از گردشگران بین‌‌المللی مشتاق صعود به بالای آن هستند تا از چشم‌‌انداز نفس‌‌گیر آن از مناطق اطراف لذت ببرند. این منار زیبای مزینِ پنج طبقه در قرن 12 تکمیل گردیده و بیش از 70 متر ارتفاع داشته و با کنده‌‌کاری‌‌های پیچیده که نشان دهنده تاریخ برج به همراه کتیبه‌‌هایی از قرآن می‌‌باشد، پوشیده شده است. سه طبقه اول از سنگ قرمز ساخته شده‌‌اند، در حالی که طبقه چهارم و پنجم با مرمر و ماسه سنگ بنا است
این مجموعه همچنین شامل مسجد کوات الاسلام، مسجدی در طبقه همکف برج، یک دروازه که در سال 1310 ساخته شده است،  مقبره‌‌های آلتامیش، علاالدین خلجی و امام زمین و ستون 2000 ساله‌‌ای از منار علایی می‌‌باشد.

-     گواردوارای بنگلا صاحب  Gurudwara Bangla Sahib
گواردوارای بنگلا صاحب مجموعه ای است متعلق به قرن 18 که در نزدیکی محله "کونات پلیس" دهلی (مرز دهلی نو و کهنه) قرار دارد. این مکان مهم‌‌ترین عبادتگاه سیک‌‌های دهلی، گوردوارای بنگلا صاحب است.
استخر باشکوه ساروار (Sarovar) در قلب این مجموعه بزرگ، همچنین گنبد و میله پرچم طلای معروف از دیدنی‌های این مجموعه ی بی نظیر می باشد. همچنین ساختمان بزرگ معبد به همراه گالری‌‌های هنری آن از جاذبه‌های معروف می‌‌باشند. این مکان همیشه به روی بازدیدکنندگان باز است و یک غذای بسیار عالی بدون هیچ هزینه‌‌ای در آشپزخانه بزرگ گوردوارا Gurdwara در اختیار آن‌ها قرار می‌‌ گیرد.
تمام آنچه که معبد از بازدیدکنندگان می‌‌خواهد پوشاندن موها و درآوردن کفش‌‌هاست. روسری رایگان و کفشداری در محل وجود دارد.

-      بنای لوتوس یا نیلوفر آبی  The Lotus Temple
این معبد که در سال 1986 ساخته شده است و تا کنون بیش از 70 میلیون نفر از آن بازدید کرده‌اند. این بنا از سیمان سفید و سنگ مرمر ساخته شده و کل مجموعه به شکل گل نیلوفر آبی به نظر می‌‌رسد و یک شاهکار معماری به حساب می‌آید.. این بنا که با توجه به 9 بخش جانبی و گنبد خیره‌‌ کننده‌ی مرکزی خود به نام معبد لوتوس نیز معروف است. این بنا آنچنان از میان ۹ استخر آبی اطرافش به پا خواسته که به نظر می‌‌رسد هرلحظه امکان دارد شکوفا شود.

-    دروازه هند  India Gate
دروازه هند طاق سنگی باشکوهی است که به یاد سربازان کشته شده در جنگ جهانی اول بنا شده است و در پای بنای عظیم آن یک آتش ابدی افروخته است. با کمی شباهت به طاق مشهور پیروزی پاریس، بر دیواره‌های آن نام بیش از 90000 نفر از سربازان کشته شده در درگیری حجاری شده است. این بنا بر روی یک پایه از سنگ سرخ رنگ قرار گرفته و گنبد کاسه‌‌ای شکل کم عمقی در بالای آن به چشم می‌‌خورد که گاهی با روغن مشتعل معمولاً فقط در مراسم سالانه مهم پر می‌‌شود. برای تجربه لذت واقعی، سعی کنید دروازه هند را در شب و زمانی که دروازه و فوارههای اطرافش نورافشانی شده‌اند، ببینید. این سازه بر پارک اطراف آن تسلط داشته و همیشه پر از مردم محلی و توریست‌‌هایی است که از یک پیک‌نیک و یا آرامش ساده لذت می‌‌‌برند.

-    مسجد جامع دهلی  Jama Masjid
این بنا دارای سه ورودی، چهار برج زاویه‌دار و دو مناره با ارتفاع 40 متر که با استفاده از ماسه سنگ قرمز، سنگ مرمر سفید و خطوط متناوب جذاب عمودی ساخته شده است می‌باشد که ساختش در سال 1658 به اتمام رسید. مسجد جامع دهلی یکی از بزرگ‌ترین مساجد هند و آخرین شاهکار معماری شاه جهان به شمار می‌آید.
یکی از جاذبه‌های خاص این منطقه بازار نایا (Naya) و گادودیال (Gadodial) که بازارهای معروف ادویه هستند می‌باشد؛ جایی که شما صدها قلم جنس شامل بادیان رومی، زنجبیل، انار، زعفران، دانه نیلوفر آبی، ترشی و چاشنی غذا را خواهید یافت.
بازدیدکنندگان می‌‌ توانند برای دیدن منظره تماشایی دهلی قدیم از مناره جنوبی بالا بروند. پس از مناره‌ها می‌توانند از استخر بزرگ مرکزی که برای شست‌وشو قبل از نماز استفاده می‌‌شود، بازدید نمایند. پس از آن حتماً از چاندی چوک، شاهراه عظیم دهلی قدیم و فروشگاه‌‌های اطراف آن که مخصوص خرید و غذا خوردن هستند، بازدید نمایید. بازدیدکنندگان باید کفش‌‌های خود را دربیاورند و قبل از ورود پوشش مناسب داشته باشند، غیرمسلمان‌ها در طول نماز اجازه ورود به داخل مسجد را ندارند.

-    آرامگاه همایون  Humayun's Tomb
آرامگاه همایون  در میانه قرن شانزدهم توسط حاجی بیگم  Haji Begum  برای یادبود بیوه ارشد همایون ساخته شد. این آرامگاه مقبره‌‌ی رفیعی است که از مرمر سفید و ماسه سنگ قرمز ساخته شده و در میان باغ مربع شکل بزرگ و دوست داشتنی قرار دارد. آرامگاه به‌وسیله باغ‌‌های سلطنتی و دیگر آرامگاه‌‌ها ازجمله آرایشگر همایون و آرامگاه عیسی خان، معمار تاج محل احاطه شده است.
آرامگاه همایون نمونه‌ای برجسته از سبک معماری لودی (Lodi) بوده و هشت ضلعی می‌‌باشد. آرامگاه همایون به‌عنوان نمونه اولیه تاج محل در آگرا طراحی شده بود و یک نمونه عالی از معماری مغول می‌‌باشد. در صورت امکان، سعی کنید شب هنگام، زمانی که نورافشانی شده است، نگاه اجمالی به این بنای باشکوه داشته باشید.

-    معبد آکشاردهام  Akshardham
این بنا، 234 ستون پر نقش و نگاری دارای که نگهدارنده نه گنبد آن می‌‌باشند. حجاری‌‌های سنگی خیره کننده از فیل‌‌ها به منظور ادای احترام به این موجودات (در پایه بنا) به چشم می‌‌خورد که آذین مرکزی مجسمه عظیم سه هزار تنی یکی از این جانوران است.
این معبد اگرچه به تازگی  در سال 2007 تکمیل شده است به نظر می‌‌رسد قرن‌‌ ها قدمت دارد. این معبد باشکوه هندوها که مملو از هلال‌‌هایی با کنده‌‌کاری‌‌های پیچیده و استادانه می‌باشد، بازدیدکنندگان بی‌شماری را جذب زیبایی خیره کننده‌اش می‌‌کند. از نکات برجسته این بنا می‌‌توان به بنای یادبود اصلی با ارتفاع خیره کننده 43 متر و حکاکی‌‌های غنی آن از جمله حیوانات، گیاهان، خدایان، رقصنده‌‌ها و موسیقیدانانی که همگی از ماسه سنگ صورتی و مرمر ساخته شده‌اند، اشاره کرد.
از دیگر ویژگی‌‌های مورد توجه آکشاردهام سالن نمایش فیلمی از روند ساخت بنا، پانزده دقیقه قایق سواری مفرح به همراه شرح تصویری تاریخ غنی و فرهنگ گوناگون هند و فواره بزرگ موزیکال Yagnapurush Kund است که تماشای آن هنگامی‌ که در شب نورافشانی می‌‌ شود لذت خاصی دارد.

-    گاندی اسمیریتی و بنای یادبود مهاتما گاندی   Gandhi Smriti and the Mahatma Gandhi Memorial
از بین جاذبه‌‌های بی‌شمار مرتبط با رهبر شهیر جنبش استقلال هند، شاید بهترینشان گاندی اسمیریت (یادبود گاندی) است، خانه او واقع در املاکش که به موزه تبدیل شده و همان مکانی است که گاندی در سال 1948 در آن ترور شد. یکی از لذت‌های خاص، امکان قدم زدن در همان باغی است که گاندی پیش‌‌تر زمان زیادی را در آن سپری می‌‌کرده است.
بخش‌‌های جالب آن شامل نمایشگاه اشیاء و یادبودهای مرتبط با مرگ و زندگی او، از جمله اتاقی که در آن مستقر بوده و پس از مرگش تا الان به همان شکل حفظ شده می‌‌باشد، مکانی که گاندی مورد اصابت گلوله قرار گرفت با نام ستون شهید مشخص شده است. با چند قدم پیاده‌‌ روی به یادبود راج گات گاندی می‌‌ رسید، مکانی که گاندی در آنجا سوزانده شده است و شاید اصلی‌ترین قسمت این مجموعه به شمار می‌رود.  همچنین موزه چند رسانه‌‌ای گاندی همراه با اسناد تاریخی، دستاوردهای او را با جزئیات ارائه می‌‌نماید.
در دهلی نشانه‌‌های بی‌شماری می‌‌ توان یافت که به مهاتما گاندی اشاره دارند و گواه میراث آن مرد بزرگ هستند.

-    رصدخانه جانتار مانتار  The Jantar Mantar Observatory
یکی از بزرگ‌ترین و شناخته شده‌‌‌ترین مراکز تجاری دهلی، در نزدیکی کانات پلیس، رصدخانه جانتار مانتار  می باشد. جانتار مانتار، یکی از پنج رصدخانه نجومی  است که در سال 1725 توسط ماهاراجه جایی سینگ اول Maharajah Jai Singh I  ساخته شده.
از جاذبه‌‌‌های این ساختمان برجسته و معماری چشم‌‌نواز آن، ساعت آفتابی عظیمی است که با نام شاهزاده صفحه‌‌‌ها معروف می‌‌‌باشد. این مکان تاریخی که به خوبی حفاظت شده است دارای چندین ابزار قدیمی دیگری ست که پیش‌‌تر برای تعقیب حرکت اجرام آسمانی عظیم و پیش‌‌بینی ماه‌‌‌گرفتگی استفاده می‌‌‌شده است. این رصدخانه به نحوی طراحی شده است که افراد قادر باشند حرکت خورشید، ماه و سیارات را نظاره نمایند.

-    موزه ملی، دهلی نو  The National Museum, New Delhi
موزه ملی دهلی نو یکی از بزرگ‌ترین موزه‌‌های هند، یک توالی تاریخی با تمام دوره‌‌های مهم را تعقیب و ارائه می‌‌کند. از جاذبه‌‌های این گالری می‌‌توان به یافته‌‌های باستان‌‌ شناسی همراه با نمایشگاهی از اسباب‌‌ بازی‌، عکس‌‌ ها و اشعار، جواهرات، ادوات مسی و برنزی، مجسمه‌‌ها، آلات موسیقی، پرده‌‌های منقش، ماسک‌‌های قبیله‌‌ای، شمشیرها و نقاشی‌‌های دیواری اشاره نمود.
نمایشگاه مرکزی آسیا شامل پرچم‌‌های ابریشم و نقاش‌‌های دیواری، مجسمه‌‌ها و آثار هنری مرتبط با زندگی در جاده تاریخی ابریشم که راه ارتباط بین اروپا و چین بوده، می‌باشد. ازجمله موزه‌‌های دیگری که ارزش بازدید دارند می‌‌ توان به مرکز ملی علوم، یکی از بزرگ‌ترین مراکز علمی دنیا و موزه شگفت‌‌انگیز تاریخ طبیعی با تمرکز بر روی گیاهان و جانوران غنی این کشور، اشاره کرد.

-    پارک ملی جانورشناسی  National Zoological Park
این پارک در سال 1959 تأسیس گردید و شامل 1500 گونه از جانوران و پرندگان می‌‌باشد. پارک ملی جانور شناسی که به‌عنوان یکی از بهترین باغ وحش‌‌های آسیا شهرت دارد، حیات وحش آن از تمام قاره‌‌ ها از جمله افریقا، استرالیا و آسیا، گردآوری شده‌‌اند.
از ویژگی‌‌های خاص باغ وحش، شمار متعدد شامپانزه‌‌ها به همراه اسب‌‌های آبی، میمون‌‌های عنکبوتی، گورخرها، کفتارها، آهو، جگوار و ببرها می‌‌باشد. یکی از جاذبه‌های ویژه برای کودکان، مجموعه زیرزمینی خزندگان است که گونه‌‌های مختلفی از مارها از جمله شاه کبری مرگبار را در خود جای داده‌‌ است.

-    مجموعه حوض خاص  The Hauz Khas Complex
این مکان که شامل گالری‌‌های هنری متعدد، رستوران‌‌های مد روز و بوتیک‌‌ها می‌‌‌باشد، یک روستای جذاب شهری، کمی پایین‌تر از دهلی نو می‌‌باشد. مجموعه «حوض خاص» علاوه بر آثار باستانی سنگی متعدد ، تمامی روستا پوشیده از شمار متعددی مقبره‌‌های گنبدی شکل اقلیت مسلمان سلطنتی است که از قرن 14 تا 16 در این مکان به خاک سپرده شده‌‌اند.
از دیگر نکات برجسته این مکان می‌‌توان به بقایای کالج باستانی و مقبره فیروز شاه، حاکم دهلی در قرن 14، همچنین مسجد کی (Ki Masjid)، مسجدی بی‌نظیر که در سبک معماری لودی ساخته شده است، اشاره کرد.

به اشتراک بگذارید

نوشتن دیدگاه


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید