ورود

ثبت نام



ویزای شینگن

راهنمای اخذ ویزای شینگن

راهنمای اخذ ویزای شینگن. چگونه ویزای توریستی شینگن بگیریم و مدارک مورد نیاز برای اخذ ویزای شینگن کشورها و هزینه سفر به کشورهای شینگن در کمک سفر.

یکی از پر طرفدارترین و همچنین معروفترین ویزاها، ویزای شینگن است. اگر از آن دسته افرادی باشید که به صنعت گردشگری و مسافرت به خارج از کشور اهمیت بدهید حتما بارها نام ویزای شینگن را شنیده اید. این نوع ویزا بسته به هدف شما و برنامه سفر شما دارای شرایط و ضوابط گوناگونی میباشد.

 

پیمان شینگن چیست؟  (Schengen Visa) | معرفی پیمان شینگن | دریافت ویزای شینگن

شینگن در واقع به مجموعه ای از کشورهای اروپایی گفته میشود که قوانین یکپارچه‌ای در راستای فعالیت‌ها و مقررات مرزی و مسافرتی خود، وضع کرده‌اند و پیمانی را با نام "پیمان شینگن" بسته اند. به موجب این پیمان تمامی مردم کشورهای خارج از این اتحادیه ی اروپایی، به منظور سفر و اقامت در محدوده شینگن، موظف به اخذ مجوز ورود و روادیدی جامع و واحد موسوم به ویزای شینگن می باشند.

ایده ی پیمان شینگن به پس از اتمام جنگ جهانی دوم باز می‌گردد. ایده‌ی یکپارچه‌سازی مجوز ورود برای کشورهای اروپایی اولین‌بار در دهه‌ی ۶۰ میلادی (در سال ۱۹۵۷) بود که به موجب آن کشورهای اسکاندیناوی شامل فنلاند ، نروژ، دانمارک و سوئد با امضای پیمانی تصمیم به صدور مجوزی واحد برای رفت و آمدهای بین یکدیگر گرفتند. 27 سال پس از این پیمان (در سال ۱۹۸۴) کشورهای آلمان و فرانسه این ایده را برای کشورهای عضو اتحادیه اروپا مطرح کردند و در نهایت حدود یکسال بعد و در تاریخ ۱۴ ژوئن ۱۹۸۵ در منطقه ای با نام شینگن در لوکزامبورگ پیمان شینگن به امضای 5 کشور لوکزانبورگ، فرانسه، هلند، آلمان غربی و بلژیک، رسید. پس از این پیمان فعالیت‌های مشترک متعدد دیگری نیز در زمینه‌های گوناگون بین این کشورها آغاز شد و همچنین رفت و آمد بین مرزهای مشترک این کشورها آزاد گردید. در ادامه با گذر سال‌ها، کشورهای اروپایی دیگری نیز به این پیمان پیوستند. امروزه همچنان کشورهای باقی‌مانده‌ی اروپایی سعی در پیوستن به پیمان شینگن را دارند.

در حال حاضر ۲۶ کشور عضو شینگن هستند. در میان این 26 کشور، کشورهای نروژ، ایسلند و سوئیس علی ‌رغم آن‌که عضو اتحادیه اروپا نیستند، عضو شینگن هستند و ایرلند و بریتانیا از اعضای اتحادیه اروپا هستند که عضو شینگن نیستند. کشورهای دیگری مانند رومانی، بلغارستان و قبرس نیز از جمله کشورهای در حال الحاق به این پیمان هستند.

 آموزش گرفتن وقت سفارت برای اخذ ویزای کشورها در کمک سفر

کشورهای عضو پیمان شینگن

 

اخذ ویزای شینگن

برای گرفتن و اخذ ویزای شینگن باید فرم های مربوطه را که در سایت visasazan.com قابل یافت است را پر کنید و سپس به همراه ترجمه رسمی سند ملک یا ماشین و ترجمه موجودی و کارکرد حساب بانکی به بخش ویزای سفارت انگلیس در چهارراه استانبول مراجعه کنید. منطق مراجعه به اینصورت می باشد که صبح زود (حدود ساعت شش صبح) برای گرفتن نوبت و سپس حدود ساعت هفت و نیم برای تحویل مدارک باید مراجعه کنید. در حالت عادی یک روز گرفتن ویزا بطول خواهد انجامید.

توصیه می کنم در صورتی که بدون پشتیبان مالی و دعوتنامه برای گرفتن ویزا اقدام می کنید تا جایی که می توانید موجودی حساب بانکی خودتان را قبل از گرفتن نامه موجودی برای سفارت انگلیس پر نمایید. هرچه سند ملک یا ماشین بیشتر ارائه کنید به معنی دلیل وابستگی برای بازگشت به ایران میباشد و شانس شما را در دریافت ویزای شینگن افزایش میدهد.

 

 

انواع ویزای شینگن

در واقع ویزای شینگن به 3 نوع تقسیم میشود:

  • ویزای اتحادیه شینگن (USV: Uniform Schengen Visas)

این ویزا در اصل همان ویزای توریستی برای گردشگران محسوب می‌شود. با در اختیار داشتن این نوع ویزا مجوز ورود و سفر به کشورهای عضو پیمان شینگن، برای حداکثر ۹۰ روز در هر ۶ ماه، اخذ می‌کنید. تاریخ ویزای اتحادیه شینگن از لحظه‌ ورود به یکی از این کشورها آغاز میگردد.

این ویزا نیز دارای دسته بندی های مختلفی میباشد:

  • ویزای نوع A: (Airport Transit Visa)

این نوع ویزا همان ویزای ترانزیت فرودگاه میباشد و مسافر حق خروج از فرودگاه کشور عضو شینگن را ندارد و تنها می تواند در یکی از فرودگاه‌های عضو پیمان شینگن، هواپیمای خود را عوض کرده و به مقصد کشور دیگری در خارج از منطقه‌ی شینگن برود.

  • ویزای نوع B

 با داشتن ویزای نوع B، مسافر می‌تواند از خاک کشورهای شینگن، در مدت حداکثر ۵ روز، به مقصدی خارج از این منطقه، عبور کند. این ویزا ویزای عبور و ویزای ترانزینت نامیده میشود.

  • ویزای نوع C

این نوع ویزا مخصوص اقامت های کوتاه مدت در کشورهای عضو اتحادیه‌ی شینگن میباشد و در واقع یک ویزای کوتاه مدت می باشد که متقاضیان این ویزا با توجه به هدف و شرایط سفر خود، یکی از ۳ نوع ویزای زیر را دریافت می‌کنند:

  • ویزای یک بار ورود (Single-entry): از نام این نوع ویزا مشخص است که این نوع ویزا تنها برای یک‌بار ورود به یکی از کشورهای عضو شینگن اعتبار دارد. در ویزای یکبار ورود اعتبار ویزای مسافر به محض ترک کردن کشور مقصد، فارغ از این‌که مدت آن به پایان رسیده است یا خیر، منقضی خواهد شد.
  • ویزای دو بار ورود (Double-entry): این ویزا نیز همانطور که از نامش پیداست کمی شباهت به ویزای یکبار ورود دارد با این تفاوت که مسافر مجوز دو بار وارد شدن به کشورهای شینگن را دارد. در این نوع ویزا نیز به خاطر داشته باشید که استفاده از این شرایط در محدوده‌ زمانی مشخصی قابل اجرا است.
  • ویزای چند بار ورود (Multiple-entry): ویزای چند بار ورود در واقع به مسافر این اجازه را میدهد به چندین کشور عضو این پیمان سفر کرده و در آن‌ها اقامت داشته باشد و در اصل مجوز هر چندبار ورود و سفر بین کشورهای عضو شینگن را صادر می‌کند. این ویزا نیز دارای محدودیت زمانی میباشد که برای ۹۰ روز در هر ۶ ماه از سال، اعتبار دارد. این ۹۰ روز به محض ورود به هر یک از کشورهای محدوده شینگن محاسبه می‌شود.
  • ویزای اعتباری منطقه محدوده (LTV: Limited Territorial Validity Visas):

این ویزا به مسافر این اجازه را می‌دهد که تنها به محدوده‌های مشخصی که در زمان اخذ ویزا اعلام می‌شود، سفر کرده و در آن‌ها اقامت داشته باشد. ویزای اعتباری منطقه‌ محدوده در هیچ منطقه‌ دیگری اعتبار ندارد و دارنده‌ آن مجوز سفر به هیچ‌یک از دیگر مناطق را ندارد و بیشتر تحت شرایط خاص، مانند صدور ویزا برای پناهندگان، اعطا می‌شود.

  • ویزای ملی (NV: National Visas): این ویزا نیز بسته به شرایط و هدف متقاضی می‌تواند یک‌بار ورود یا چندبار ورود باشد و دارنده‌ی آن باید پس از اتمام اعتبار ویزا و پایان دوره‌ تعیین شده، به کشور خود بازگردد. این نوع ویزا که با نام ویزای D نیز شناخته میشود، تنها برای افرادی صادر میگردد که قصد تحصیل ، کار و یا اقامت در مدت‌زمان مشخصی را در کشورهای ناحیه‌ی شینگن را دارند. با اختیار داشتن این نوع ویزا متقاضیان میتوانند بدون نیاز به اخذ ویزای دیگری به‌ تمامی کشورهای ناحیه‌ شینگن بدون محدودیت سفر کنند.

 کانال گردشگری کمک سفر در تلگرام را دنبال کنید

شرایط دریافت ویزای ملی:

  • دانشجویان بین‌المللی که قصد شروع تحصیل در یکی از دوره‌های تحصیلی کشورهای عضو شینگن را دارند. به این گروه نیز ویزای 1 ‌ساله ملی داده می‌شود و برای اقامت بیشتر نیز قابل تمدید است.
  • دانشجویان بین‌المللی که قصد انجام پروژه‌های تحقیقاتی برای مدتی مشخص و نه بیشتر از یک سال را دارند میتوانند درخواست ویزای ملی شینگن را بدهند.
  • پژوهش علمی و آموزشی و کار کردن در مراکز تحقیقاتی یا موسسات معتبر کشورهای اتحادیه‌ شینگن که ویزای ملی شینگن با توجه به بررسی سوابق فرد و اعضای خانواده‌اش صادر میگردد.
  • متخصصانی که با قصد به اشتراک گذاشتن تخصص و مهارت خود به کشورهای عضو پیمان شینگن سفر می‌کنند. مانند پزشکان، هنرمندان، ورزشکاران و ...
  • در موارد اضطراری که فرد متقاضی به دلیل وضعیت پزشکی برای مدت مشخصی قادر به ترک ناحیه‌ شینگن نباشد.

 

مدارک اخذ ویزای شینگن | مدارک مورد نیاز برای دریافت ویزای شینگن

اولین گام برای دریافت ویزای شینگن انجام هماهنگی های لازم با سفارت کشور مقصد میباشد. مدارک مورد نیاز برای دریافت ویزای شینگن در کشورهای عضو پیمان شینگن مشابه میباشد و گاهی در بعضی از جزییات با هم متفاوت میباشد. این مدارک شامل موارد زیر می باشد:

  • فرم درخواست ویزای شینگن: اولین مرحله برای اخذ ویزای هر کشور تکمیل فرم درخواست ویزای آن کشور است.
  • اصل گذرنامه و گذرنامه‌های قبلی: گذرنامه باید تا حداقل شش ماه پس از درخواست ویزای شینگن، اعتبار داشته باشد.
  • دو قطعه عکس رنگی ۴×۳: دو قطعه عکس رنگی با مشخصات زیر

مشخصات عکس:

  • به تازگی گرفته شده باشد (زمان آن بیشتر از ۶ ماه نباشد)
  • رنگی باشد.
  • پس زمینه عکس سفید باشد.
  • عکس باید شفاف بوده و صورت در مرکز آن قرار داشته باشد
  • عکس در کاغذ معمولی عکاسی چاپ شده باشد.
  • گردی کامل صورت، بدون لبخند (بدون عینک آفتابی، هر گونه کلاه، مگر اینکه متقاضی چنین اقلامی را بخاطر اعتقاد مذهبی یا پیشینه ی قومی خود بپوشد)
  • مدارک شغلی رسمی: این مدارک شامل جواز کسب، روزنامه‌ی شغلی، فیش حقوقی و گواهی اشتغال به کار یا تحصیل میباشد. این مدارک باید دارای ترجمه‌ی رسمی باشد.
  • اسناد ملکی شخص متقاضی و منابع مالی وی همراه با گردش حساب رسمی همراه با ترجمه‌ی رسمی
  • بلیط پرواز رفت و برگشت به کشور مقصد یا رزرو بلیط
  • بیمه‌ مسافرتی فردی یا جمعی:  شرکت بیمه‌گذار نیز باید نماینده‌ معتبری در کشور مقصد داشته باشد.
  • برگه‌ی تاییدیه‌ رزرو هتل (واچر هتل) و یا اصل دعوت‌نامه‌ای که شخص دعوت‌کننده از کشور مقصد برای متقاضی فرستاده است.

بیمه مسافرتی

با توجه به مشکلات پیش آمده ناشی از تحریم‌های ظالمانه و هم چنین افزایش نرخ ارز، نیاز به یک بیمه نامه " مطمئن " که توسط شرکت بیمه" حرفه ای" در صنعت گردشگری که دارای دانش و بینش کافی از نیازهای مسافران قبل و در طول مدت سفر است، بیش از پیش احساس می‌شود.
بر این اساس شرکت بیمه سامان به عنوان شرکت بیمه پیشرو در صنعت گردشگری با شناخت کافی و کامل از سوابق بیش از 6 میلیون نفر مسافر ایرانی در مقاصد مختلف و هم چنین اتصال به بیش از 50 هزار مرکز درمانی اقدام به ارائه " مطمئن ترین" و " جامع ترین" محصول بیمه‌های مسافرتی بر اساس قصد سفر مسافران نموده است.
بیمه سامان مورد تایید سفارتخانه اکثر کشورها و یکی از معتبر ترین ارائه دهندگان خدمات بیمه مسافرتی برای سفر به کشورهای مختلف خصوصا کشورهای شینگن است. در هنگام تهیه بیمه مسافرتی حتما دقت کنید که تا حد امکان بیمه را از سایت های اینترنتی و به صورت آنلاین تهیه نکنید. چرا که بیمه پس از صدور حتما باید به مهر بیمه سامان ممور شده تا برای سفارت مورد تایید باشد.

بیمه مسافرتی سامان مورد تایید سفارتخانه اکثر کشورها و یکی از معتبر ترین ارائه دهندگان خدمات بیمه مسافرتی

نکات ضروری در درخواست ویزای شینگن

  • تمامی مدارک مورد نیاز برای هر سفارت باید به صورت تمام و کمال ارائه شود و نقص درارائه مدارک خواسته شده میتواند شانس شما را برای دریافت ویزای شینگن از بین ببرد.
  • مدارک خواسته شده برای دریافت ویزای شینگن ممکن است گاهی با توجه به شرایط فرد متقاصی و کشور صادرکننده‌ ویزا متفاوت باشد. بنابراین قبل از انجام هر کاری لازم است چک لیست مربوط یه ویزای شینگن همان کشور را تهیه فرمایید.
  • تمامی مدارک که به زبان فارسی میباشند نیاز به ترجمه و همچنین نیاز به مهر دادگستری دارند که این کار معمولا توسط دارالترجمه‌ ها انجام می‌شود.
  • هزینه‌هایی که فرد متقاضی برای درخواست و اخذ ویزا به سفارت پرداخت میکند، غیرقابل برگشت است.
  • درخواست ویزا می‌تواند تا ۴ ماه زودتر از زمان سفر ارائه شود.

 

مقررات ویزای شینگن | قوانین و مقررات دریافت ویزای شینگن

با شروع فصل تابستان و زیاد شدن تعداد سفرهای توریستی بر تعداد متقاضیان ویزای شینگن نیز افزوده میشود. با اشاره به اینکه ایرانیان در رده های بالای متقاضیان دریافت ویزای شینگن هستند دانستن نکاتی در رابطه با قوانین اخذ ویزای شینگن برای ایرانیان ضروری میباشد.

  • تاریخ اعتبار ویزای شینگن: این تاریخ شامل محدوده زمانی است که فرد دارنده ویزای شینگن میتواند به کشورهای عضو شینگن سفر کنند و از ویزای خود استفاده کنند. تاریخ درج شده نشان دهنده ی مدت زمانی نیست که فرد میتواند در منظقه شینگن به سر ببرد.
  • پس از اتمام تاریخ اعتبار ویزای شینگن، ویزا خود بخود باطل میشود، چه از آن استفاده کرده باشید و چه استفاده نکرده باشید.
  • بر روی ویزای شینگن یک سری اعداد و تاریخ قید شده است که بیانگر تاریخ اعتبار ویزای شینگن، روزهای مجاز در منطقه شینگن یا تعداد دفعات ورود به منطقه شینگن میباشد.

به اشتراک بگذارید

نوشتن دیدگاه


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید

راهنمای اخذ ویزای کشورها