ورود

ثبت نام



افغانستان

درباره کشور افغانستان

جمهوری اسلامی افغانستان کشوری در آسیای جنوبی به پایتختی کابل است. این کشور با کشورهای ایران در غرب، پاکستان در جنوب و شرق، تاجیکستان و ازبکستان و ترکمنستان در شمال و چین در شمال شرقی مرز مشترک دارد. این کشور چهل ‌و یکمین کشور وسیع دنیا است که مساحتی بالغ بر ۶۵۲٬۸۶۴ کیلومتر دارد جمیعتی حدود ۳۶ میلیون نفر دارد که در رتبه سی و نهم پرجمعیت‌ترین کشورهای دنیا قرار دارد. مردم این کشور به زبان های فارسی دری و پشتو صحبت می کنند.

 

اطلاعات ضروری کشور افغانستان

  •  نام رسمی: جمهوری اسلامی افغانستان
  • پایتخت: کابل
  • واحد پول: افغانی
  • زبان رسمی: فارسی دری، پشتو
  • نوع حکومت: جمهوری اسلامی
  • مذهب: اسلام

 

آب و هوای کشور افغانستان

افغانستان به دلیل دوری از دریا مرطوب نیست و رطوبت نسبی در آن کم است. مقدار بارندگی از 250 میلیمتر به طور متوسط در سال بالاتر نمی رود و بارش کمی دارد. توده های هوایی مختلفی شامل توده هوای سرد قطبی، توده هوای اقیانوسی، توده هوای اقیانوس هند و توده هوای گرم و مرطوب به این کشور وارد می شود. سرطان، اسد، سنبله گرمترین ماه ها و جدی، دلو و حوت سردترین ماه های سال در افغانستان هستند. آب و هوا در افغانستان بسته به دوری و نزدیکی به دریا، عرض جغرافیایی، ارتفاع از سطح دریا، جهت و بلندی کوه ها و بادهایی که به سوی آن می وزد، در مناطق مختلف کشورمتفاوت می باشد. آب و هوای افغانستان به شش منطقه تقسیم شده است که شامل گرم و خشک بیابانی ( صحرایی و کویری )، آب و هوای کوهستانی، آب و هوای مدیترانه ای، آب و هوای استپی، آب و هوای موسمی و آب و هوای تندرا آلپی می باشد.

 

تاریخ کشور افغانستان

شواهدی از سکونت انسان‌ها تا بیش از ۵۰٬۰۰۰ سال پیش از میلاد در این کشور به دست آمده است و طبق یافته های  باستان‌شناسان نخستین تمدن شهری ممکن است در این قلمرو در بین ۳٬۰۰۰ تا ۲٬۰۰۰ سال پیش از میلاد آغاز شده باشد. محل قرار گیری این کشوراز نظر ژیواستراتژیکی به دلیل وصل کردن آسیای شرقی، آسیای جنوبی، آسیای غربی و آسیای میانه به یکدیگر بسیار مهمی است. در تاریخ باستانی این کشور، فتوحات نظامی بسیاری توسط اسکندر، شاهنشاهی موریا، مسلمان عرب، چنگیزخان و دیگران رخ داده است و این کشور امپراتوری‌های بزرگی از جمله دولت یونانی بلخ، شاهنشاهی کوشان، ارغون شاهان، هپتالیان، ژنبیل (یا زُنبیل یا کابل‌شاهان)، سامانیان، صفاریان، غزنویان، غوریان، تیموریان و پادشاهی درانی را در خود جای داده است. در قرن ۱۸ میلادی سلسله‌های هوتک و درانیدر این کشور قرار گرفتند و پایتخت آن در سال ۱۷۷۶ توسط تیمورشاه درانی از قندهار به کابل منتقل شد و در سال ۱۸۹۳ بخشی از قلمرو آن به امپراتوری‌های همسایه واگذار شد. پس از انقلاب ثور افغانستان در دههٔ ۱۹۷۰ میلادی، حکومتی سوسیالیستی در این کشور شکل گرفت. حکومت و مجاهدین افغانی با جنگی طولانی، جان بیش از دو میلیون غیرنظامی را گرفتند و باعث آواره شدن بیش از پنج میلیون نفر شدند. پیروزی مجاهدین بر دولت محمد نجیب‌الله سبب اغاز جنگ داخلی در افغانستان شد و در نتیجه آن طالبان در میانه‌های دهه ۱۳۷۰ کنترل بیشتر مناطق افغانستان را به دست گرفتند، اما در سال ۱۳۸۰ با یورش ائتلاف بین‌المللی به رهبری آمریکا حکومت را از دست دادند و در دسامبر ۲۰۰۱، شورای امنیت سازمان ملل متحد نیروهای بین‌المللی کمک به امنیت (ایساف) را مأمور کمک به حفظ امنیت و دولت جدید افغانستان به ریاست حامد کرزی نمود. حکومت در حال حاضر در عین حال که با مقاومت مسلحانه طالبان و گروه‌های دیگری همچون شبکه حقانی در پاکستان و داعش درگیر است به کندی و با حمایت جامعه بین‌المللی به بازسازی کشور می پردازد.

 

دین و مذهب کشور افغانستان

دین رسمی کشور افغانستان اسلام است و ۸۲٪ مسلمان سنی، ۱۷٪ مسلمان شیعه و کمتر از ۱٪ پیرو دیگر ادیان هستند. ایین های هندوئیسم و سیک نیز در افغانستان دارای پیروان اندکی هستند. در گذشته اقلیتی یهودی نیز در افغانستان و به ویژه شهر هرات وجود داشتند که امروزه تمامی آنان به اسرائیل مهاجرت نموده اند. بین ۱٬۰۰۰ تا ۲٬۰۰۰ نفر از مردم افغانستان پیرو دین مسیحیت هستند.

 

اقتصاد و سیاست کشور افغانستان

افغانستان به دلیل حدود چهار دهه جنگ  یکی از کشورهای فقیر در دنیا است. سرانه تولید ناخالص ملی این کشور در سال ۲۰۱۶ بر اساس ارزش اسمی دلار معادل ۶۰۰ دلار آمریکا و بر اساس برابری قدرت خرید حدود ۱۹۹۴ دلار بوده است. افغانستان از لحاظ اقتصادی در جهان رتبهٔ ۱۰۸ را داراست.

دولت کنونی افغانستان یک جمهوری اسلامی متمرکز و ریاستی است که دین اسلام را به عنوان دین رسمی کشور معرفی کرده است. افغانستان جز کشورهای عضو سازمان ملل متحد، سازمان همکاری اسلامی، گروه ۷۷، سازمان همکاری اقتصادی و جنبش عدم تعهد می باشد.

به اشتراک بگذارید

نوشتن دیدگاه


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید