ورود

ثبت نام



ترکمنستان

درباره کشور ترکمنستان

کشور ترکمنستان در آسیای میانه واقع شده است. این کشور از جنوب با افغانستان و ایران، از شمال با ازبکستان و قزاقستان و از مغرب با دریای خزر همسایه است. این کشور با آذربایجان و روسیه نیز دارای مرز مشترک دریایی است. پایتخت این کشور عشق آباد است که این شهر بیشترین سهم توریست را در کشور دارد. سایر شهرهای مهم این کشور عبارتند از مرو، بندر تركمن باشی، چهار جو و داشحوض.
ترکمنستان همانطور که از نامش مشخص است سرزمین مردم ترکمن است. علاوه بر ترکمن ها، روسها ازبک ها هم در این کشور زنئگی میکنند. به همین دلیل ساکنان آن به جز زبان ترکمنی، به زبان روسی، ازبکی و زبان های دیگر نیز به طور پراکنده تکلم می کنند. مساحت کشور ترکمنستان برابر با ۴۸۸ کیلومتر مربع است و مطابق با آمار سرشماری که در سال ۲۰۱۶ انجام شده جمعیت آن برابر با ۵ میلیون نفر تخمین زده شده است.

 

اطلاعات ضروری کشور ترکمنستان

  • نوع حكومت: جمهوری با يك مجلس قانونگذاری
  • پايتخت: عشق آباد
  • زبان رسمی: تركی تركمنی
  • خط رسمی: خط لاتين
  • واحد پول: منات ترکمستان TMT
  • پیش شماره: +۹۹۳
  • تفاوت زمانی ترکمنستان با ایران: ۵ ساعت از تهران جلوتر است.
  • فرودگاه: فرودگاه عشق‌آباد

 

آب و هوای کشور ترکمنستان

کشور ترکمنستان دارای آب و هوای بیابانی و نیمه گرمسیری است. بیشترین میزان بارش در این کشور ماه ژانویه رخ می دهد. کشور ترکمنستان در فصول سرد دارای  آب و هوایی معتدل است. با وجود اینکه تمامی فصول سال اغلب اوقات زمان برای سفر به این کشور مناسب است اما بهترین زمان برای سفر به این شهر عشق آباد، ماه های فروردین، اردیبهشت، آذر، دی، مهر و آبان است.

 

تاریخ کشور ترکمنستان

آغاز پیدایش کشور ترکمنستان به ۲۰۰۰ سال پیش از میلاد مسیح با ورود اقوام ایرانی تبار هندی و اروپایی برمیگردد. اکثر ساکنان این کشور ترکان غز بودند. اگر بخواهیم از تاریخ کشور ترکمنستان صحبت کنیم باید بگوییم ترکان غز، زبان ترکی ترکمنی را با حکمرانی بر منطقه رواج دادند و در دوران حکومتشان، فرهنگ اسلام که توسط اعراب به ترکمنستان آورده شده بود با آداب و رسوم محلی ایرانی ترکیب گردید و بعدها این فرهنگ تحت تاثیر دودمان سلجوقیان قرار گرفت.
ترکمنستان امروزی در اواخر قرن نوزدهم، در سال ۱۹۹۱، به شکلی اساسی به وسیله استیلا و یورش امپراتوری روسیه دچار تغییرات اساسی شد و چند دهه بعد با شکل گیری اتحاد جماهیر شوروی، از یک جامعه قبیله ای اسلامی به یک جامعه لنینیستی مطلقه تبدیل گردید.
سرانجام کشور ترکمنستان در اکتبر ۱۹۹۱، در يك همه پرسی موجودیت خود را بعنوان یک کشور مستقل اعلام و رسما نام "ترکمنستان" را برای کشور خود برگزید.
قانون اساسی کشور ترکمنستان در ۱۸ مه ۱۹۹۲ در چهاردهمین نشست مجلس ترکمنستان به تصویب رسید. بر اساس این قانون ترکمنستان کشوری دمکراتیک و لائیک و اداره آن به شکل جمهوری ریاستی معرفی گردید. صفر مراد نیازف اولین رئیس جمهور کشور ترکمنستان بود.

 

دین و مذهب کشور ترکمنستان

حدود 80% مردم تركمنستان مسلمان حنفی مذهب هستند.

 

اقتصاد و سیاست کشور ترکمنستان

ترکمنستان اقتصادی رو به رشد دارد و در فهرست چهار کشور تولید کننده نفت در شوروی سابق و چهار کشور بزرگ تولید کننده گاز طبیعی در جهان قرار دارد. ذخایر گاز طبیعی تقریباً در سراسر خاک کشور پراکنده ‌است و بیشتر ذخایر نفتی آن در غرب ترکمنستان از جمله در پهنه دریای خزر متمرکز شده ‌است. ترکمنستان با فروش سالانه مقدار زیادی گاز به کشورهایی نظیر اوکراین و روسیه و چند کشور دیگر از جمله ایران، اقدام به کسب درآمدهای بالایی می‌کند.
علاوه بر ذخایر گاز و نفت، ترکمنستان دارای معادن نمک کلسیم در منطقه قویرداق است. همچنین ذخایر نمک‌ های طبیعی دریایی در خلیج قره‌ بوغاز متمرکز است.
کشاورزی نیز نقش بسزایی در اقتصاد کشور ترکمنستان دارد. بیشتر زمین‌های کشاورزی ترکمنستان را دشت قره قوم تشکیل می‌دهد. این دشت قالبا برای چراندن گوسفند قره‌گل مورد استفاده قرار می‌گیرد. محصولات کشاورزی این کشور عبارتند از انگور، میوه و تره بار و پنبه. در طی سال‌های اخیر تولید گندم و  پرورش کرم ابریشم نیز رونق خوبی داشته ‌است.
ترکمنستان سیاست بیطرفی در مسائل جهانی و منطقه‌ای را در پیش گرفته است. بر اساس قانون اساسی کشور ترکمنستان، رئیس جمهور که به طور مستقیم توسط مردم انتخاب می‌شود، رئیس کابینه وزیران کشور است. رئیس جمهور همچنین مقامات قوه مجریه و قضایی را منصوب می‌کند و نیز نامزدهای انتخابات مجلس را تصویب می‌نماید.

به اشتراک بگذارید

نوشتن دیدگاه


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید